Consiliul judiciar din Turcia va fi exclus din Reţeaua Europeană a Consiliilor Judiciare

4 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1046
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul judiciar din Turcia va fi exclus din Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare (ENCJ), a anunțat jud. Cristi Danileț.

În momentul de față conducerea Rețelei, reunită la Roma, consideră că justiția turcă nu mai este independentă față de politic, iar demiterile, transferurile și arestările magistraților turci operate în ultimele luni încalcă standardele internaționale”, scrie dl Danileț pe pagina sa de facebook.

ENCJ a publicat un comunicat de presă prin care condamnă recenta tentativă de lovitură de stat din Turcia care s-a soldat cu pierderi de vieți omenești. „Cei responsabili trebuie aduși în fața justiție printr-un proces corect și imparțial, în conformitate cu standardele internaționale”, se arată în respectivul comunicat.

Rețeaua și-a exprimat temerea că abordarea Consiliului judiciar din Turcia nu a respectat principiile independenței judiciare în modul în care a efectuat transferurile, suspendările sau demiterile procurorilor și judecătorilor.

Consiliul director ENCJ a cerut explicații Consiliului judiciar din Turcia cu privire la procedurile prin care s-au efectuat măsurile mai sus amintite, dar până în momentul de față nu a fost primit un răspuns satisfăcător, motiv pentru care a fost propusă eliminarea Consiliului din Turcia din Rețeaua Europeană a Consiliilor Juridice.

Sursa informației

Consiliul judiciar din Turcia va fi exclus din Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare was last modified: octombrie 4th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter