Consiliul Concurenței. Majorările prețurilor la carburanți trebuie afișate simultan

9 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 197

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.consiliulconcurentei.ro), Consiliul Concurenței dorește să instituie o regulă prin care toți operatorii vor trebui să afișeze simultan majorările prețurilor la carburanți.

Se susține afișarea acestora în anumite zile și la anumite ore stabilite în prealabil.

Astfel, Autoritatea de Concurență solicită adoptarea acestei măsuri în urma derulării unei anchete sectoriale pe piața comercializării cu amănuntul de carburanți din România. Deznodământul acestei anchete rezidă în  faptul că existența unui lider, care deține aproximativ jumătate din piață, are efect direct asupra modului în care se modifică prețurile cu amănuntul la carburanți, acesta fiind, de regulă, și cel care inițiază modificările de preț.

Totodată, nivelul concurenței este influențat, de asemenea, de o serie de factori structurali, specifici pieței comercializării cu amănuntul de carburanți din România, dintre care cel mai important este reprezentat de gradul foarte ridicat de concentrare a pieței. Acest lucru înseamnă că un număr restrâns de companii petroliere dețin aproximativ 90% din totalul vânzărilor de carburanți.

În altă ordine de idei, Consiliul Concurenței susține că o soluție ce ar favoriza creșterea nivelului de concurență vizează îmbunătățirea procesului de autorizare a construcției de stații de distribuție și intrarea pe piața carburanților a lanțurilor de hiper/supermarketuri.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați sursa informației.

Sursa informației

 

Consiliul Concurenței. Majorările prețurilor la carburanți trebuie afișate simultan was last modified: iulie 9th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter