[UPDATE: Întâlnirea ministrului justiției cu conducerea DIICOT] DIICOT. Reuniunea anuală pentru prezentarea Raportului de activitate pe anul 2017

20 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1218
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 20 martie 2018: Întâlnirea ministrului justiției cu conducerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)

Potrivit unui comunicat, în cursul zilei de 19 martie a.c., domnul Tudorel Toader, ministrul justiției, a participat la o întâlnire cu conducerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în cadrul căreia au fost abordate subiecte legate de activitatea DIICOT prezentată în Raportul de activitate pe anul 2017 și de necesitățile de abordare strategică viitoare a luptei împotriva criminalității organizate și a altor infracțiuni grave asociate acesteia.

Astfel, la întâlnire au participat procurorul-șef al direcției, consilierii acestuia, procurorul-șef adjunct și procurorii-șefi ai secțiilor din cadrul DIICOT.

Campanie Craciun UJmag 2020

Pe agenda întâlnirii s-au aflat următoarele subiecte:

1. Analiza succintă a evoluției unor indicatori relevanți din activitatea DIICOT pe anul 2017, reflectați în Raportul de activitate (trenduri, direcții necesare de dezvoltare, alerte, lipsa unei Analize Naționale de Risc, necesitatea promovării unor propuneri legislative referitoare la: infracțiuni în materia operațiunilor fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, art. 151 C.p.p., art. 1121 C.p.).

2. Stadiul îndeplinirii obiectivelor propuse în Planul de acțiune pentru implementarea strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2015-2020:

• B.1.7 – stadiul Legii de aprobare a O.U.G. nr. 78/2016, principalele modificări pe care înțelegem să le susținem în legătură cu O.U.G. nr. 76/2016 (Anexa 1);

• B.1.8 – compatibilizarea structurilor MP-DIICOT și ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, conform competenței prevăzute de lege pentru efectuarea urmăririi penale;

• B.3.41 – operaționalizarea unui compartiment multidisciplinar dedicat investigațiilor financiare afectate urmăririi, identificării și sechestrării produsului infracțiunii, în cadrul DIICOT, format din specialiști proprii și ofițeri de poliție judiciară detașați în cadrul DIICOT;

• B.5.6 – repartizarea unui sediu în condițiile Legii nr. 304/2004 pentru MP-DIICOT și crearea unui parc auto propriu.

Vezi și [UPDATE: Adoptarea Raportului de monitorizare a Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020] Ministerul Justiției. Reuniunea Consiliului de Management Strategic din data de 15 ianuarie 2018

3. Viziunea strategică națională de combatere a criminalității organizate prezentată de DIICOT în Raportul de activitate pe anul 2016. Lacune, incoerență, inconsistență și redundanță în documentele cu valențe strategice.

Vezi și DIICOT va publica Raportul de activitate pe anul 2016

4. Propuneri de modificări de ordin organizatoric. Modificare regulament de funcționare și organizare.

5. Resurse umane. Funcții de conducere neocupate prin numire în cadrul DIICOT, a căror propunere de ocupare este de resortul Ministrului Justiției.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Sursa informației


Update 7 februarie 2018: Raportul de activitate aferent anului 2017 

Potrivit unui comunicat, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a dat publicității Raportul de activitate aferent anului 2017.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare documentul aferent Raportului de activitate pe anul 2017, astfel cum a fost publicat de către DIICOT:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh) 

Sursa informației 


DIICOT. Reuniunea anuală pentru prezentarea Raportului de activitate pe anul 2017

Potrivit unui comunicat, la data de 6 februarie 2018, va avea loc reuniunea anuală pentru prezentarea Raportului de activitate al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism pe anul 2017, la sediul DIICOT din Calea Griviței nr. 24, Sector 1, București.

La ora 13.00, după încheierea reuniunii, domnul Daniel Constantin Horodniceanu, procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, va susține la sediul instituției o declarație de presă, urmată de o scurtă sesiune de întrebări și răspunsuri pe marginea activității DIICOT.

Totodată, accesul jurnaliștilor în instituție va fi permis numai pe baza legitimației de jurnalist și a buletinului de identitate, începând cu ora 12.30.

Participarea la reuniunea anuală pentru prezentarea Raportului de activitate al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism pe anul 2017 trebuie confirmată până marți, 6 februarie 2018, ora 10.00.

Confirmarea prezenței se va trimite la adresa de e-mail: [email protected]

Accesul va fi condiționat de confirmarea participării în condițiile menționate.

Sursa informației

[UPDATE: Întâlnirea ministrului justiției cu conducerea DIICOT] DIICOT. Reuniunea anuală pentru prezentarea Raportului de activitate pe anul 2017 was last modified: martie 20th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter