[CUM A FOST] GALA PREMIILOR ŞTIINŢIFICE ALE UNIUNII JURIŞTILOR DIN ROMÂNIA, 8 decembrie 2023

384       0

[CUM A FOST] GALA PREMIILOR ŞTIINŢIFICE ALE UNIUNII JURIŞTILOR DIN ROMÂNIA, 8 decembrie 2023 📅 08 decembrie 2023 [CUM A FOST] GALA PREMIILOR ŞTIINŢIFICE ALE UNIUNII JURIŞTILOR DIN ROMÂNIA, 8 decembrie 2023

Data 08 decembrie 2023
Locația Sala de conferinţe „Himalaya” a Hotelului „Minerva” din Bucureşti, Sector 1, strada Gheorghe Manu, nr. 2-4. 

Uniunea Juriștilor din România (UJR), cu sprijinul Uniunii Naționale a Notarilor din România (UNNPR), al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești (UNEJ) și în parteneriat cu Grupul editorial Universul Juridic, au organizat, în seara zilei de vineri, 8 decembrie 2023, cea de a 23-a ediție a GALEI PREMIILOR ȘTIINȚIFICE ALE UNIUNII JURIȘTILOR DIN ROMÂNIA. 

Evenimentul s-a desfășurat în Sala de conferințe „Himalaya” a Hotelului „Minerva” din București, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru oaspeții prezenți la manifestare. 

Ceremonia s-a derulat pe parcursul a trei ore și jumătate, fiind transmisă LIVE și înregistrată video pe portalul www.universuljuridic.ro. 

Organizarea Galei a fost posibilă cu aportul următorilor parteneri: 

– Bradu, Neagu & Asociații – Casă de avocatură 

– Indaco Systems 

– ASISOFT – Software Development & Engineering 

– Domeniile Averesti: Domeniile Averești 

Seara a fost deschisă de președintele UJR, prof. univ. dr. Ioan CHELARU, cel care a salutat și a mulțumit asistenței, partenerilor și coorganizatorului pentru efort, disponibilitate și prezență. 

Cu același prilej a fost lansată și ediția ziarului Palatul de Justiție nr. 2/2023, cu un conținut de 28 de pagini extrem de interesante, „cea mai reușită de până acum”, în aprecierea președintelui UJR, Ioan CHELARU. 

Distincțiile acordate de conducerea UJR au fost aplaudate și atent motivate prin discursuri și secvențe laudatio în cadrul intervențiilor invitaților și laureaților, putând fi urmărite în înregistrarea video disponibilă.

 În cadrul Galei aflate la ediția cu numărul 23 au fost acordate următoarele premii științifice ale Uniunii Juriștilor din România: 

Premiul Special de Excelență al UNIUNII JURIȘTILOR din ROMÂNIA, pentru întreaga activitate și/sau activități științifice deosebite: 

 • Pentru întreaga activitate: prof. univ. dr. Alexandru ATHANASIU – (laudatio – prof. univ. dr. Ioan CHELARU) 
 • Pentru întreaga activitate: jud. Maria Despina MIHAI (laudatio – jud. Iulian Ilie DRAGOMIR) 
 • Pentru activități științifice deosebite: Dan Andrei POPESCU și Elena Alina OPREA, pentru lucrarea: „Drept internațional privat”, Editura Hamangiu (laudatio – prof. univ. dr. Ioan CHELARU) 

Premiul „Mihail ELIESCU”, în domeniul dreptului civil: 

Premiul „Viorel Mihai CIOBANU”, în domeniul dreptului procesual civil și dreptului internațional privat: 

 • Ion REBECA, pentru lucrarea: „Procesul civil european”, Editura Hamangiu (laudatio – prof. univ. dr. Ioan CHELARU) 

Premiul „Vintilă DONGOROZ”, în domeniul dreptului penal și procesual penal: 

 • Coord. Mihai Adrian HOTCA, Autor(i) Mirela GORUNESCU, Norel NEAGU, Radu-Florin GEAMANU, Dominic George POP, Alexandru SITARU pentru lucrarea: Infracțiuni prevăzute în legi speciale, Editura C.H. Beck (laudatio – prof. univ. dr. Constantin DUVAC) 

Premiul „Anibal TEODORESCU”, în domeniul dreptului public – pentru alte lucrări decât cele din domeniul dreptului penal: 

 • Diana BOTĂU și Valentin CONSTANTIN, pentru lucrarea: „Drept internațional. Partea generală”, Editura Hamangiu (laudatio – prof. univ. dr. Ioan CHELARU) 

Premiul „Andrei RĂDULESCU”, în domeniul științelor juridice interdisciplinare și în domeniile conexe: 

 • Maria-Beatrice BERNA și Nicolae VOICULESCU, pentru lucrarea: „Tratat de drepturile omului”, Editura Universul Juridic (laudatio – prof. univ. dr. Bogdan CIUCĂ) 

Premiul „Gavril Iosif CHIUZBAIAN”, pentru excelență în domeniul profesiilor și științelor juridice: 

 • Codrin CODREA, pentru lucrarea: „Logică juridică”, Editura Hamangiu (laudatio – prof. univ. Gheorghe GHEORGHIU) 

Premiul „Grigore G. PĂUCESCU”, pentru debut în doctrina juridică: 

Premiul Revistei „DREPTUL”, pentru publicistică științifică în domeniul juridic (laudatio – prof. univ. dr. Cristian JORA) 

 • Av. Ramona CÎRLIG 
 • Jud. Viorel TERZEA 

Premiul Societății Academice „Titu MAIORESCU”, pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea și promovarea culturii juridice: 

 • Vlad VIERIU, pentru lucrarea: „Cult și drept în istoria bizantină”, Editura Junimea (laudatio – prof. univ. dr. Gheorghe GHEORGHIU) 
 • Claudia-Ana MOARCĂȘ și Valentina-Lidia ZĂRNESCU, pentru lucrarea: „Arhitectura contemporană a dreptului individual la muncă”, Editura Universul Juridic (laudatio – prof. univ. dr. Evelina OPRINA) 

 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

[CUM A FOST] GALA PREMIILOR ȘTIINȚIFICE ALE UNIUNII JURIȘTILOR DIN ROMÂNIA, 8 decembrie 2023 was last modified: decembrie 11th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: