[UPDATE: Rezultate – testarea psihologică] CSM. Concurs pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ (termen-limită: 12 octombrie 2018)

10 ian. 2019
Vizualizari: 2327
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 10 ianuarie 2019: Rezultatele obținute de candidați la testarea psihologică în cadrul concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ, sesiunea septembrie-decembrie 2018

Potrivit unui anunț din data de 9 ianuarie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității rezultatele obținute de candidați la testarea psihologică în cadrul concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ, sesiunea septembrie-decembrie 2018.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare lista rezultatelor obținute de către candidați la testarea psihologică, astfel cum au fost publicate de către CSM:

Sursa informației


Update 28 decembrie 2018: Desfășurarea testării psihologice a candidaților admiși la probele scrise ale concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ, sesiunea septembrie-decembrie 2018 

Potrivit unui anunț din data de 27 decembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității detalii în ceea ce privește desfășurarea testării psihologice a candidaților admiși la probele scrise ale concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ, sesiunea septembrie-decembrie 2018.

Astfel, testarea psihologică constă în aplicarea unui test scris și a unui interviu.

Aplicarea testului scris va avea loc la data de 9 ianuarie 2019, începând cu ora 9.00, la Consiliul Superior al Magistraturii, cu sediul în București, Calea Plevnei nr. 141 B, Sector 6.

Accesul se va face pe baza unui act de identitate (carte de identitate sau pașaport), între orele 8.15-8.45.

Interviul va avea loc la data de 9 ianuarie 2019, după susținerea testului scris, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa informației


Update 21 decembrie 2018: Lista cuprinzând rezultatele obținute de către candidați la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ, sesiunea 21 septembrie – 21 decembrie 2018. Detalii în ceea ce privește depunerea actelor necesare în vederea verificării condiției de bună reputație

Potrivit unui anunț din data de 20 decembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității lista cuprinzând rezultatele obținute de către candidați la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ, sesiunea 21 septembrie – 21 decembrie 2018.

Totodată, Consiliul a publicat și detalii în ceea ce privește depunerea actelor necesare în vederea verificării condiției de bună reputație.

Astfel, potrivit prevederilor art. 15 alin. (1) și 15^1 alin. (2) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 293/2007, modificată, în vederea verificării îndeplinirii condiției bunei reputații, candidații admiși la probele scrise ale concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție au obligația de a depune la Consiliul Superior al Magistraturii, cu sediul în București, Str. Calea Plevnei nr. 141B, Sector 6, în termen de 10 zile de la data publicării rezultatelor concursului, următoarele documente:

a) caracterizarea de la ultimul loc de muncă, care să cuprindă inclusiv mențiuni privind existența ori inexistența unor eventuale sancțiuni disciplinare sau administrative;

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

b) adeverințe eliberate de primării și/sau, după caz, de administrațiile financiare de la domiciliile avute în ultimii 3 ani anterior datei susținerii concursului, din care să rezulte, dacă este cazul, natura și tipul contravențiilor comise și sancțiunile contravenționale aplicate în această perioadă;

c) declarația pe proprie răspundere privind precizarea domiciliului avut în ultimii 3 ani anterior datei susținerii concursului;

d) orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante pentru verificarea îndeplinirii condiției bunei reputații.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare lista cuprinzând rezultatele obținute de către candidați la concurs, astfel cum a fost publicată de către CSM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/12/scj.pdf” height=”800px”]

De asemenea, puteți consulta mai jos și:

– Centralizator contestații la punctaj – Secția penală;

– Rezultatele probei practice, după soluționarea contestațiilor – Secția penală;

– Proces-verbal de soluționare a contestațiilor la punctaj – proba teoretică – Secția penală;

– Centralizator contestații la punctaj – Secția I civilă;

– Rezultatele probei practice, după soluționarea contestațiilor – Secția I civilă;

– Proces-verbal de soluționare a contestațiilor la punctaj – proba teoretică – Secția I civilă.

Sursa informației


Update 10 decembrie 2018: Rezultatele obținute de către candidați la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ

Potrivit unui anunț din data de 7 decembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității rezultatele obținute de către candidați la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat asistent în cadrul ÎCCJ. 

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare listele rezultatelor obținute de către candidați, astfel cum au fost publicate de către CSM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Secția I civilă

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/12/Sectia-civila.pdf” height=”800px”]

Secția penală

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/12/sectia-penala.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 29 noiembrie 2018: Procesul-verbal de soluționare a contestațiilor la barem (și motivarea soluțiilor) pentru Secția I civilă în ceea ce privește probele scrise pentru verificarea cunoștințelor teoretice și practice la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ. Baremul definitiv 

Potrivit unui anunț din data de 29 noiembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității procesul-verbal de soluționare a contestațiilor la barem (și motivarea soluțiilor) pentru Secția I civilă în ceea ce privește probele scrise pentru verificarea cunoștințelor teoretice și practice la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ.

Totodată, CSM a publicat și baremul definitiv aferent Secției I civile în ceea ce privește probele scrise pentru verificarea cunoștințelor teoretice și practice.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare procesul-verbal de soluționare a contestațiilor la barem (și motivarea soluțiilor), astfel cum a fost publicat pe site-ul oficial (www.csm1909.ro):

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/11/PV.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 26 noiembrie 2018: Subiectele și baremele de corectare în ceea ce privește probele scrise pentru verificarea cunoștințelor teoretice și practice la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ

Potrivit unui anunț din data de 23 noiembrie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității subiectele și baremele de corectare în ceea ce privește probele scrise pentru verificarea cunoștințelor teoretice și practice la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta mai jos:

– Subiecte proba teoretică Secția I civilă – Grila 1;

– Subiecte proba teoretică Secția I civilă – Grila 2;

– Subiecte proba teoretică Secția I civilă – Grila 3;

– Subiecte proba teoretică Secția I civilă – Grila 4;

Barem proba teoretică Secția I civilă – Grila 1-4;

Subiecte proba teoretică Secția penală – Grila 1;

Subiecte proba teoretică Secția penală – Grila 2;

Subiecte proba teoretică Secția penală – Grila 3;

Subiecte proba teoretică Secția penală – Grila 4;

Barem proba teoretică Secția penală – Grila 1-4;

Subiecte și barem proba practică – Secția I civilă;

– Subiecte și barem proba practică – Secția penală.

Sursa informației


Update 20 noiembrie 2018: Programul de desfășurare a probelor scrise în ceea ce privește concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ. Repartizarea în săli a candidaților 

Potrivit unui anunț din data de 20 noiembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității detalii în ceea ce privește programul de desfășurare a probelor scrise la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ.

Astfel, probele scrise pentru verificarea cunoștințelor teoretice și practice vor avea loc la data de 23 noiembrie 2018, la Universitatea Româno-Americană, cu sediul în București, Bd-ul Expoziției nr. I B, Sector 1.

Mijloace de transport:

– tramvaie: 41;
– autobuzele 105 și 330 – stația Piața Presei.

Concursul va începe la ora 9.00, cu o pauză de 30 de minute între proba teoretică și proba practică. 

Accesul candidaților în sălile de concurs este permis între orele 7.30-8.30, numai pe baza actului de identitate (buletin de identitate/carte de identitate sau pașaport).

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații pot folosi numai cerneală sau pix cu pastă de culoare neagră.

Se interzice candidaților să dețină asupra lor, pe timpul desfășurării probei, ceas și orice mijloace de comunicare. Încălcarea acestor dispoziții atrage eliminarea din concurs. De asemenea, se interzice candidaților să dețină asupra lor, pe timpul desfășurării probei scrise, orice surse de informare care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidații pot folosi în timpul concursului acele materiale a căror posibilitate de utilizare este menționată explicit în tematica și bibliografia de concurs, aprobate și publicate pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii. Încălcarea acestor dispoziții atrage eliminarea din concurs.

Nu sunt acceptate exemplare ale legislației indicate, culegeri de legislație sau coduri comentate, adnotate, cu mențiuni proprii pe margine.

Listele cu repartizarea candidaților pe săli se vor publica pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii și vor fi afișate pe ușile care se desfășoară proba.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare repartizarea în săli a candidaților pentru probele scrise din data de 23 noiembrie 2018, astfel cum a fost publicat de către CSM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/11/repartizare.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 6 noiembrie 2018: Tabelul final privind rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor legale de participare la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ

Potrivit unui anunț din data de 6 noiembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității tabelul final privind rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor legale de participare la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare respectivul tabel, astfel cum a fost publicat de către CSM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/11/iccj.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 29 octombrie 2018: Verificarea îndeplinirii condițiilor legale de participare la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ 

Potrivit unui anunț din data de 26 octombrie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor legale de participare la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent în cadrul ÎCCJ.

Astfel, conform art. 4 alin. (3) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 293/2007, modificată și completată, candidații respinși în urma verificării pot formula contestații în termen de 48 de ore de la publicarea listei pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii, care se depun la Consiliul Superior al Magistraturii, prin fax, la numerele 021/311.69.42 sau 021/311.69.43.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare tabelul privind rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor legale de participare la concurs, astfel cum a fost publicat de către INM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/10/vf.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 26 octombrie 2018: INM. Indicarea corectă a bibliografiei aprobate pentru concursul de ocupare a posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ 

Potrivit unui anunț din data de 25 octombrie 2018, Institutul Național al Magistraturii a dat publicității detalii în ceea ce privește indicarea corectă a bibliografiei aprobate pentru concursul de ocupare a posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare bibliografia aprobată pentru concursul de ocupare a posturilor vacante de magistrat-asistent, astfel cum a fost publicată de către INM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/10/Anunt-priv.indicarea-corecta-a-bibliografiei-aprobate-pentru-concurs-25.10.2018.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


CSM. Concurs pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ (termen-limită: 12 octombrie 2018)

Potrivit unui anunț din data de 21 septembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii împreună cu Institutul Național al Magistraturii organizează la București, în perioada 21 septembrie – 21 decembrie 2018, concurs pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție, în condițiile art. 66 alin. (2) și (3) și ale art. 67 alin. (4) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările și completările ulterioare și ale Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 293/2007, modificată și completată.

Astfel, concursul se organizează pentru ocuparea a 10 posturi vacante de magistrat-asistent, repartizate astfel:

– 4 posturi la Secția I civilă;

– 6 posturi la Secția penală.

La concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 14 alin. (2) lit. a)-e) și de art. 67 alin. (4) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu o vechime de cel puțin 5 ani în funcțiile prevăzute de lege, la data expirării perioadei de depunere a cererilor de înscriere.

Verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute de art. 14 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv de a fi apt din punct de vedere medical și psihologic, și a condiției de a se bucura de o bună reputație, prevăzută la art. 14 alin. (2) lit. c) din aceeași lege, se efectuează după data afișării rezultatelor finale pentru candidații admiși la probele scrise.

Înscrierea candidaților la concurs se face la Consiliul Superior al Magistraturii – Direcția resurse umane și organizare, cu sediul în București, Calea Plevnei nr. 141 B , Sector 6, până la data de 12 octombrie 2018, inclusiv.

Cererea tipizată de înscriere la concurs poate fi accesată aici.

La cererea de înscriere se anexează următoarele acte:

a) certificatul de naștere, în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către candidat;

b) actul de identitate, în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către candidat;

c) diploma de licență, în copie legalizată;

d) chitanța de plată a taxei de înscriere;

e) certificatul de cazier judiciar;

f) certificatul de cazier fiscal;

g) declarația pe propria răspundere privind existența unor eventuale întreruperi în activitate;

h) curriculum vitae care să cuprindă datele de identificare, datele de stare civilă, datele cu privire la studiile absolvite și locurile de muncă anterioare;

i) carnetul de muncă sau adeverințe privind vechimea în specialitate, din care să rezulte și eventualele întreruperi în activitate, în copie certificată pentru conformitate cu originalul de către candidat.

Taxa de înscriere la concurs este de 550 lei și se achită la Direcția economică și administrativ din cadrul Consiliului Superior al Magisiraturii.

Examinarea candidaților se face prin susținerea unui test-grilă de verificare a cunoștințelor teoretice și a unei probe scrise practice, la data de 23 noiembrie 2018.

Testul-grilă de verificare a cunoștințelor teoretice se susține, în funcție de specializare, la următoarele materii:

drept civil și drept procesual civil, pentru posturile vacante de magistrat-asistent la Secția I civilă;

drept penal și drept procesual penal, pentru posturile vacante de magistrat-asistent la Secția penală;

jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, indiferent de specializare.

Proba scrisă practică constă în motivarea unei hotărâri judecătorești.

La elaborarea subiectelor pentru ambele probe scrise se vor avea în vedere și jurisprudența Înaltei Curți de Casație și Justiție și cea a Curții Constituționale.

Nota finală la concurs o reprezintă media aritmetică a notelor obținute la cele două probe scrise. Pentru ocuparea unui post de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 (șapte) la fiecare dintre cele două probe scrise.

Conform art. 14^1 alin. (3) din Regulament, ocuparea posturilor se face în ordinea mediilor obținute, în funcție de opțiunea candidaților, în limita numărului de locuri scoase la concurs. Numirea se face numai la secția sau departamentul pentru care candidații au susținut concursul.

Departajarea candidaților cu note egale se face conform dispozițiilor art. 14^2 alin. (3) din Regulament.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta mai jos:

– Lista posturilor vacante de magistrat-asistent scoase la concurs;

– Tematica și bibliografia de concurs pentru Secția I civilă;

– Tematica și bibliografia de concurs pentru Secția penală;

– Calendarul detaliat de desfășurare a concursului;

– Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 293/2007, modificată și completată.

Sursa informației

[UPDATE: Rezultate – testarea psihologică] CSM. Concurs pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ (termen-limită: 12 octombrie 2018) was last modified: ianuarie 10th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: