Declarația 394 se va completa integral începând cu 1 octombrie 2016

26 iul. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2497

Despre

  • Operațiuni efectuate pe teritoriul național
  • Formularul electronic al noii declaraţii informative 394

Declarația 394 privind livrările/prestările și achizițiile efecutate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA se va completa integral începând cu 1 octombrie 2016 pentru toate operațiunile efectuate pe teritoriul național, iar pentru perioada 1 iulie 2016 – 30 septembrie 2016 se vor declara doar operațiunile derulate cu persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA (cartușul C), prorogându-se termenul de declarare pentru celelalte operațiuni din declarație, începând cu cele aferente lunii octombrie 2016.

Declarația 394  privind livrările/prestările și achizițiile efecutate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA poate fi descărcată aici.

Aceste modificări au survenit în urma dialogului permanent dintre ANAF și mediul de afaceri. Reamintim că la sfârșitul lunii mai 2016, pe site-ul ANAF a fost publicat formularul electronic al noii declarații informative 394, acesta fiind disponibil contribuabililor în vederea testării. Pe perioada testării, au fost semnalate din partea mai multor contribuabili/asociații profesionale aspecte referitoare la modalitatea de completare și declarare a datelor din formularul 394 aprobat prin ordinele menționate, solicitându-se introducerea cotei de TVA de 19% (pentru corecții, regularizări din perioadele anterioare), eliminarea evidențierii în mod distinct a livrărilor/achizițiilor de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC și laptop-uri dacă valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură este mai mică de 22.500 lei, datorită costurilor suplimentare generate la nivelul contribuabililor.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, în vederea simplificării declarației 394, au fost efectuate următoarele modificări:

– eliminarea cerinței de a completa operațiunile cu regim special de către persoanele impozabile care aplică sistemul de TVA la încasare;
– eliminarea cerinței de a completa TVA aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii pentru care se aplică taxarea inversă și menținerea acesteia numai în cazul achizițiilor.

Proiectele de acte normative, inițiate de ANAF, sunt făcute publice pe site-ul instituției la adresa www.anaf.ro, domeniul Legislație/ Transparență decizională. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr. 17, sector 5, București.

Campanie Craciun UJmag 2020

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media – cu mențiunea „Conf. Legii nr. 52/2003”, la următoarele adrese:

– Prin scrisori la adresa poștală: ANAF, str. Apolodor nr. 17, sector 5, București 050741 – la Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media;

– Electronic la adresa de mail: [email protected]

– Prin fax la numarul: 021-319.98.57.

Pentru a avea acces la informațiile de presa privind aplicarea Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în ANAF, se poate accesa domeniul Informații/Comunicate și informații de presă aflat pe site-ul instituției.

Sursa informației

Declarația 394 se va completa integral începând cu 1 octombrie 2016 was last modified: iulie 25th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter