Conferință Conferința Națională „Executarea silită: între disponibilitate și rol activ”

7263       0

Conferința Națională „Executarea silită: între disponibilitate și rol activ” 📅 30 martie 2021 Conferința Națională „Executarea silită: între disponibilitate și rol activ”

Data 30 martie 2021
Locația Universitatea „Titu Maiorescu” (cu respectarea numărului de participanți permis) și Online

Facultatea de Drept, Universitatea București, Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu și Editura Universul Juridic organizează, în data de 30 martie 2021, începând cu ora 10:00, Conferința Națională „Executarea silită: între disponibilitate și rol activ”.

 

Parteneri instituționali:

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România (UNEJ)

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR)

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență (UNPIR)

Parteneri:

WOLTERS KLUWER România

Dobra & Căliman

Biroul de Executor Judecătoresc Eduard Peticaru

Tudor. Personal Tailor

 

 Acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA”.

Acreditare INPPI 10 puncte de pregătire profesională

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților și practicienilor în insolvență. Cele 10 puncte de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPI”.

 

10,00 – 10,10

Deschiderea Conferinței- cuvânt de deschidere:

  • Nicolae Cîrstea, Președinte, Grupul editorial Universul Juridic

Alocuțiuni introductive:

  • Conf. univ. dr. Manuela Tăbăraș – decan, Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu din București
  • Dragoș Ivanovici – vicepreședinte, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ)

10,10-10,30 – Adrian Măntoiu, Managing Director, WOLTERS KLUWER România

Panel 1 – moderator jud. Vasile Bozeșan

10,30 – 11,00 – Conf. univ. dr., jud. Mirela Stancu, Tribunalul Uniunii Europene –  „Refuzul recunoașterii hotărârilor judecătorești pronunțate în alte state membre ale UE pe teritoriul României

11,00 – 11,30 – Prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, Tribunalul Ilfov – „Posibilitatea încuviințării executării silite împotriva moștenitorilor acceptanți înainte ca succesiunea să fi fost dezbătută

11,30 – 12,00 – Av. dr., Șerban Mircioiu, cadru didactic asociat, Universitatea Babeș-Bolyai, lector I.N.P.P.A. – „Invocarea nulităților în cadrul contestației la executare

12,00 – 12,30 – Exec. jud. Emanuel Căliman-Habet, Dobra & Căliman –  „Disponibilitatea și rolul activ în procedura intervenției în executarea silită

12,30 – 13,00 – Exec. jud. Bogdan Dumitrache – „Manifestări ale principiului disponibilității în faza valorificării silite a bunurilor imobile

13,00 – 13,30 – Jud. Vasile Bozeșan, Tribunalul Ilfov – „Recuperarea sumelor virate din eroare de către un terț într-un cont poprit”

13,30-14,00 – lansare carte: „Executarea silită. Dificultăți și soluții practice. Volumul 3”: (vorbitori:  prof. univ. dr. Valeriu Stoica, Bogdan Dumitrache)

14,00-15,00 – Pauză prânz

Panel 2 – moderator prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina

15,00 – 15,30 – Lect. univ. dr., av. Paul Pop, prodecan Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Aspecte practice în exercitarea acțiunii disciplinare împotriva executorilor judecătorești

15,30 – 16,00 – Prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Este scrisoarea de garanție bancară titlu executoriu?

16,00 – 16,30 – Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, Facultatea de Drept, Universitatea din București, președinte, U.N.B.R. – „Tranzacția în faza executării silite

16,30 – 17,00 – Conf. univ. dr., jud. Gheorghe-Liviu Zidaru, Curtea de Apel București, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Întoarcerea executării silite. Corelație cu acțiunile de drept comun având ca obiect restituirea prestațiilor nedatorate

17,00 – 17,30 – Conf. univ. dr., av. Mădălina Dinu, Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu din București – „Posibilitatea cenzurării cheltuielilor de executare de către executorul judecătoresc

17,30 – 18,00 – Insp. Octav-Lucian Păun, Ministerul Justiției – „Imunitatea de executare. Aspecte teoretice și practice

 

Conferința va fi transmisă LIVE pe Portalul Universul Juridic, marți, 30 martie 2021, între orele 10:00-18:00.

*Conferința va putea fi urmărită și în format fizic, din sala în care se va desfășura. Se va permite accesul în sală pentru un număr limitat de participanți respectând prevederile legale și numărul de participanți permis. Pentru participarea în sală se va achita o taxă în plus de 150 lei + tva, care va include mapa conferinței și masa de prânz. 

*Atenție!! Criteriul de rezervare va fi în ordinea înscrierilor.

*Pentru a solicita acces în sală, vă rugăm să dați reply all la mesajul nostru, după înscriere, în care să specificați acest lucru.


Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană și include următoarele beneficii:

 

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate 4k

– Acces la înregistrarea video la 3 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– 20% reducere la următoarele conferințe

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Acordarea statutului de membru Senior în ujmag.ro care aduce urmatoarele beneficii:

A) Minimum 20% reducere la carțile editurii Universul Juridic
B) 10% reducere la carțile altor edituri


Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac  pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro

*Pentru a solicita acces în sală, vă rugăm să dați reply all la mesajul nostru, după înscriere, în care să specificați acest lucru.


Cu ocazia acestui eveniment, Grupul editorial Universul Juridic pune la dispoziția specialiștilor din domeniu un voucher în valoare de 50 lei.
Cod Voucher: fiiprofesionistUJ50 
Voucherul poate fi utilizat pentru achiziția de pe site-ul www.ujmag.ro a cărților apărute sub egida Editurii Universul Juridic. Regulamentul și modul de utilizare al voucherului îl găsiți aici.

 

Pentru acordarea punctelor de pregătire profesională vă rugăm ca în formularul de mai jos să selectați corect și complet profesia. În caz contrar, există posibilitatea de a nu se acorda. Adresa de email înscrisă în formular nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii. Oricare altă profesie pe care o dețineți/exercitați, vă rugăm să o includeți în câmpul Observații.

Utilizator 1
Utilizator 2
Utilizator 3
Utilizator 4
Utilizator 5
Utilizator 6
Utilizator 7
Utilizator 8
Utilizator 9
Utilizator 10

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința Națională „Executarea silită: între disponibilitate și rol activ” was last modified: martie 30th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: