[CUM A FOST] Festivitatea de decernare a premiilor „Revistei Române de Drept Privat” pentru anul 2022

476       0

[CUM A FOST] Festivitatea de decernare a premiilor „Revistei Române de Drept Privat” pentru anul 2022 📅 27 septembrie 2023 [CUM A FOST] Festivitatea de decernare a premiilor „Revistei Române de Drept Privat” pentru anul 2022

Data 27 septembrie 2023
Locația Facultatea de Drept, Universitatea din București, Sala „Constantin Stoicescu”

Grupul editorial Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat, în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din București, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România și Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, au organizat, în seara zilei de 27 septembrie 2023, într-o transmisiune LIVE, dar și într-o reuniune fizică în Sala „Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept din București, festivitatea tradițională de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2022. 

 Festivitatea de acordare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat a devenit un eveniment recunoscut, care celebrează știința în domeniul dreptului privat, răsplătind autorii și lucrările cele mai reprezentative în această materie. 

 Conform tradiției împământenite începând cu anul 2007, când a avut loc prima festivitate, nominalizările pentru Premiile Revistei Române de Drept Privat au vizat anul 2022, pentru că distincțiile se acordă, în mod tradițional, pentru lucrările apărute cu un an în urmă, timp suficient pentru ca acestea să fi ajuns în atenția cititorilor. 

Juriul care a deliberat și a stabilit premiile RRDP și în acest an a fost constituit din personalități de prim rang ale comunității juridice din România: prof. univ. dr. Flavius Baias (Facultatea de Drept, Universitatea din București), prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan (fost judecător la CEDO), prof. univ. dr. Liviu Pop (membru corespondent al Academiei Române), prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa (Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca) și prof. univ. dr. Sevastian Cercel (Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova). 

Festivitatea a fost moderată de prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica, ex-ministru al Justiției, fondator al societății STOICA & ASOCIAȚII, directorul Revistei Române de Drept Privat. 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Tudor. Personal Tailor și Lara Sweets. 

 În deschiderea serii, asistența a fost salutată de gazde, prin vocea Decanului Facultății de Drept a Universității din București, dl prof. univ. dr. Răzvan Dincă, cel care a subliniat importanța omagierii an de an a elitei doctrinei juridice din România, a recunoașterii realizărilor sale cele mai importante și a marcării unei personalități juridice unanim apreciate. 

 

Premiul „Octavian Căpățînă”, acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România pentru cel mai original și valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2022, a fost anunțat de către dna prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu și a fost decernat câștigătorului de către dl Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreședinte UNPIR. Laureatul acestui premiu a fost dl av. drd. Silviu-Marian Munteanu, fondator al cabinetului Silviu Munteanu Law Office, pentru studiul „Excepția de neexecutare, formă de manifestare a potestativității în materie contractuală”, publicat în nr. 2/2022 al RRDP. 

  Premiul „Henri Capitant”, acordat împreună cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului 2022 pe teme de drept privat, a fost anunțat de dl prof. univ. dr. Sevastian Cercel și a fost decernat câștigătorului de către dl prof. univ. dr., av. Bogdan Ciucă, membru al Biroului Executiv al UNNPR. 

Laureatul acestui premiu a fost dl Ionuț Cofaru, pentru lucrarea „Existența principiului favor contractus în sistemul Codului civil român”, Ed. Universul Juridic, București, 2022. 

Nominalizările au fost următoarele: 

Ionuț Cofaru, Existența principiului favor contractus în sistemul Codului civil român, Ed. Universul Juridic, București, 2022; 

Alina-Emilia Ciortea, Uzufructul. Modalitate de exprimare a drepturilor succesorale ale soțului supraviețuitor, Ed. Universul Juridic, București, 2022; 

Bogdan Ioniță, Daunele morale în asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Reglementare și practică judiciară. Evoluții și perspective, Ed. Universul Juridic, București, 2022; 

Septimiu Panainte, Tranzacțiile de valori mobiliare, Ed. Hamangiu, București, 2022. 

Premiul „Traian Ionașcu”, acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România pentru cea mai bună carte a anului 2022 pe teme de drept privat, a fost anunțat de dl prof. univ. dr. Radu Rizoiu, prodecan, Facultatea de Drept, și a fost decernat câștigătorului de către dl Bogdan Maghiar, vicepreședinte Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România. 

Premiul a fost acordat dlui prof. univ. dr. Marian Nicolae, pentru lucrarea „Teoria recursului în casație”, Ed. Solomon, București, 2022. 

Nominalizările au fost următoarele: 

Cristian Duțescu, Teoria generală a bunurilor, Ed. Universul Juridic, București, 2022; 

Marian Nicolae, Teoria recursului în casație, Ed. Solomon, București, 2022; 

În fine, Premiul „Matei Barbu Cantacuzino”, acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat OPERA OMNIA – a fost acordat unei personalități remarcabile a Dreptului Românesc, dlui prof. univ. dr. Radu I. Motica, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara. 

 Premiul a fost însoțit de Laudationes, rostite de către dna prof. univ. dr., notar Irina Sferdian, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, dl prof. univ. dr. Lucian Bercea, decan, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara și de către dl prof. univ. dr., av. Ion Dragne, vicepreședinte UNBR, care a și decernat placheta-trofeu. 

Festivitatea a fost încheiată de alocuțiunile de final ale dlui prof. univ. dr. Valeriu Stoica și ale directorului editorial al Grupului Universul Juridic, dna Evelina Oprina. 

Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăsească în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] Festivitatea de decernare a premiilor „Revistei Române de Drept Privat” pentru anul 2022 was last modified: septembrie 29th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: