DISCOUNT Efectul de noise și biasurile reflectate în variabilitatea hotărârilor pronunțate în cazuri similare

19 ian. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 131

Societatea de avocatură Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații (HNSA), cu sprijinul Grupului Editorial Universul Juridic, organizează sâmbătă, 19 februarie 2022, în ambianța hotelului Athénée Palace Hilton din București, începând cu ora 10,00, evenimentul „EFECTUL DE NOISE ȘI BIASURILE REFLECTATE ÎN VARIABILITATEA HOTĂRÂRILOR PRONUNȚATE ÎN CAZURI SIMILARE”. Conferința este o continuare a seriei de manifestări juridice marca HNSA, care vine să pună sub lupă dinamica Dreptului penal din perspectivă teoretico-practică. 

Evenimentul își propune să-i reunească pe unii dintre cei mai importanți specialiști din domeniu pentru a decela probleme de drept, a lămuri controverse, a dezbate legi în vigoare sau aflate în procesul legislativ, a face propuneri, dar și pentru a cântări perspectivele legislative pe termen scurt și mediu în domeniul atât de schimbător al Dreptului penal. 

Realitatea ne demonstrează că același caz (speță) este judecat altfel de către judecători diferiți, iar uneori chiar de către același judecător. Dacă avem în vedere dramatismul unor condamnări penale, cu tot cortegiul de consecințe, inechitatea trebuie estompată. Evitarea erorilor și a bruiajelor în luarea deciziilor presupune cunoașterea cauzelor și remediilor posibile. 

În prima sa parte, conferința va orbita în jurul acestei chestiuni – bruiajul hotărârilor judiciare de către diferiți factori – și se va desfășura într-un panel unic, pe durata a 3 ore (10-13), fiind urmată (după un prânz de o oră) de lansarea cărții Gașca de la Drept. O poveste din vremea studenției (14-16). Finalul manifestării va fi alocat sesiunii de întrebări, sesiunii de autografe și exprimării unor puncte de vedere din partea invitaților. 

Alături de reprezentanții Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații – prof. Mihai Adrian HOTCA și conf. univ. dr. Norel NEAGU – și de ceilalți speakeri invitați, lectorii vor dezbate probleme de actualitate din sfera activității judiciare, cu specială privire asupra White Collar Crime. 

Lista speakerilor este următoarea: 

Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, fondator, partener coordonator, Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații Scurtă introducere despre cauzele efectului de noise și ale biasurilor în activitatea juridică; 

Jud. Mihail Udroiu, Curtea de Apel Oradea – Efectul de noise al erorilor jurisprudențiale de patern în materia liceității probei; 

Av. Norel Neagu,Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații – Gravitatea faptei sau periculozitatea făptuitorului? Relevanța pentru individualizarea pedepsei; 

 Conf. univ. dr., av. Mirela Gorunescu, Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu din București Criteriile de individualizare a pedepsei – mijloc de atenuare a arbitrariului și subiectivismului în activitatea judiciară; 

 Av. Augustin Zăbrăuțanu, Zăbrăuțanu, Popescu & Asociații – Reflectarea efectului de noise în soluțiile din practica judiciară; 

Adrian Măntoiu, EMBA, Managing Director, Wolters Kluwer România –Analiza variațiilor în acordarea de daune morale – cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

În cadrul evenimentului, cu participarea președintelui Grupului Editorial Universul Juridic, Nicolae Cîrstea, va avea loc și lansarea ediției speciale a revistei Legal Magazin (48 p. + 4 coperte), consacrate temei evenimentului. 

În curs de acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

Parteneri:

WOLTERS KLUWER România

Alpha Bank

Tudor. Personal Tailor


Taxa de participare este de 300 lei 240 lei + TVA/ persoană și include următoarele beneficii:

– acces la vizionarea conferinței video live la calitate FULL HD

– acces la înregistrarea video la 30 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– voucher 20% reducere la un eveniment viitor

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic, peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Acordarea statutului de membru Senior în ujmag.ro care aduce urmatoarele beneficii:

a) minimum 20% reducere la carțile editurii Universul Juridic
b) 10% reducere la carțile altor edituri

 


Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac  pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


Cu ocazia acestui eveniment, Grupul editorial Universul Juridic pune la dispoziția specialiștilor din domeniu un voucher în valoare de 50 lei.
Cod Voucher: fiiprofesionistUJ50 
Voucherul poate fi utilizat pentru achiziția de pe site-ul www.ujmag.ro a cărților apărute sub egida Editurii Universul Juridic. Regulamentul și modul de utilizare al voucherului îl găsiți aici.

 

Pentru acordarea punctelor de pregătire profesională vă rugăm ca în formularul de mai jos să selectați corect și complet profesia. În caz contrar, există posibilitatea de a nu se acorda. Adresa de email înscrisă în formular nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii. Oricare altă profesie pe care o dețineți/exercitați, vă rugăm să o includeți în câmpul Observații.

Utilizator 1
Utilizator 2
Utilizator 3
Utilizator 4
Utilizator 5
Utilizator 6
Utilizator 7
Utilizator 8
Utilizator 9
Utilizator 10

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555[email protected]

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected]
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

DISCOUNT Efectul de noise și biasurile reflectate în variabilitatea hotărârilor pronunțate în cazuri similare was last modified: ianuarie 20th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter