Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 29/2019 (comunicat): Art. 65 alin. (3) din C. pen. – aplicarea pedepselor accesorii constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a)-b) şi lit. d)-o) din C. pen. nu este posibilă în cazul dispunerii unei soluții de condamnare la pedeapsa amenzii

14 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 590

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia ÎCCJ

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE
Complet ÎCCJActe normativeArticole

Sumar

Decizia ÎCCJ  nr. 29/2019

Complet RILC. pen. Art. 65 alin. (3)

Aplicarea pedepselor accesorii constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a)-b) și lit. d)-o) din C. pen., a căror exercitare a fost interzisă de instanță ca pedeapsă complementară, nu este posibilă în cazul dispunerii unei soluții de condamnare la pedeapsa amenzii.

 

Potrivit site-ului oficial (www.scj.ro), în ședința din 11 noiembrie 2019, Înalta Curte s-a reunit pentru a dezbate mai multe sesizări privind soluționarea unor recursuri în interesul legii, între care și aceea referitoare la interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 65 alin. (3) din Codul penal.

Astfel, Înalta Curte a stabilit că aplicarea pedepselor accesorii constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a)-b) și lit. d)-o) din C. pen., a căror exercitare a fost interzisă de instanță ca pedeapsă complementară, nu este posibilă în cazul dispunerii unei soluții de condamnare la pedeapsa amenzii.

 

Obiectul recursului în interesul legii

 

Art. 65 alin. (3) din Codul penal

„(3) Pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării unor drepturi se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată”.

 

Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 29/2019

 

Conferintele lunii noiembrie
”

Prin Decizia nr. 29/2019, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general al  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și, în consecință a stabilit că: „în interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 65 alin. (3) din Codul penal, aplicarea pedepselor accesorii constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) și d)-o) din Codul penal, a căror exercitare a fost interzisă de instanță ca pedeapsă complementară, nu este posibilă în cazul dispunerii unei soluții de condamnare la pedeapsa amenzii”.             

 

Sursa informației

Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 29/2019 (comunicat): Art. 65 alin. (3) din C. pen. – aplicarea pedepselor accesorii constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a)-b) și lit. d)-o) din C. pen. nu este posibilă în cazul dispunerii unei soluții de condamnare la pedeapsa amenzii was last modified: noiembrie 14th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter