DEZBATERI DEZBATERILE „Dreptul Concurenței – ARCON”: Ediția 1 - Modernizarea VBER

1101       0

DEZBATERILE „Dreptul Concurenței”: Modernizarea VBER 📅 20 septembrie 2023 DEZBATERILE „Dreptul Concurenței”: Modernizarea VBER

Data 20 septembrie 2023
Locația Online sau Fizic: Bd. Aviatorilor 43, Sediul Mușat & Asociații

Bd. Aviatorilor 43, Sediul Mușat & Asociații

Organizatori: ARCON și Editura Universul Juridic

ARCON – Asociația Română de Dreptul Concurenței – și Editura Universul Juridic au plăcerea de a anunța lansarea unei serii de patru dezbateri dedicate unor subiecte extrem de importante legate de Dreptul Concurenței, care ridică în prezent provocări majore atât în rândul practicienilor locali, cât și în rândul practicienilor din alte state ale Uniunii Europene.

Evenimentele își propun să ofere părților interesate – precum judecători, reprezentanți ai autorităților publice, profesori universitari, avocați, reprezentanți ai mediului de afaceri și studenți – posibilitatea de a face schimb de idei, puncte de vedere și preocupări asupra unor probleme aflate în dezbatere în acest moment. Evenimentele vor avea loc la București în perioada septembrie – noiembrie 2023 atât fizic, cât și online, oferind o platformă hibridă perfectă pentru astfel de dezbateri.

Avem plăcerea de a vă invita la primul nostru eveniment din această serie, „Modernizarea VBER”. Deși adoptat în 2022, având în vedere practica sumară a Consiliului Concurenței din România în acest domeniu, noul Regulament de Exceptare pe Categorii a Acordurilor Verticale (VBER) încă nu a fost dezbătut și explicat temeinic în România, creând astfel o oportunitate și un moment excelent pentru un schimb profesional de idei.

Moderator: Anca Buta Mușat, Președinte și Membru Fondator ARCON

Lectori:

Herlinde Burez, Avocat specializat în dreptul UE al concurenței, Partener Contrast European & Business Law

Paul Bridgeland – Comisia Europeană, Departamentul pentru concurență

Bogdan Chirițoiu – Președinte, Consiliul Concurenței

Aida SăndulacheLegal and Compliance Director, Servier

Alexandru Șotropa – Coordonator Dreptul Concurenței, eMAG

TEME

  • Care sunt schimbările substanțiale care vor modela relațiile comerciale verticale pe piața din România;
  • Care sunt prioritățile autorităților de concurență în contextul noului cadru legislativ;
  • Noul regulament VBER și Instrucțiunile de aplicare – la ce să ne așteptăm pe termen scurt și lung.

Despre ARCON

Asociația Română de Dreptul Concurenței – ARCON a fost înființată pentru a acționa ca un incubator sau hub al studiului și discutării tuturor noutăților și practicilor comerciale naționale, dar și de la nivelul Uniunii Europene sau de la nivel internațional, privind dreptul concurenței, inclusiv interferențele acestuia cu dreptul concurenței neloiale și dreptul proprietății intelectuale. Prin promovarea schimbului de idei și de experiențe între toți profesioniștii interesați de acest domeniu al dreptului, asociația urmărește crearea unui forum imparțial de dezbateri și a unor cunoștințe valoroase asupra oricărei teme de interes pentru domeniu, valorificându-și astfel credibilitatea și reputația pentru a promova o aplicare și o interpretare corectă și echilibrată a dreptului concurenței în interesul consumatorilor, al mediului de afaceri și al societății în general.

Înscrierea și taxa de participare

Pentru membrii ARCON sau membrii LIDC înscrierea este gratuită și se face prin trimiterea unui e-mail de confirmare a participării la adresa office@arcon.org.ro.

 


TAXA DE PARTICIPARE: 300 lei + TVA/participant

Accesul se face fizic la Bd. Aviatorilor 43, Sediul Mușat & Asociații


 

Cumpără acum!


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:


0733.674.555

conferintele@universuljuridic.ro


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

DEZBATERILE „Dreptul Concurenței”: Modernizarea VBER was last modified: septembrie 19th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: