Conferință Conferința „Secularizarea surselor moralității”

169       0

Conferința „Secularizarea surselor moralității” 📅 07 martie 2024 Conferința „Secularizarea surselor moralității”

Data 07 martie 2024
Locația Sala „Constantin Stoicescu”, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Suntem onorați să vă invităm la primul eveniment din seria de conferințe organizate de Institutul Tomist Angelicum din Roma, Institutul Tomist din București și Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiză Normativă, care va avea loc pe data de 7 martie 2024, orele 19.00, în Sala „Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept. 

Prima conferință, „Secularizarea surselor moralității” („The Secularisation of the Sources of Morality”), va fi susținută de Ezra Sullivan, preot, călugăr dominican și profesor, care predă teologie morală, filozofie morală și psihologie în cadrul Universității Toma din Aquino (Angelicum), din Roma, Italia. Articolele sale tratează câteva dintre cele mai stringente dileme morale și spirituale ale societății contemporane: de la folosirea marijuanei ca drog recreațional, la impactul inteligenței artificiale asupra manipulării individului, până la legitimitatea asigurărilor de sănătate oferite de către stat persoanelor vulnerabile și la justificarea folosirii vaccinurilor fabricate din materiale obținute în urma avorturilor. De asemenea, cărțile sale discută despre importanța obișnuinței (habitus) în construirea caracterului moral și menirea preotului în secolul XXI. 

Intrarea la eveniment se face doar pe baza pre-înregistrării la link-ul următor: https://docs.google.com/forms/d/1Axe76ofgDwLWWqaIRzuCVKN_bKW-GpyIUnKAE1FfeoQ/viewform?fbclid=IwAR1pcDGPdTWEoxu5I_PkWpCDGrngsaJgTJZTx4aDjFvIJd2SbjHKktKzRKQ&edit_requested=true . 

Le suntem recunoscători partenerilor noștri, Facultatea de Drept a Universității din București, Societatea civilă de avocați STOICA & ASOCIAȚII, Editura Universul Juridic și redacției Syntopic pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment. 

Prezentarea va fi urmată de o discuție cu invitatul și se va desfășura în limba engleză. 

Vă așteptăm alături de noi pentru o discuție deosebit de relevantă! 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăsească în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste înregistrări/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de către partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe rețele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

Conferința „Secularizarea surselor moralității” was last modified: februarie 8th, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: