Consiliul de Mediere. Solicitarea Comisiei Europene privind medierea în materie penală

7 dec. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1055
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 7 decembrie 2017, Consiliul de Mediere a făcut publică solicitarea venită din partea Comisiei Europene în ceea ce privește medierea în materie penală.

Astfel, Comisia Europeană prin Ministerul Justiției din România dorește să realizeze un studiu de impact privind procedura de mediere și potrivit obligațiilor impuse prin prevederile art. 28 și considerentul 64 din Directiva 2012/29/UE de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea și protecția victimelor criminalității, Ministerul Justiției este instituția responsabilă cu gestionarea procesului de transpunere.

Pe cale de consecință, în vederea evaluării gradului în care victimele pot beneficia de drepturile prevăzute în directivă, Comisia Europeană a elaborat un chestionar, trimis către toate statele membre, spre completare cu datele statistice aferente anului 2016.

În acest context, Consiliul de Mediere adresează mediatorilor rugămintea ca până la data de 15 decembrie 2017, ora 12.00, să răspundă la întrebările conținute în chestionar și să trimită răspunsurile pe adresa de e-mail: [email protected].

Răspunsurile mediatorilor vor fi centralizate și trimise Ministerului de Justiție, urmând a fi comunicate Comisiei Europene.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare întrebările conținute în chestionar, astfel cum au fost publicate de către Consiliul de Mediere:

1. Dacă statul membru oferă posibilitatea de apelare la justiția restaurativă?
2. Câte victime au solicitat accesul la modalitățile de aplicare a justiției restaurative?  
3. Câte victime au primit accesul la modalitățile de aplicare a justiției restaurative?

Sursa informației

Consiliul de Mediere. Solicitarea Comisiei Europene privind medierea în materie penală was last modified: decembrie 7th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter