Conferință Conferința „Noi reglementări în agricultură”

1390       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința „Noi reglementări în agricultură” 📅 19 noiembrie 2019 București Conferința „Noi reglementări în agricultură”

Data 19 noiembrie 2019
Locația Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (Bulevardul Mărăşti, Nr. 59, Sector 1, Bucureşti)

Recomandări

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și Editura Universul Juridic organizează în data de 19 noiembrie 2019 conferința „Noi reglementări în agricultură”, la sediul USAMV din Bulevardul Mărăști, Nr. 59, Sector 1, București.

România se confruntă cu provocări enorme în atingerea potențialul său economic și social, în sectorul agro-alimentar și forestier, precum și la nivelul zonelor rurale. PIB-ul pe cap de locuitor este mai mic de 50% din media UE și semnificativ mai mic în zonele rurale.

Din punct de vedere al dezvoltării, zonele rurale înregistrează un decalaj semnificativ față de zonele urbane și se caracterizează prin: deficiențe structurale persistente (numărul mare al populației ocupate în agricultură, îmbătrânirea populației, un număr mare de exploatații de subzistență etc.); valoare  adăugată scăzută a produselor agro-alimentare; randamentele și productivitatea muncii scăzute în special în agricultura de semisubzistență; spirit antreprenorial slab pentru dezvoltarea activităților economice, acces redus la credite; o piață a terenurilor nefuncțională; o modestă orientare către export; investiții insuficiente în cercetare și dezvoltare; accesul la servicii și infrastructură cu mult în urma zonelor urbane; creșterea continua a disparităților regionale; o pondere ridicată a populației expuse riscului de sărăcie și excluziune socială; o administrație publică ineficientă; o serie de riscuri pentru oameni și mediu exacerbate de schimbările climatice.

Conferința cu tema Noi reglementări în agricultură își propune să prezinte soluții legislative care să determine dezvoltarea fermierilor, stimularea asocierii acestora și o creștere vizibilă a absorbției fondurilor europene. Totodată, în cadrul acestui eveniment vor fi prezentate exemple de succes (companii care au reușit să atragă fonduri europene, care fac export și care contribuie consistent la bugetele locale).

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi prezentate avantajele Indicațiilor geografice protejate și a Denumirilor de origine protejate.

Producătorii din România, care consideră că fabrică produse agro-alimentare cu calități speciale, determinate de o anumită arie geografică (cu factorii acesteia fizici si umani) au interesul de a le valorifica prin “denumiri de origine” sau indicații geografice”, folosind mijloacele de protecție disponibile atât la nivel național, cât și la nivel european.

 

Agendă:

15,30-16,00: Înregistrarea participanților

16,00-17,45: Sesiunea I

17,45-18,00: Business networking coffee break

18,00-19,30: Sesiunea a II-a

19,30 – Cină

Vorbitori:

Sesiunea I

Prof. univ. Liliana Bădulescu, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Cercetarea universitară – premisă a adaptării la noile cerințe ale politicii agricole

Simona Mureșan, Director Executiv, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri: Oferta FNGCIMM în contextul noilor reglementări în agricultură

Maria Cîrjă, Marketing Manager, România & Moldova, Corteva Agrisciences: Corteva Agrisciences – Portofoliu complet pentru fermierii din România

 

Sesiunea a II-a

Conf. univ dr., av. Carmen Mariana Diaconu, Facultatea de Agricultură, USAMV Iași: Impactul Politicii publice legislative privind accesarea finanțărilor în domeniul agricol

Tudor Malearov, Business Development Manager, KeysFin: Agricultura în România – Riscuri și oportunități

 

Taxa de participare este în valoare de 300 de lei plus TVA.

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la Recepție;

– Documentatia oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

 

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin trei zile înaintea evenimentului. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

 


 

Contact:

Mircea Fica, Editor, Director Editorial, 0732.903.216, [email protected]

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568, [email protected]

Roxana Biga, Project Manager; 0743.292.252, [email protected]


 

 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința „Noi reglementări în agricultură” was last modified: noiembrie 18th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter