[UPDATE: O nouă reuniune COMS – 20 septembrie 2018] Ministerul Justiției. Reuniunea Consiliului de Management Strategic din data de 15 ianuarie 2018

24 sept. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1046
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 24 septembrie 2018: O nouă reuniune a Consiliului de Management Strategic – 20 septembrie 2018

Potrivit unui comunicat, în data de 20 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, a avut loc o nouă reuniune a Consiliului de Management Strategic (COMS).

Astfel, lucrările reuniunii au fost coordonate de domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

La întrevedere au participat doamna conf. univ. dr. Marieta Safta – secretar de stat, Ministerul Justiției, doamna Simona Camelia Marcu – președinte, Consiliul Superior al Magistraturii, domnul Augustin Lazăr – procuror general, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Ilie Iulian Dragomir – judecător, vicepreședinte (în numele doamnei Iulia Cristina Tarcea, președinte) și doamna Tabita Monica Maftei – magistrat‑asistent, Înalta Curți de Casație și Justiție.

Membrii COMS au aprobat Raportul privind revizuirea Planului de acțiuni aferent Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020, elaborat de către Grupul tehnic de lucru și avizat de către Comisia de monitorizare cu atribuții de supraveghere a îndeplinirii obiectivelor strategice prevăzute în Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020.

Totodată, pe agenda COMS au mai fost incluse următoarele subiecte:

– demararea procedurilor pentru elaborarea unui memorandum în vederea instituirii unui mecanism permanent de dialog între reprezentanții celor trei puteri ale statului;

– consultarea curților de apel și ale parchetelor de pe lângă curțile de apel, în vederea formulării unor propuneri pentru îmbunătățirea managementului sistemului judiciar și identificarea de soluții inovative pentru dezvoltarea acestuia;

– aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE la nivelul sistemului judiciar;

– solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii de modificare a Legii nr. 207/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară;

– soluția tehnică propusă și aprobată de Comisia de actualizare a nomenclatoarelor aplicației ECRIS si a celorlalte aplicații din sistemul judiciar, referitoare la implementarea Recomandării 5 din Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare;

Vezi și Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de cooperare și verificare în domeniul justiției și luptei împotriva corupției

– alte aspecte privind îmbunătățirea managementului sistemului judiciar.

Sursa informației


Update 7 martie 2018: O nouă reuniune a Consiliului de Management Strategic – 6 martie 2018. Raportul de monitorizare a Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020

Potrivit unui comunicat, în data de 6 martie 2018, începând cu orele 09.30, la sediul Ministerului Justiției, a avut loc o nouă reuniune a Consiliului de Management Strategic, înființat prin Protocolul încheiat, la finele anului 2016, între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Public.

Videoconferința regională de insolvență Buzău

Astfel, lucrările reuniunii au fost coordonate de domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției. La discuții au participat doamna conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, Ministerul Justiției, doamna judecător Iulia Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, doamna judecător Camelia Marcu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna procuror Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și alți reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii.

În acest context, membrii Consiliului de Management Strategic au adoptat Raportul de monitorizare a Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 și a Planului de acțiune pentru implementarea Strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2015-2020, elaborat de către Grupul tehnic de lucru al Consiliului de Management Strategic și avizat de către Comisia de monitorizare a Strategiei.

De asemenea, pe agenda reuniunii au mai figurat teme precum analiza oportunității instituirii unui mecanism de dialog permanent între reprezentanții celor trei puteri (legislativă, executivă și judecătorească), aspecte privind managementul și modernizarea sistemului judiciar și recurgerea la soluții inovative de creștere a performanței acestuia și efectele intrării în vigoare a pachetului legislativ privind protecția datelor la nivelul Uniunii Europene pentru sistemul judiciar.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare Raportul de monitorizare adoptat de către membrii Consiliului de Management Strategic, astfel cum a fost publicat de către Ministerul Justiției:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/03/Raport-monitorizare.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 2 februarie 2018: Reuniunea Comisiei de Monitorizare a Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Judiciar din data de 1 februarie 2018

Potrivit unui comunicat, în data de 1 februarie 2018, la sediul Ministerului Justiției, a avut loc prima reuniune a Comisiei de monitorizare a strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar, înființată prin Hotărârea nr. 2 a Consiliului de Management Strategic din data de 15 ianuarie 2018.

Lucrările reuniunii au fost coordonate de doamna conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, Ministerul Justiției.

La întrevedere au participat domnul Ilie Iulian Dragomir, judecător, vicepreședinte și doamna Tabita Monica Maftei, magistrat-asistent din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție, domnul Mihai Balan, judecător, domnul Marius Tudor, Director Direcția Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe, și doamna Cristina Pera, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, domnul Cătălin Popescu, procuror, doamna Lavinia Țăranu, manager public, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, doamna Anca Jurma, procuror, consilier al procurorului-șef al și domnul Costin Vârlan, procuror, din partea Direcției Naționale Anticorupție, precum și alți reprezentanți ai Ministerului Justiției care asigură totodată și secretariatul tehnic al Comisiei.

Membrii Comisiei de monitorizare au decis cu privire la stabilirea modalității și a perioadei de raportare a indicatorilor prevăzuți în Planul de acțiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltarea a sistemului judiciar 2015-2020 (Planul de acțiune).

Astfel, Comisia a hotărât revizuirea proiectului de raport de monitorizare a implementării Planului de acțiuni al Strategiei, așa cum a fost elaborat inițial de către Grupul tehnic de lucru al Consiliului de Management Strategic. Raportul de monitorizare se va finaliza și va fi transmis Consiliului de Management Strategic pentru aprobare până la data de 15 febraurie 2018.

Potrivit prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1155/2014, publicată în M. Of. nr. 19 din 12 ianuarie 2015, Partea I, Comisia de monitorizare deține atribuții de supraveghere a îndeplinirii obiectivelor strategice prevăzute în Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020.

Sursa informației


Ministerul Justiției. Reuniunea Consiliului de Management Strategic din data de 15 ianuarie 2018

Potrivit unui comunicat, în data de 15 ianuarie 2018, la sediul Ministerului Justiției. a avut loc cea de-a treia reuniune a Consiliului de Management Strategic, înființat prin Protocolul încheiat, la finele anului 2016, între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Public.

Vezi și Ministerul Justiției, CSM, Ministerul Public și ÎCCJ au încheiat Protocolul pentru înființarea Consiliului de management strategic

În acest context, lucrările reuniunii au fost conduse de domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției și au participat doamna conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, Ministerul Justiției, doamna judecător Iulia Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, doamna procuror Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, doamna judecător Camelia Marcu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, precum și alți reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Membrii Consiliului de Management Strategic au hotărât să înființeze Comisia de monitorizare a Planului de acțiune, Comisie în care să fie desemnat câte un reprezentant al Ministerului Justiției, al Consiliului Superior al Magistraturii, al Înaltei Curți de Casație și Justiție, al Ministerului Public, precum și un reprezentant al Direcției Naționale Anticorupție, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1155/2014 pentru aprobarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020.

De asemenea, ca urmare a analizei Raportului de monitorizare privind stadiul implementării Planului de acțiune aferent Strategiei de dezvoltarea a sistemului judiciar 2015-2020, elaborat de către Grupul tehnic de lucru al Consiliului de Management Strategic, membrii Consiliului au hotărât să solicite revizuirea Raportului de monitorizare, revizuire ce va fi realizată de către Grupul tehnic de lucru.

Următoarea reuniune a Consiliului de Management Strategic va fi convocată în vederea adoptării Raportului de monitorizare, în varianta finală.

Sursa informației

[UPDATE: O nouă reuniune COMS – 20 septembrie 2018] Ministerul Justiției. Reuniunea Consiliului de Management Strategic din data de 15 ianuarie 2018 was last modified: septembrie 24th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter