CSM. Membri și conducerea Consiliului

5 ian. 2023
Vizualizari: 326

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) informează despre desfășurarea, în 5 ianuarie 2023, a ședinței de constituire a CSM, care își va exercita atribuțiile pentru un mandat de șase ani.

La ședința de constituire convocată, conform dispozițiilor legale, de președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, doamna judecător C.A.C., a participat și Președintele României.

Cu acest prilej, a fost aleasă conducerea CSM, pentru un mandat de 1 an, începând cu data de 7 ianuarie 2023, astfel:

− Președintele Consiliului Superior al Magistraturii: dl. D.G., judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

− Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii: dl. D.C.H., procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care 9 judecători și 5 procurori, aleși în adunările generale ale judecătorilor și procurorilor, 2 reprezentanți ai societății civile aleși de Senat și 3 membri de drept, respectiv președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, ministrul justiției și procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Consiliul Superior al Magistraturii funcționează ca organ cu activitate permanentă, iar hotărârile sale se iau în plen sau în secții, potrivit atribuțiilor care revin acestora.

Reamintim că în urma alegerilor organizate, au fost validați de Senatul României, pentru un mandat de șase ani, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Lista membrilor aleși poate fi consultată prin accesarea sursei informației.

CSM constată legala constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu data de 7 ianuarie 2023.

Sursa informației

Vezi și [UPDATE: Ordinea de zi soluționată] CSM. Ședința Plenului din 5 ianuarie 2023

 

CSM. Membri și conducerea Consiliului was last modified: ianuarie 6th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: