[UPDATE: Cea de-a treia ediție a conferinței transformă Bucureștiul în capitala medierii europene] Consiliul de Mediere. A doua ediție a „SEE Network of Associations of Mediators” (24-25 octombrie 2017)

24 apr. 2018
Vizualizari: 1088
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 24 aprilie 2018: Cea de-a treia ediție a „SEE Network of Associations of Mediators”. București – capitala medierii europene

Potrivit unui anunț din data de 24 aprilie 2018, Consiliul de Mediere anunță începerea lucrărilor celei de-a treia ediții a „SEE Network of Associations of Mediators”, eveniment organizat la București, pe parcursul a două zile, în cinstea anului 2018 – Anul Centenar al României.

Astfel, lucrările forumului au fost deschise prin cuvântul de bun venit adresat de domnul Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere. Acesta a remarcat și evoluția procedurii medierii în Europa, trendul pozitiv al acesteia fiind datorat, în principal, reglementărilor europene (Acquis comunitar), reglementări ce trebuie adaptate în cel mai scurt timp și în legislațiile naționale ale statelor membre restante.

Evenimentul, organizat a fi cea mai importantă structură comună de lucru în vederea promovării intereselor profesiei de mediator în sud-estul Europei, a adus la un loc reprezentanți ai mediatorilor și ai autorităților judiciare din 9 state europene.

În acest context, din partea Consiliului de Mediere va lua cuvântul domnul Zeno Daniel Șuștac – vicepreședinte, precum și doamna Anca Iacob – membru în Comisia Permanentă. Sunt prezenți, de asemenea, și domnul Ion Dedu – membru CP și doamna Gabriela Ichim – membru CP.

Evenimentul este finanțat în totalitate de către Comisia Europeană, fiind organizat de către Consiliul de Cooperare Regională.

Sursa informației


Update 13 martie 2018: Continuă pregătirile în vederea organizării celei de-a treia ediții a „SEE Network of Associations of Mediators”

Potrivit unui comunicat din data de 13 martie 2018, Consiliul de Mediere anunță faptul că a primit draftul agendei celei de-a treia ediții a conferinței internaționale „SEE Network of Associations of Mediators”, eveniment ce va avea loc, la invitația Consiliului de Mediere, în București, în data de 24 aprilie 2018.

Conform programului, conferința internațională va fi extinsă cu o nouă întâlnire a Grupului de Lucru în domeniul Justiției, eveniment ce va avea loc în ziua de 25 aprilie.

La acest moment, echipa Consiliului de Mediere, constituită în vederea organizării evenimentului, lucrează pe marginea draftului de agendă astfel ca, în cel mai scurt timp, să se poată demara procedura de trimitere a invitațiilor oficiale.

Evenimentul a devenit o tradiție în lumea medierii europene și este finanțat de către Comisia Europeană. La inițiativa organismelor europene, SEE Network of Associations of Mediators își propune să devină cea mai importantă structură comună de lucru în vederea promovării intereselor profesiei de mediator în Sud-Estul Europei.

Sursa informației


Update 21 februarie 2018: Pregătiri în vederea organizării celei de-a treia ediții a „SEE Associations of Mediators Network”

Potrivit unui comunicat din data de 21 februarie 2018, Consiliul de Mediere anunță faptul că au început pregătirile în vederea organizării celei de-a treia ediții a conferinței internaționale „SEE Associations of Mediators Network”, eveniment ce va avea loc în data de 24 aprilie a.c., la București.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Astfel, la acest moment, reprezentanții Consiliului de Mediere și cei ai Consiliului de Cooperare Regională (Regional Cooperacion Council – RCC) lucrează la agenda evenimentului, prilej cu care se analizează toate aspectele organizatorice.

În vederea unei cât mai bune pregătiri a evenimentului, la nivelul instituției mediatorilor s-a constituit un comitet de contact permanent cu partenerii internaționali organizatori ai evenimentului, comunicarea fiind asigurată de către domnul Felix Ciocan, Specialist în Relații Publice.

Sursa informației


Update 22 ianuarie 2018: Bucureștiul devine capitala europeană a medierii și arbitrajului

Potrivit unui comunicat din data de 22 ianuarie 2018, Consiliul de Mediere informează asupra faptului că a fost acceptată invitația oficială a membrelor în Comisia Permanentă a Consiliului de Mediere – de către Comitetul pentru organizarea evenimentului „SEE Network of Associations of Mediators” – de a organiza cea de-a treia ediție a forumului sus-amintit în România, la București.

Astfel, Bucureștiul va găzdui, timp de două zile, un eveniment ce va aduce la un loc mai mult de 30 de reprezentanți ai ministerelor de justiție și ai organismelor reprezentative ale mediatorilor din țările afiliate acestei structuri de lucru multistatale, anul acesta dorindu-se a fi inclusă în dezbatere și tema arbitrajului – formă ADR.

Evenimentul a ajuns anul trecut la cea de-a doua ediție, devenind o tradiție în lumea medierii europene, și este finanțat – în totalitate – de Comisia Europeană.

La inițiativa organismelor europene, SEE Network of Associations of Mediators își propune să devină cea mai importantă structură comună de lucru în vederea promovării intereselor profesiei de mediator în Sud-Estul Europei.

Mai multe detalii vor fi oferite ulterior, pe măsură ce agenda evenimentului va fi finalizată.

Sursa informației


Update 11 ianuarie 2018: Consiliul de Mediere a înaintat invitația oficială pentru ca România să găzduiască cea de-a treia ediție a forumului internațional „SEE Network of Associations of Mediators”

Potrivit unui comunicat din data de 11 ianuarie 2018, Consiliul de Mediere informează asupra faptului că a fost înaintată invitația oficială pentru ca România să poată găzdui cea de-a treia ediție a forumului internațional „SEE Network of Associations of Mediators”.

Astfel, din dorința de a marca și prin acest mod Centenarul României, prin intermediul doamnelor Gabriela Ichim și Anca Iacob, membre în Comisia Permanentă a Consiliului de Mediere, a fost înaintată invitația oficială pentru organizarea respectivului eveniment internațional la București, în cursul acestui an. Invitația a fost trimisă în atenția grupului de lucru pentru organizarea a celei de-a treia ediții a conferinței sus-intitulate.

În ceea ce privește forumul internațional „SEE Network of Associations of Mediators”, evenimentul a ajuns anul trecut la cea de-a doua ediție, devenind astfel o tradiție în lumea medierii europene, fiind finanțat în totalitate de către Comisia Europeană.

Totodată, la inițiativa organismelor europene, SEE Network of Associations of Mediators își propune să devină cea mai importantă structură comună de lucru, în vederea promovării intereselor profesiei de mediator în Sud-Estul Europei.

Sursa informației


Update 27 octombrie 2017: A doua zi a lucrărilor conferinței „SEE Network of Associations of Mediators” – Zagreb, 2017. Concluzii

Potrivit comunicatului din data de 26 octombrie 2017, Consiliul de Mediere a publicat concluziile celei de-a doua zile de lucru a conferinței „SEE Network of Associations of Mediators” – Zagreb, 2017.

În cea de-a doua zi a conferinței, participanții la „SEE Network of Associations of Mediators” au făcut o prezentare a acțiunilor întreprinse în domeniul promovării procedurii de mediere, în mod special modificările legislative întreprinse pentru a obține obligativitatea medierii în anumite domenii.

Astfel, există state care aplică sancțiuni judecătorilor pentru nerespectarea dispozițiilor privind recomandarea medierii. Ideea centrală a zile de lucru a conferinței a fost faptul că toate statele își doresc sa faciliteze accesul la mediere prin introducerea obligativității.

Vă prezentăm, în continuare, concluziile celei de-a doua zile de lucru a conferinței „SEE Network of Associations of Mediators” – Zagreb, 2017, astfel cum au fost publicate de către Consiliul de Mediere:

1. Consiliul Regional de Cooperare (RCC) își propune să continue demersurile începute în 2016 prin efectuarea de întâlniri de lucru pe regiuni, inclusiv cu statele non-membre UE.

2. RCC își propune să centralizeze proiectele întreprinse de statele participante, astfel încât să poată fi constituită o bază de date și informații care să asigure un suport necesar statelor în demersurile lor pe plan național.

3. RCC va fi un punct de conexiune în regiunea de S-E a Europei, care va primi și distribui informații între state și Comisia Europeană.

Sursa informației


Consiliul de Mediere. A doua ediție a „SEE Network of Associations of Mediators” (24-25 octombrie 2017)

Potrivit comunicatului din data de 25 octombrie 2017, Consiliul de Mediere anunță faptul că a răspuns afirmativ invitației de a lua parte la cea de-a doua ediție a „SEE Network of Associations of Mediators”, eveniment organizat de Consiliul Regional de Cooperare (RCC), în perioada 24-25 octombrie 2017, în capitala Croației, Zagreb. Consiliul de Mediere este reprezentat de doamnele Gabriela Ichim și Anca Iacob, membre în Comisia Permanentă a CdM.

Totodată, la eveniment participă reprezentanți ai 11 state, respectiv: Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Grecia, Kosovo, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Macedonia și Turcia. Din delegațiile statelor enumerate fac parte reprezentanți ai Consiliilor de Mediere și ai altor organisme similare, ai Ministerelor de Justiție, Ministerelor de Comerț și Industrie, ai comisiilor de mediere din cadrul Ministerelor de Justiție, procuraturii, Curților de Apel, Curților Supreme de Justiție. Și de această dată, Ministerul Justiției din România nu este reprezentat la eveniment.

Scopul evenimentului este acela de a fi realizat un schimb de experiențe între statele participante privitor la stadiul implementării procedurii de mediere, precum și menținerea funcționării unei rețele de colaborare a statelor din regiunea de S-E a Europei.

În prima zi a evenimentului, reprezentantele Consiliului de Mediere din România au făcut propuneri pentru intensificarea eforturilor de a încuraja folosirea procedurii medierii – conform prevederilor punctului 11 din concluziile Rezoluției Parlamentului European din 12 septembrie 2017, care necesită implicarea și colaborarea cu Ministerul Justiției.

După prima zi de conferință s-au desprins următoarele concluzii principale:

1. s-a evidențiat necesitatea cooperării eficiente dintre instituțiile statului în vederea implementării medierii prin amendarea legilor existente, în sensul introducerii obligativității procedurii de mediere, având exemplul Turciei – care de la începutul anului 2018 va avea medierea ca procedura prealabilă obligatorie în litigiile de muncă;

2. se impune promovarea medierii de către organismele statului, care au decis ca toate conflictele în care este implicat statul sa fie soluționate pe calea medierii;

3. se manifestă o preocupare tot mai intensă cu privire la creșterea calității serviciului de mediere și, implicit, a formării profesionale continue a mediatorilor.

Sursa informației

 

[UPDATE: Cea de-a treia ediție a conferinței transformă Bucureștiul în capitala medierii europene] Consiliul de Mediere. A doua ediție a „SEE Network of Associations of Mediators” (24-25 octombrie 2017) was last modified: aprilie 24th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: