DEZBATERI DEZBATERILE „Educație, lege, drept, dreptate”. Ediția 1 ‒ Enciclopedia Juridică Română ‒ contribuție românească la dezvoltarea culturii juridice universale

458       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

DEZBATERILE „Educație, lege, drept, dreptate”. Ediția 1 ‒ Enciclopedia Juridică Română ‒ contribuție românească la dezvoltarea culturii juridice universale 📅 04 iulie 2022 DEZBATERILE „Educație, lege, drept, dreptate”. Ediția 1 ‒ Enciclopedia Juridică Română ‒ contribuție românească la dezvoltarea culturii juridice universale

Data 04 iulie 2022
Locația ONLINE

Banca Națională a României și Editura Universul Juridic vă invită luni, 4 iulie 2022, începând cu ora 15:00, la dezbaterea cu tema „Enciclopedia Juridică Română ‒ contribuție românească la dezvoltarea culturii juridice universale”, prima din seria de dezbateri „Educație, lege, drept, dreptate”, în contextul apariției volumului II al Enciclopediei Juridice Române.

În contextul în care societatea românească face eforturi pentru o maturizare necesară, în contextul în care mediul juridic ar putea să aibă o contribuție importantă și esențială la aceasta, în contextul în care ne dorim ca sintagma „stat de drept” să nu fie doar un enunț în cărțile și revistele de specialitate, ci o normalitate și o stare de fapt, Editura Universul Juridic propune acest proiect, în care personalități ale mediului academic din  zona juridică, personalități ale profesiilor juridice, nume de referință ale diverselor zone din palierul juridic să vină cu puncte de vedere și argumente într-o serie de DEZBATERI pe care ne-o propunem permanentizată și bazată pe liderii și vocile unui sistem judiciar, care reprezintă coloana vertebrală a unei societăți sănătoase ‒ toate acestea cu scopul de a avea educație, pentru a ajunge să avem legi sănătoase și drepte, să avem un drept și un „stat de drept” funcțional, și, în final, să avem dreptate în instanțele de judecată și în viața noastră de zi cu zi.

Suntem conștienți că invitații noștri sunt eterogeni prin credințele și aspirațiile lor, sunt eterogeni prin punctele lor de vedere, sunt eterogeni prin viziunea lor asupra vieții, dar și asupra mediului juridic, dar suntem încredințați că această cupolă a dezbaterilor pe care ni le propunem poate să fie un prim pas pentru creionarea unor idei omogene și a unor puncte de vedere cu care fiecare dintre dezbaterile noastre să se finalizeze.

Ne dorim o dezbatere de idei pe care o apreciem necesară și utilă, dorim să ascultam puncte de vedere și argumente și ne propunem să venim cu unele concluzii pe care Agora, dar și fiecare dintre noi să le trecem prin filtrul propriu, asimilându-le sau nu, în funcție de criterii și credințe proprii.

Speakerii primei ediții:

– Prof. univ. dr., acad. Mugur Isărescu, președintele Secției de Științe Economice, Juridice și Sociologie a Academiei Române; guvernator, Banca Națională a României;

– Prof. univ. dr. Mircea Duțu, director, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române;

– Prof. univ. dr. Iosif Urs, președinte, Universitatea „Titu Maiorescu” din București;

– Prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, Tribunalul Ilfov;

Av. Daniel Fenechiu, prodecan, Baroul București; vicepreședinte, Uniunea Națională a Barourilor din România;

– Av. dr. Florentin Țuca, Managing Partner, Țuca Zbârcea & Asociații;

– Nicolae Cîrstea, președinte, Grupul editorial Universul Juridic.

Moderator: prof. univ. dr. Adrian Severin, președinte și președinte emerit al Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (2000-2004).

PARTENER:

INDACO


ACCESUL ESTE LIBER, FĂRĂ TAXĂ DE PARTICIPARE.


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:


0733.674.555

[email protected]

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și participarea dumneavoastră la eveniment semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

DEZBATERILE „Educație, lege, drept, dreptate”. Ediția 1 ‒ Enciclopedia Juridică Română ‒ contribuție românească la dezvoltarea culturii juridice universale was last modified: iulie 1st, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.