Examenul de promovare în funcții de execuție a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul CSM și INM

2 iul. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1727

Despre

  • Examen de promovare
  • Judecători și procurori asimilați CSM și INM
  • Termen-limită pentru înscrieri: 10 iulie 2015

Examenul de promovare în funcții de execuție a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din cadrul aparatului propriu al CSM și al INM se desfășoară în perioada 30 iunie – 30 septembrie, după cum reiese din anunțul publicat la data de 29 iunie pe site-ul INM.

Potrivit regulamentului privind organizarea și desfășurarea examenului, pentru a participa la examenul de promovare, personalul asimilat trebuie să îndeplinească, la data susținerii probelor scrise, condițiile minime de vechime prevăzute la art. 44 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, rep., cu modif. și compl. ult., în funcția de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, să aibă la ultima evaluare calificativul „Foarte bine” și să nu fi fost sancționat disciplinar în ultimii 3 ani.

Cererile de înscriere la examen se depun, în termen de 10 zile de la publicarea datei examenului, la Direcția resurse umane și organizare din cadrul CSM sau la Departamentul de concursuri și examene din cadrul INM, după caz. În cererea de înscriere la examen, candidatul va preciza gradul profesional pentru care solicită susținerea examenului, precum și materiile la care optează să susțină examenul. Candidatul are dreptul de a reveni asupra opțiunii formulate cu privire la materiile de examen până la data expirării termenului de înscriere.

Examenul de promovare a personalului asimilat constă în susținerea unei probe scrise de verificare a cunoștințelor teoretice și practice, sub forma unui test-grilă ce cuprinde 50 de întrebări.

Din cele 50 de întrebări, 40 urmăresc verificarea cunoștințelor teoretice și sunt formulate din următoarele materii de examen:

a) una dintre următoarele materii, la alegerea candidatului: drept civil, drept penal, drept administrativ, financiar și fiscal, dreptul muncii – 15 întrebări;
b) drept procesual penal pentru materia de specialitate drept penal sau drept procesual civil pentru celelalte materii de specialitate de la litera a) – 15 întrebări;
c) jurisprudența CEDO și jurisprudența CJUE, indiferent de opțiune – câte 5 întrebări.

Campanie Craciun UJmag 2020

Întrebările teoretice la materiile prevăzute la lit. a) și b) cuprind și jurisprudența ÎCCJ și a CC.

Verificarea cunoștințelor practice se realizează prin intermediul a 10 întrebări stabilite pe baza tematicii și bibliografiei de examen, ținând seama de specificul instituției în cadrul căreia candidații își desfășoară activitatea. Fiecare răspuns corect la întrebările cu caracter teoretic și practic primește 2 puncte.

Pentru a fi declarat admis, candidatul trebuie să obțină minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7,00, dar nu mai puțin de 40 de puncte la întrebările ce urmăresc verificarea cunoștințelor teoretice și nu mai puțin de 10 puncte la întrebările ce urmăresc verificarea cunoștințelor practice.

Consultați tematica și bibliografia pentru:

• Drept civil

• Drept procesual civil

• Drept penal

• Drept procesual penal

• Jurisprudența CEDO

• Jurisprudența CJUE

• Verificarea cunoștințelor practice

Vă prezentăm, în continuare, calendarul acestui examen:

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala
29 iunie 2015publicarea datelor referitoare la concurs;
30 iunie – 10 iulie 2015depunerea cererilor de înscriere la examenul de promovare în funcții de
execuție a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor;
10-13 iulie 2015verificarea îndeplinirii condițiilor de participare la examen de către comisia de
organizare a examenului;
13 iulie 2015afișarea rezultatelor verificării îndeplinirii condițiilor de participare la examen;
 14-15 iulie 2015formularea contestațiilor de către candidații respinși;
16-17 iulie 2015soluționarea contestațiilor de către Consiliul Științific;
17 iulie 2015afișarea listei finale a candidaților;
16 septembrie 2015susținerea probei scrise de verificare a cunoștințelor teoretice și practice;
17 septembrie 2015 depunerea contestațiilor la barem;
18 septembrie 2015soluționarea contestațiilor la barem;
22 septembrie 2015afișarea rezultatelor la proba scrisă;
23-24 septembrie 2015depunerea contestațiilor împotriva punctajului obținut la proba scrisă;
 29 septembrie 2015soluționarea contestațiilor formulate împotriva punctajului obținut la proba
scrisă;
 30 septembrie 2015afișarea rezultatelor după soluționarea contestațiilor formulate împotriva
punctajului obținut la proba scrisă.

 

Consultați sursa informațiilor, pagina de internet dedicată acestui examen ce poate fi accesată pe site-ul INM (www.inm-lex.ro).

 

Examenul de promovare în funcții de execuție a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din cadrul CSM și INM was last modified: iulie 2nd, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter