Conferință [CUM A FOST] Conferința Regională de Insolvență - Cluj-Napoca, 8 iunie 2019

753       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Conferința Regională de Insolvență – Cluj-Napoca, 8 iunie 2019 📅 08 iunie 2019 Cluj-Napoca [CUM A FOST] Conferința Regională de Insolvență – Cluj-Napoca, 8 iunie 2019

Data 08 iunie 2019
Locația Facultatea de Drept din cadrul Universitații „Babeș-Bolyai”
Taxa 500 lei

Recomandări

Sâmbătă, 8 iunie 2019, a avut loc „Conferința Regională de Insolvență Cluj-Napoca”, eveniment organizat de Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI), în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii (INM).

Evenimentul a fost găzduit de Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai – Amfiteatrul Aurelian Ionașcu  (Cluj-Napoca, str. Avram Iancu nr. 11), începând cu ora 9.30.

 

Prima secțiune a fost moderată de Simona Maria Miloș. Cu această ocazie, au luat cuvântul:

– Av. dr. Andreea Deli Diaconescu – practician în insolvență, susținând tema: „Propunerea de Directivă a Parlamentului European privind cadrele de restructurare preventivă, a doua șansă și măsurile de sporire a eficienței procedurilor de restructurare, de insolvență și de remitere de datorie și de modificare a Directivei 2012/30/UE”

– Prof. univ. dr. Vasile Nemeș, susținând tema: „Coordonatele măsurilor de restructurare preventivă și eficiența acestora” (Gabriela Fierbințeanu – coautor)

 – Jud. dr. Marcela Comșa – Curtea de Apel Brașov, susținând tema: „Înscrierea creanțelor în tabelul preliminar/definitiv”

– Jud. Flavius Moțu – Tribunalul Specializat Cluj, susținând tema: „Garanțiile atipice în cadrul procedurii de insolvență. Analiza unor garanții atipice, anterioare deschiderii procedurii insolvenței. Analiza nașterii unor garanții atipice, în cadrul perioadei de observație”

A doua secțiune a fost moderată de av. dr. Andreea Deli Diaconescu și lect. univ. dr. av. Codruț-Nicolae Savu. Cu această ocazie au luat cuvântul:

Lect. univ. dr. Sergiu Golub, susținând tema: „Operațiunile «asimilate ipotecii» (art. 2347 C. civ.) sau despre Calul troian în procedurile de insolvență”

– Florin Dragomir – practician în insolvență, susținând tema: „Impactul normelor privind protecția mediului în procedura de insolvență”

– Dr. Nicoleta Țăndăreanu, susținând tema: „Pronunțarea  unei  hotărâri judecătorești  care  să  țină loc  de  act  de  vânzare  pentru  un  imobil  adjudecat  la licitație  în  cadrul procedurii  de  insolvență – Studiu de caz”

– Jud. drd. Mihaela Sărăcuț – Curtea de Apel Cluj, susținând tema: „Rolul judecătorului-sindic în executările silite individuale ale art. 143 alin. (1) din Legea nr. 85/2014. De ce judecătorul-sindic?”

În cea de-a treia secțiune, moderator a fost prof. univ. dr. Radu Bufan. Cu această ocazie, au luat cuvântul:

– Jud. dr. Csaba Bela Nasz – Judecătoria Sânnicolaul Mare, susținând tema: „Aspecte privitoare la regimul juridic al creanțelor datorate cu titlu de impozit pentru bunurile valorificate în procedura insolvenței, grevate de o cauză de preferință, după data deschiderii procedurii insolvenței”

– Lect. univ. dr. Raul Felix Hodoș, susținând tema: „Superprioritatea creanțelor fiscale. De la teorie la practică în actualitatea ultimelor modificări ale legislației insolvenței”

– Av. Stan Tîrnoveanu – practician în insolvență, susținând tema:·„Analiza posibilei neconstituționalități a art. 5 pct. 72 (dublu prag) și a art. 143 alin. (1), teza finală (executarea finală în cadrul insolvenței) din Legea nr. 85/2014, așa cum a fost amendată de O.U.G. nr. 88/2018”

Av. Cristina Ienciu-Dragoș – practician în insolvență, susținând tema: „Practica judiciară cristalizată până în acest moment cu privire la aplicabilitatea art. 143 alin. (1), astfel cum a fost modificat prin O.U.G. nr. 88/2018”

Av. dr. Antoniu Obancia, susținând tema: „Prejudiciul penal și procedura insolvenței. Soluții de practică judiciară”

Un prim moment special din cadrul conferinței a fost lansarea volumului ”Problema de compatibilitate dintre procedura insolvenței și Codul de procedură civilă”, scrisă de dr. Andreea Deli-Diaconescu, practician în insolvență. Momentul a fost marcat de discursuri din partea prof. univ. dr. Radu Bufan și din partea autoarei.

Tot în cadrul conferinței a fost comemorată trecerea în neființă regretatului profesor Ion Turcu, unul dintre cei mai importanți teoreticieni ai domeniului insolvenței. Momentul a inclus un discurs ținut de conf. dr. Radu Catană, urmat de câteva minute de reculegere.

 


 

 

 

 

Institutul Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI), în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii (INM), organizează „Conferința Regională de Insolvență Cluj-Napoca” în ziua de sâmbătă, 8 iunie 2019.

Conferința este acreditată INPPI cu 12 puncte de pregătire profesională și, de asemenea, este acreditată INPPA cu puncte acordate în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Locul desfășurării evenimentului: Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-BolyaiAmfiteatrul Aurelian Ionașcu  (Cluj-Napoca, str. Avram Iancu nr. 11)

Program:

 

09.00-09.30     Înregistrarea participanților
09.30-10.00Cuvânt în deschidere

In memoriam Prof. univ. dr. – Ion Turcu

Lansare de carte

Secțiunea IModerator: Simona Maria Miloș
10.00-10.201. Av. dr. Andreea Deli Diaconescu – practician în insolvență

·         Propunerea de Directivă a Parlamentului European privind cadrele de restructurare preventivă, a doua șansă și măsurile de sporire a eficienței procedurilor de restructurare, de insolvență și de remitere de datorie și de modificare a Directivei 2012/30/UE

10.20-10.402.  Prof. univ. dr. Vasile Nemeș

·         Coordonatele măsurilor de restructurare preventivă și eficiența acestora (Gabriela Fierbințeanu – coautor)

10.40-11.003. Jud. dr. Marcela Comșa – Curtea de Apel Brașov

·         Înscrierea creanțelor în tabelul preliminar/definitiv

11.00-11.204. Jud. Flavius Moțu – Tribunalul Specializat Cluj

·         Garanțiile atipice în cadrul procedurii de insolvență. Analiza unor garanții atipice, anterioare deschiderii procedurii insolvenței. Analiza nașterii unor garanții atipice, în cadrul perioadei de observație

Pauză de cafea 11.20-11.50
Secțiunea IIModerator: Av. dr. Andreea Deli Diaconescu și Lect. univ. dr. av. Codruț-Nicolae Savu
11.50-12.105.  Lect. univ. dr. Sergiu Golub

·         Operațiunile ”asimilate ipotecii” (art. 2347 C.civ.) sau despre Calul troian în procedurile de insolvență

12.10-12.306. Florin Dragomir – practician în insolvență

·         Impactul normelor privind protecția mediului în procedura de insolvență

12.30-12.507. Dr. Nicoleta Țăndăreanu

·         Pronunțarea  unei  hotărâri judecătorești  care  să  țină loc  de  act  de  vânzare  pentru  un  imobil  adjudecat  la licitație  în  cadrul procedurii  de  insolvență – Studiu de caz

12.50-13.108. Jud. drd. Mihaela Sărăcuț – Curtea de Apel Cluj

·         Rolul judecătorului-sindic în executările silite individuale ale art. 143 alin. (1) din Legea nr. 85/2014. De ce judecătorul-sindic?

Prânz 13.10-14.00
Secțiunea IIIModerator: Prof. univ. dr. Radu Bufan
14.00-14.209. Jud. dr. Csaba Bela Nasz – Judecătoria Sânnicolaul Mare

·         Aspecte privitoare la regimul juridic al creanțelor datorate cu titlu de impozit pentru bunurile valorificate în procedura insolvenței, grevate de o cauză de preferință, după data deschiderii procedurii insolvenței

14.20-14.4010. Lect. univ. dr. Raul Felix Hodoș

·         Superprioritatea creanțelor fiscale. De la teorie la practică în actualitatea ultimelor modificări ale legislației insolvenței

14.40-15.0011. Av. Stan Tîrnoveanu – practician în insolvență

·         Analiza posibilei neconstituționalități a art. 5 pct. 72 (dublu prag) și a art. 143 alin. (1), teza finală (executarea finală în cadrul insolvenței) din Legea nr. 85/2014, așa cum a fost amendată de OUG nr. 88/2018

15.00-15.2012. Av. Cristina Ienciu-Dragoș – practician în insolvență

·         Practica judiciară cristalizată până în acest moment cu privire la aplicabilitatea art. 143 alin. (1), astfel cum a fost modificat prin OUG 88/2018

15.20-15.4013. Av. dr. Antoniu Obancia

·         Prejudiciul penal și procedura insolvenței. Soluții de practică judiciară

 

 

ATENȚIE!

Taxa de participare este de 500 lei/persoană (TVA inlcus). Numărul de locuri este limitat, astfel că înainte de înscriere și plată vă rugăm să verificați dacă mai există locuri disponibile, la tel. 021 327.56.96 sau e-mail: [email protected].

Click AICI pentru a descărca formularul care trebuie completat pentru înscriere la conferință.

 

[CUM A FOST] Conferința Regională de Insolvență – Cluj-Napoca, 8 iunie 2019 was last modified: iunie 10th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter