Conferință [CUM A FOST] Conferința națională de executare silită, ediția a X-a

6699       0

[CUM A FOST] Conferința națională de executare silită, ediția a X-a 📅 25 septembrie 2019 București [CUM A FOST] Conferința națională de executare silită, ediția a X-a

Data 25 septembrie 2019
Locația Aula Facultății de Drept, Universitatea din București


 









 

 

Miercuri, 25 septembrie, Revista Română de Executare SilităEditura Universul Juridic, în parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea din BucureștiUniunea Națională a Barourilor din România  și  Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești a organizat în Aula Facultății de Drept a Universității din București cea de-a X-a ediție a Conferinței Naționale de Executare Silită.

 

A fost o ediție aniversară bine articulată, care demonstrează continuitate, determinare și tradiție. Evenimentul a fost onorat de prezența a 220 de participanți veniți să-și confrunte cunoștințele, să primească informații și răspunsuri la întrebări din partea a nu mai puțin de 15 lectori specializați în tematica manifestării, incluse și în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților.

 

A fost o zi pe cât de lungă, pe atât de interesantă, organizată pe trei secțiuni, urmărite cu maxim interes de cei prezenți.

Paneliștii și temele alese au fost:

 

Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România – „Reluarea executării. Curgerea termenului de prescripție a dreptului de a obține executarea silită”

Cristina Cornaci, director general al Avestis Internațional SRL – „Executarea silită a contractelor de leasing – Aspecte teoretice și practice”

Av. Radu Damaschin, Partener în cadrul departamentului de Litigii, NNDKP -„Avatarurile executării silite transfrontaliere; raportul dintre insolvența teritorială și cea principală”

Jud. dr. Ioan Gârbuleț, Curtea de Apel Târgu Mureș – „Considerații în legătură cu vânzarea la licitație a unui imobil cu mai multe apartamente”

Conf. univ. dr., executor judecătoresc, Eugen Hurubă, directorul Centrului Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești – „Unele considerații privind procedura de sesizare a organului de executare”

Jud. dr. George-Alexandru Lazăr, Judecătoria Sectorului 4 din București –  „Dificultăți practice în cazul mai multor urmăriri asupra aceluiași debitor – limitele urmăririi”

Jud. drd. Cătălin Lungănașu, judecător la Judecătoria Reșița- „Căile de atac împotriva hotărârii pronunțate în procedura contestației la executare”

Av. Lucian Pop, Mușat & Partners – „Executarea hotărârilor judecătorești referitoare la minori din perspectiva Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției. Reflecții asupra anulării interesului superior al minorului în vâltoarea procedurilor.”

Lect. univ. dr., av. Paul Pop, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Efectul împlinirii prescripției dreptului de a obține executarea silită. Ce se mai poate face după împlinirea prescripției executării silite de către creditorul aflat în posesia unui titlu care și-a pierdut forța executorie?”

Prof. univ. dr., av. Gabriela Răducan – formator INM, lector INPPA, Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București – „Aspecte teoretice și practice privind invocarea nulității de drept substanțial în cadrul contestației la executare”

Jud. Roxana Stanciu, Tribunalul București, secția a IV-a civilă – „Depunerea cu afectațiune specială – câteva probleme practice”

Prof. univ. dr. Adrian Constantin Stoica – decanul Facultății de Drept și de Științe Administrative a Universității „Ovidius” din Constanța – „Efectele rezoluțiunii unilaterale ale contractelor pentru procedura de executare silită”

Conf. univ. dr., jud. Andreea Tabacu, Curtea de Apel Pitești – „Executarea silită fiscală în timpul procedurii insolvenței”

Andra Simona Tache, șef serviciu, Direcția Contencios, CEC Bank – „Impedimente la executare. Situații ce pot conduce la întârzierea/împiedicarea realizării urmăririi silite”

Lect. univ. dr., av. Nicolae-Horia Țiț, Facultatea de Drept a Universității „Al. I. Cuza” din Iași –  „Ce motive de fond se (mai) pot invoca pe calea contestației la executare?”

 

Conform tradiției începute în anul 2009, și în acest an s-a acordat premiul „Savelly Zilberstein” pentru cel mai bun articol publicat în Revista Română de Executare Silită. Premiul „SAVELLY ZILBERSTEIN” 2018 a fost decernat dlui judecător Cătălin Lungănașu, de la Judecătoria Reșița, pentru articolul ”Admisibilitatea cererii de suspendare a executării silite”, apărut în Revista Română de Executare Silită nr. 2/2018.

 

 


 

 

 

 

Miercuri, 25 septembrie, Revista Română de Executare Silită, Editura Universul Juridic, în parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea din București, Uniunea Națională a Barourilor din România  și  Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești organizează cea de-a X-a ediție a Conferinței naționale de executare silită. Evenimentul se va desfășura la Aula Facultății de Drept, Universitatea din București, începand cu ora 09,30.

 

Acreditare INPPA

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

 

Speakeri și teme:

Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România - „Reluarea executării. Curgerea termenului de prescripție a dreptului de a obtine executarea silită”

Cristina Cornaci, director general al Avestis Internațional SRL - „Executarea silită a contractelor de leasing – Aspecte teoretice și practice”

Av. Radu Damaschin, Partener în cadrul departamentului de Litigii, NNDKP -„Avatarurile executării silite transfrontaliere; raportul dintre insolvența teritorială și cea principală”

Jud. dr. Ioan Gârbuleț, Curtea de Apel Târgu Mureș - „Considerații în legătură cu vânzarea la licitație a unui imobil cu mai multe apartamente”

Conf. univ. dr., executor judecătoresc, Eugen Hurubă, directorul Centrului Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești - „Unele considerații privind procedura de sesizare a organului de executare”

Jud. dr. George-Alexandru Lazăr, Judecătoria Sectorului 4 din București -  „Dificultăți practice în cazul mai multor urmăriri asupra aceluiași debitor - limitele urmăririi”

Jud. drd. Cătălin Lungănașu, judecător la Judecătoria Reșița- „Căile de atac împotriva hotărârii pronunțate în procedura contestației la executare”

Av. Lucian Pop, Mușat & Partners - „Executarea hotărârilor judecătorești referitoare la minori din perspectiva Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției. Reflecții asupra anulării interesului superior al minorului în vâltoarea procedurilor.”

Lect. univ. dr., av. Paul Pop, Facultatea de Drept, Universitatea din București - „Efectul împlinirii prescripției dreptului de a obține executarea silită. Ce se mai poate face după împlinirea prescripției executării silite de către creditorul aflat în posesia unui titlu care și-a pierdut forța executorie?"

Prof. univ. dr., av. Gabriela Răducan – formator INM, lector INPPA, Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București - „Aspecte teoretice și practice privind invocarea nulității de drept substanțial în cadrul contestației la executare”

Jud. Roxana Stanciu, Tribunalul București, secția a IV-a civilă - „Depunerea cu afectațiune specială - câteva probleme practice”

Prof. univ. dr. Adrian Constantin Stoica – decanul Facultății de Drept și de Științe Administrative a Universității „Ovidius” din Constanța - „Efectele rezoluțiunii unilaterale ale contractelor pentru procedura de executare silită”

Conf. univ. dr., jud. Andreea Tabacu, Curtea de Apel Pitești – „Executarea silită fiscală în timpul procedurii insolvenței”

Andra Simona Tache, șef serviciu, Direcția Contencios, CEC Bank - „Impedimente la executare. Situații ce pot conduce la întârzierea/împiedicarea realizării urmăririi silite”

Lect. univ. dr., av. Nicolae-Horia Țiț, Facultatea de Drept a Universității „Al. I. Cuza” din Iași -  „Ce motive de fond se (mai) pot invoca pe calea contestației la executare?”

 

Agendă:

09,00-09,30: Înregistrarea participanților

09,30-09,45: Alocuțiuni introductive

 

Sesiunea I

09,45-10,10: Jud. dr. George-Alexandru Lazăr, Judecătoria Sectorului 4 din București –  „Dificultăți practice în cazul mai multor urmăriri asupra aceluiași debitor – limitele urmăririi”

10,10-10,35: Lect. univ. dr., av. Paul Pop, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Efectul împlinirii prescripției dreptului de a obține executarea silită. Ce se mai poate face după împlinirea prescripției executării silite de către creditorul aflat în posesia unui titlu care și-a pierdut forța executorie?”

10,35-11,00: Av. Lucian Pop, Mușat & Partners – „Executarea hotărârilor judecătorești referitoare la minori din perspectiva Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției. Reflecții asupra anulării interesului superior al minorului în vâltoarea procedurilor”

11,00-11,25: Prof. univ. dr. Adrian Constantin Stoica – decanul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ovidius” din Constanța – „Efectele rezoluțiunii unilaterale a contractelor pentru procedura de executare silită”

11,25-11,50: Prof. univ. dr., av. Traian Briciu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România – „Reluarea executării. Curgerea termenului de prescripție a dreptului de a obține executarea silită”

11,50-12,00: Întrebări și răspunsuri

12,00-12,10: Decernarea Premiului „SAVELLY ZILBERSTEIN” 2018

12,10-12,25: Pauză de cafea

 

Sesiunea a II-a

12,25-12,35: Biblioteca Universul Juridic, disponibilă în Sintact.ro. Lansarea celei mai vaste biblioteci juridice în format electronic

12,35-13,00: Av. Radu Damaschin, Partener în cadrul departamentului de Litigii, NNDKP – „Avatarurile executării silite transfrontaliere; raportul dintre insolvența teritorială și cea principală”

13,00-13,25: Conf. univ. dr., jud. Andreea Tabacu, Curtea de Apel Pitești – „Executarea silită fiscală în timpul procedurii insolvenței”

13,25-13,50: Jud. Roxana Stanciu, Tribunalul București, Secția a IV-a civilă – „Depunerea cu afectațiune specială – câteva probleme practice”

13,50-14,15: Cristina Cornaci, director general al Avestis International SRL – „Executarea silită a contractelor de leasing – Aspecte teoretice și practice”

14,15-14,40: Andra Simona Tache, șef serviciu, Direcția Contencios, CEC Bank – „Impedimente la executare. Situații ce pot conduce la întârzierea/împiedicarea realizării urmări

14,40-14,50: Întrebări și răspunsuri

14,50-15,20: Pauză de masă

 

Sesiunea a III-a

15,20-15,45: Jud. drd. Cătălin Lungănașu, judecător la Judecătoria Reșița – „Căile de atac împotriva hotărârii pronunțate în procedura contestației la executare”

15,45-16,10: Prof. univ. dr., av. Gabriela Răducan – formator INM, lector INPPA, Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București – „Aspecte teoretice și practice privind invocarea nulității de drept substanțial în cadrul contestației la executare”

16,10-16,35: Lect. univ. dr., av. Nicolae-Horia Țiț, Facultatea de Drept a Universității „Al.I. Cuza” din Iași –  „Ce motive de fond se (mai) pot invoca pe calea contestației la executare?”

16,35-17,00: Jud. dr. Ioan Gârbuleț, Curtea de Apel Târgu Mureș – „Considerații în legătură cu vânzarea la licitație a unui imobil cu mai multe apartamente”

17,00-17,25: Conf. univ. dr., executor judecătoresc Eugen Hurubă, directorul Centrului Național de Pregătire și Perfecționare a Executorilor Judecătorești – „Unele considerații privind procedura de sesizare a organului de executare”

17,25:17,35: Întrebări și răspunsuri

 

Taxa de participare este în valoare de 350 de lei + TVA și include:

- Mapa evenimentului și diploma de participare;
- Pauzele de cafea și pauza de masă;
- Codul de procedură civilă si legislatie conexă 2019. Editie PREMIUM
- Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

[CUM A FOST] Conferința națională de executare silită, ediția a X-a was last modified: octombrie 28th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: