Consiliul de Mediere. Bilanțul pe 2017. Raportul președintelui: Consiliul a înregistrat excedent. Lipsa de previzibilitate a legislației fiscale românești

7 mai 2018
Vizualizari: 684

Potrivit unui comunicat din data de 3 mai 2018, Consiliul de Mediere a publicat Bilanțul său pe anul 2017 și raportul președintelui.

Potrivit Raportului Președintelui privind activitatea desfășurată de Consiliul de Mediere în anul 2017, cu referire la situația financiară, până în data de 31 decembrie 2017, Consiliul de Mediere a înregistrat următoarea situație financiară [date preluate de pe site-ul oficial al Consiliului (www.cmediere.ro)]:

Cifra de afaceri3100 RON
Cheltuieli privind active economice3030 RON
Rezultatul activităților economice-profit70 RON
Venituri pentru activități fără scop patrimonial3.436.006 RON
Cheltuieli pentru activități fără scop patrimonial1.705.106 RON
Excedent pentru activități fără scop patrimonial1.730.900 RON
Venituri financiare0 RON
Cheltuieli financiare0 RON
Deficit financiar – pierdere0 RON
Excedent pentru activități fără scop patrimonial1.730.900 RON

În plus se arată că situația patrimoniului este următoarea:

Active imobilizate30.732 RON
Active circulante5.760.299 RON
Datorii ce trebuie plătite391.241 RON
Active circulante nete5.369.412 RON
Total active minus datorii curente5.400.144 RON
Capitaluri – total5.400.144 RON

Ca urmare se precizează faptul că, în perioada de raportare, Consiliul de Mediere și-a achitat toate taxele și impozitele conform legislației în vigoare, iar la 31 decembrie 2017 societatea nu avea credite bancare și nici contracte de leasing în derulare.

De asemenea, în ianuarie 2018 toate datoriile față de bugetul statului, salariați și furnizori au fost achitate integral.

Referitor la activitatea financiar-contabilă, administratorul societății a urmărit următoarele:

– Respectarea legalității și a termenelor de raportare.
– Creșterea eficienței în activitatea financiar-contabilă: operațiuni în vederea protecției față de fluctuațiile valutare; permanenta asigurare a unei eficiențe cât mai bune a cash-ului în toate valutele deținute; îmbunatățirea colectării încasărilor de la clienții cu întârzieri față de scadența acordată;
– Creșterea calității în activitatea financiar-contabilă: acuratețea înregistrărilor contabile cu respectarea cerințelor și termenelor legale;

Cu privire la angajamentele privind plăți viitoare se menționează faptul că sistemul fiscal din România fiind într-un stadiu de dezvoltare incipient, supus multor interpretări și modificări constante, uneori cu caracter retroactiv, conducerea Fundației nu poate avea certitudinea că opiniile sale cu privire la activitatea pe care o desfășoară concordă cu interpretarea dată de autoritățile fiscale diferitelor aspecte ale acesteia. Astfel, cu toate că valoarea impozitului datorat pentru o anumită tranzacție poate fi extrem de mică, este posibil să se aplice penalități considerabile. În plus, în România termenul prescripției pentru controalele fiscale este de 5 ani.

Mai mult, controalele fiscale sunt frecvente în România, constând în verificări amănunțite ale registrelor contabile ale contribuabililor. Astfel de controale au loc uneori după luni sau chiar ani de la stabilirea obligațiilor de plată. Regimul penalităților are caracter punitiv. În consecință, societățile pot datora impozite și amenzi semnificative. În plus, legislația fiscală este supusă unor modificări frecvente, iar autoritățile manifestă de multe ori inconsecvență în interpretarea legislației.

În concluzie, în 2017, Consiliul de Mediere a înregistrat excedent, și-a colectat corespunzător creanțele și a acumulat lichidități.

Cu referire la anul 2018, Consiliul de Mediere și-a planificat prin obiectivele pe care și le-a propus, să-și consolideze cooperarea cu actualii clienți și să-și diversifice activitatea astfel încât rezultatele financiare să fie apropiate de cele obținute în anul 2017 – mai arată domnul Mugur Bogdan Mitroi, Președintele Consiliul de Mediere.

În plus, respectivului comunicat i-a fost atașat și bilanțul Consiliului de Mediere pe anul 2017. Redăm mai jos conținutul acestuia, astfel cum a fost publicat de Consiliu:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/05/Bilant-CM.pdf” height=”800px”]

Sursa informației

Consiliul de Mediere. Bilanțul pe 2017. Raportul președintelui: Consiliul a înregistrat excedent. Lipsa de previzibilitate a legislației fiscale românești was last modified: mai 7th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: