Contestația în anulare. Anularea cererii ca netimbrată (NCPC)

17 Feb 2017
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 910
 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 1451/2016

NCPC: art. 248, L. nr. 146/1997: art. 3, L. nr. 146/1997: art. 20

Neîndeplinirea prealabilă a obligațiilor legale de timbrare este de natură a împiedica discutarea oricăror alte chestiuni privind cauza de față, în temeiul art. 248 C. proc. civ.

Pachet: Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman. Set 14 Titluri - 11 Tomuri.

Potrivit art. 3 lit. g) din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicată în M. Of. nr. 173 din 29 iulie 1997, modificată, pentru formularea contestației în anulare se datorează o taxă judiciară de timbru în cuantum 10 lei.

Astfel, în cauză, se constată că, deși legal citat cu mențiunea de a achita taxa judiciară de timbru în cuantum de 10 lei, aferentă contestației în anulare, contestatorul nu și-a îndeplinit obligația legală stabilită în sarcina sa, în sensul că nu a depus la dosar dovada achitării plății acesteia.

Prevederile art. 20 alin. (1) din actul normativ mai sus menționat stipulează că taxele judiciare de timbru se plătesc anticipat, iar dispozițiile alin. (3) al aceluiași articol prevăd că neîndeplinirea obligației de plată până la termenul stabilit se sancționează cu anularea acțiunii sau a cererii.

În consecință, cum în cauză, contestatorul nu s-a conformat îndeplinirii obligației legale de plată a taxei judiciare de timbru prevăzută de actul normativ mai sus evocat, cererea va fi anulată ca netimbrată.

Sursa informației: www.scj.ro.

Contestația în anulare. Anularea cererii ca netimbrată (NCPC) was last modified: februarie 17th, 2017 by Universul Juridic

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter