Conferință CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPT EUROPEAN, CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ, EDIȚIA A VI-A

406       0

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPT EUROPEAN, CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ, EDIȚIA A VI-A 📅 27 octombrie 2023 CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPT EUROPEAN, CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ, EDIȚIA A VI-A

Data 27 octombrie 2023
Locația Palatul Parlamentului, Sala Mihai Viteazu

„APLICAREA DREPTULUI UNIUNII EUROPENE ÎN ROMÂNIA” 

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE DREPT EUROPEAN (SRDE), membră a Federației Internaționale de Drept European (FIDE), sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România, în parteneriat cu Uniunea Juriștilor din România, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, Universitatea „Valahia” din Târgoviște și Grupul editorial Universul Juridic (lista partenerilor rămâne deschisă) organizează, la data de 27 octombrie 2023, cea de-a VI-a ediție a CONFERINȚEI NAȚIONALE DE DREPT EUROPEAN, cu participare internațională, cu tema „APLICAREA DREPTULUI UNIUNII EUROPENE ÎN ROMÂNIA”. Locul desfășurării evenimentului va fi la Palatul Parlamentului, sala „Mihai Viteazu”. 

În contextul preocupărilor ce vizează, potrivit Statutului său, analiza și evoluția dreptului Uniunii Europene cu toate implicațiile sale, inclusiv din perspectivă concret-aplicativă, SRDE își propune să continue seria conferințelor care abordează actualitatea spațiului politico-juridic al Uniunii Europene, conferințe care au debutat în anul 2013, organizând o nouă manifestare științifică. 

Perspectiva interdisciplinară a abordării tematicilor va beneficia de participarea personalităților care exercită funcții importante la nivelul instituțiilor naționale și europene de profil, precum și a practicienilor în a căror activitate apar interferențe cu aplicarea dreptului Uniunii Europene, având în vedere confirmarea expertizei SRDE. Lucrările Conferinței vor fi publicate într-o revistă de prestigiu, indexată în baze de date internaționale, recunoscute pentru domeniul științelor juridice. 

Complexitatea dezbaterilor este garantată de identificarea unor posibile soluții la unele probleme generate de impactul legislației europene asupra ordinii juridice naționale, inclusiv prin raportare la jurisprudența instanțelor naționale și europene. 

Vor fi invitate, în calitate de speakeri, personalități implicate în adoptarea și aplicarea legislației naționale și europene, practicieni ai dreptului, reprezentând profesiile juridice de la nivel intern și european, din țară și din străinătate. Lista completă a speakerilor și a temelor susținute de către aceștia, precum și alte detalii tehnico-organizatorice vor fi date publicității în luna septembrie 2023. 

 

 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăsească în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPT EUROPEAN, CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ, EDIȚIA A VI-A was last modified: august 11th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.