Conferință Conferințele revistei „Dreptul”: „Procesul lui Iisus - perspective juridice”

1232       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferințele revistei „Dreptul”: „Procesul lui Iisus – perspective juridice” 📅 28 aprilie 2021 Conferințele revistei „Dreptul”: „Procesul lui Iisus – perspective juridice”

Data 28 aprilie 2021
Locația Online


La 16 decembrie 2021 se împlinesc 150 de ani de când a văzut lumina tiparului primul număr al revistei „Dreptul” – cea mai veche publicație juridică din România și a doua revistă, în ordine cronologică, după „Convorbiri literare”. Cu acest prilej, colegiul de redacție al revistei și editorul acesteia, Uniunea Juriștilor din România, au decis să organizeze, sub egida „Dreptul la 150 de ani”, 12 conferințe științifice lunare, desfășurate pe parcursul anului 2021, având ca partener principal Grupul editorial „Universul Juridic” din București. Cea de-a patra conferință din această serie este Conferința națională cu tema „Procesul lui Iisus – perspective juridice”.

Evenimentul se va desfășura în format online, la data de 28 aprilie 2021, începând cu orele 15.00.

Parteneri:

WOLTERS KLUWER România

Tudor. Personal Tailor

 

PARTICIPANȚI ÎN CALITATE DE SPEAKERI

– Prof. univ. dr. Mircea Duțu, director, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române;

– Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teologie Ortodoxă;

– Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, director fondator al publicațiilor „Dreptul”; secretar general, Academia de Științe Juridice din România;

– Prof. univ. dr. Liviu-Bogdan Ciucă, director publicațiile „Dreptul”; vicepreședinte, Academia de Științe Juridice din România;

– Prof. univ. dr. DHC Ștefan Bratosin, Université Paul Valéry, Montpellier 3, Franța

– Prof. Traian Aldea, profesor/autor Arheologie Biblică

 

 

DESFĂȘURĂTOR

          1) Revista ’’Dreptul’’ la 150 ani

– Prof. Univ. Dr. Ovidiu Predescu;

          2) Introducere în subiect și prezentarea invitațiilor

           – Prof. Univ. Dr. Ciucă Liviu-Bogdan;

    

3) Procesul lui Iisus:

-Prof.Univ.Dr. Mircea Dutu

     – perspective juridice;

– localizare în spațiu și timp;

– cele două sisteme de drept;

– erori judiciare

 

4) Ce ar fi fost daca nu ar fi existat erorile judciare  in Procesul lui Iisus?

Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană

– personaje principale (individuale/colective);

– erori judiciare (ce ar fi fost dacă nu existau erorile judiciare?);

– Procesul lui Iisus- perspective juridice/teologice.

 

5) Procesul lui Iisus-perspective arheologice

Prof. Traian Aldea

 – Procesul lui Iisus- perspective arheologice;

– Dovezi Biblice;

– Dovezi Extrabiblice.

Transmisia live a evenimentului va fi făcută pe portalul www.universuljuridic.ro și pe Facebook, pe pagina proprie a evenimentului. Accesul este liber.

Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

Conferințele revistei „Dreptul”: „Procesul lui Iisus – perspective juridice” was last modified: aprilie 28th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter