CSM. Poziţia publică a Secţiei pentru procurori a CSM privind modificările aduse legilor justiţiei în şedinţa de Guvern din 19 februarie 2019

20 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 161

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.csm.ro), Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, printr-un comunicat, poziția publică a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, prin respectivul comunicat se arată faptul că Secția pentru procurori a luat act de declarațiile Ministrului Justiției privind modificările aduse legilor justiției, prin Ordonanța de urgență adoptată în ședința de Guvern din 19 februarie 2019. Se menționează și faptul că membrii Secției au luat la cunoștință de conținutul respectivei Ordonanțe de Urgență în data de 18 februarie 2019, când a fost transmisă la Consiliu pentru avizare.

Contenciosul administrativ roman Rarincescu

Se mai arată și faptul că membrii procurori nu au avut cunoștință de vreun demers instituțional, altul decât cel privind amânarea intrării în vigoare a dispozițiilor privind admiterea la INM, și cu atât mai puțin de conținutul acestor propuneri despre care se susține că ar aparține CSM.

Este subliniat faptul că avizarea numirii procurorilor în funcțiile înalte, în acord cu recomandările MCV, ale Comisiei de la Veneția și principiul legal al separării carierelor instituit prin art. 3 din Legea nr. 303/2004, trebuie să rămână în competența Secției pentru procurori, iar selecția candidaților să fie făcută exclusiv din rândul magistratilor procurori.

Pentru a vedea întregul comunicat, vizitați site-ul oficial al CSM (www.csm.ro).

CSM. Poziția publică a Secției pentru procurori a CSM privind modificările aduse legilor justiției în ședința de Guvern din 19 februarie 2019 was last modified: februarie 20th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter