Date necesare pentru identificarea părților. Recurs respins ca lipsit de interes (NCPC)

27 mart. 2020
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 195

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 596/2019

NCPC: art. 154 alin. (8), art. 242 alin. (1), art. 414 alin. (1)

Monitor Dosare

Prin încheierea din 22 octombrie 2018, Curtea de Apel Pitești, secția I civilă, a suspendat judecata cauzei, în temeiul art. 242 alin. (1) C. proc. civ.

A constatat că instanța de judecată a depus toate diligențele necesare pentru aflarea domiciliilor intimaților A. și B. și a apreciat că această obligație revenea și petentului C. Față de răspunsul primit, în sensul că sunt necesare mai multe date pentru identificarea părților, a considerat că se impune suspendarea judecării cauzei.

Împotriva acestei hotărâri a declarat recurs C., solicitând admiterea acestuia și continuarea judecății.

A arătat că în cauză nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 242 C. proc. civ., întrucât cel care a întreprins demersurile a fost chiar el, solicitând SPCLEP Drăgășani comunicarea datelor intimaților instanței prin cerere scrisă, deși această obligație îi revenea instanței.

A precizat, în plus, că potrivit art. 154 alin. (8) C. proc. civ., instanța are drept de acces direct la bazele de date electronice deținute de autorități și a solicitat accesarea acestora și citarea părților.

Recursul urmează a fi respins ca lipsit de interes, în considerarea argumentelor ce succed:

Potrivit art. 414 alin. (1) C. proc. civ., încheierea prin care s-a dispus suspendarea poate fi atacată cu recurs, în mod separat, la instanța ierarhic superioară, cât timp durează suspendarea cursului judecății dosarului.

Se observă însă că în cauză, la 18 februarie 2019, Curtea de Apel Pitești a procedat la soluționarea dosarului, care a are ca obiect o cerere de strămutare, în care s-a pronunțat încheierea atacată de suspendare a judecății cauzei.

În atare condiții, Înalta Curte constată că nu mai subzistă interesul promovării căii extraordinare de atac, având în vedere că instanța care a pronunțat hotărârea de suspendare a judecății, a repus cauza pe rol, soluționând-o.

Pentru aceste considerente, recursul declarat în cauză urmează a se respinge ca lipsit de interes.

Sursa informației: www.scj.ro.

Date necesare pentru identificarea părților. Recurs respins ca lipsit de interes (NCPC) was last modified: martie 22nd, 2020 by Redacția ProLege
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter