[UPDATE: Declarațiile Președintelui și Ministrului Justiției] DIICOT va publica Raportul de activitate pe anul 2016

17 Feb 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 591

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 17 februarie 2017: Declarațiile Președintelui și Ministrului Justiției

În urma participării la bilanțul anual al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Președintele României și Ministrul Justiției au susținut alocuțiuni cu privire la justiție și activitatea DIICOT.

Potrivit comunicatului din data de 16 februarie 2017, cu privire la participarea sa la bilanț, Președintele a afirmat că „este foarte important ca DIICOT să aibă instrumentele potrivite pentru a contracara aceste atentate la dezvoltarea democratică a statului și pentru a interveni eficient”, adăugând și faptul că „aceste obiective nu pot fi atinse fără a exista, în primul rând, o legislație coerentă”.

Pachet: Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman. Set 14 Titluri - 11 Tomuri.

Conform susținerilor Președintelui „modificările legislative realizate în 2016 au avut drept rezultat consolidarea capacității de funcționare a instituției”. Astfel, în opinia domnului Klaus Iohannis „aceasta este o dovadă că instituțiile care asigură lupta împotriva criminalității devin eficiente atunci când legile sunt făcute cu inteligență, cu bună-credință și urmăresc să întărească statul de drept, nu să îl slăbească”.

Este mai mult decât necesară o bună colaborare între Ministerul Public în genere și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate pentru a duce la bun sfârșit actul de justiție”- a mai susținut domnul Iohannis.

Președintele a atras  atenția asupra faptului că recentele inițiative ale Executivului în ceea ce privește modificarea legislației penale ar fi avut drept consecință nu numai scăderea în intensitate a luptei anticorupție, ci și repercusiuni grave și asupra spețelor aflate în competența DIICOT, motiv pentru care a declarat că a apreciat promptitudinea cu care instituția a reacționat în mod public, semnalând faptul că adoptarea unor asemenea acte normative ar crește riscul apariției unor condiții favorizante pentru fenomenele infracționale.

De asemenea, conform comunicatului din aceeași dată al Ministerului Justiției, referitor la acest eveniment, ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a afirmat că activitatea DIICOT se remarcă, în continuare, printr-o îmbunătățire calitativă, reflectată inclusiv de o scădere a numărului inculpaților achitați definitiv, dar și de o reducere a numărului de cauze în care s-a dispus achitarea, corelată cu o ameliorare a acelorași parametri în 2016.

În același context, ministrul a subliniat importanța asigurării pârghiilor și resurselor necesare îndeplinirii obiectivelor instituțiilor din sistemul judiciar. De asemenea, ministrul a menționat că o democrație consolidată așa cum este România trebuie să pună cetățeanul în mijlocul preocupărilor sale, astfel că respectarea drepturilor fundamentale ale omului rămâne un principiu de la care nu putem face rabat”.

Cu acest prilej, Ministrul Justiției a subliniat că susține argumentele prezentate în cadrul discuțiilor privind reforma DIICOT, în măsura în care ele izvorăsc din analiza necesităților de ordin principial, dar și de ordin practic, al eficienței acțiunii în efortul de combatere a flagelului infracțional al criminalității organizate.


Update 16 februarie 2017: DIICOT a publicat Raportul de activitate pe anul 2016

În data de 16 februarie 2017, DIICOT a publicat raportul privind activitatea sa pe 2016.

Redăm mai jos conținutul respectivului raport.

DIICOT va publica Raportul de activitate pe anul 2016

Potrivit comunicatului de presă din data de 13 februarie 2017, DIICOT va da publicității un raport al activității sale, după cum urmează:

La data de 16 februarie 2017, va avea loc reuniunea anuală pentru prezentarea Raportului de activitate al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism pe anul 2016, la sediul DIICOT din Calea Griviței nr. 24, sector 1, București.

Dezbaterile, având în vedere temele specifice legate de infracțiunile aflate în competența DIICOT, se vor desfășura fără accesul presei, urmând ca la ora 13:30, după încheierea reuniunii, domnul Daniel Constantin Horodniceanu, procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, să susțină o conferință de presă la sediul instituției.

Astfel, la conferința de presă, accesul jurnaliștilor în instituție va fi permis numai pe baza legitimației de jurnalist și a buletinului de identitate, începând cu ora 13:00.

Cei care doresc să participe sunt rugați să-și confirme prezența până miercuri, 15 februarie 2017, ora 15:00. Confirmarea se va trimite la adresa de email: [email protected], accesul fiind condiționat de confirmarea prezenței în condițiile menționate.

[UPDATE: Declarațiile Președintelui și Ministrului Justiției] DIICOT va publica Raportul de activitate pe anul 2016 was last modified: februarie 17th, 2017 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter