Conferință Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a IX-a. Online

2525       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a IX-a. Online 📅 14 - 15 decembrie 2020 Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a IX-a. Online

Data 14 - 15 decembrie 2020
Locația Online

Grupul editorial Universul Juridic și Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal (RRPSDCP) organizează, în perioada 14 -15 decembrie 2020, Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a IX-a, eveniment ce va fi transmis LIVE pe Portalul Universul Juridic, într-un format care va conține două secțiuni, după cum urmează:

 

  • SECȚIUNEA I: (14 decembrie 2020 – orele 16:00 – 21:00)
  • SECȚIUNEA A II-A: (15 decembrie 2020 – orele 16:00 – 21:00)

 

Evenimentul va aduce în fața dumneavoastră juriști și specialiști consacrați în acest domeniu, care, într-un cadru adecvat, să ofere participanților posibilitatea de a înțelege modul în care prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor trebuie aplicate concret prelucrărilor de date din cadrul entităților publice și din mediul privat, vizate de vulnerabilități în ceea ce privește implementarea obligațiilor impuse de GDPR.

Astfel, ne propunem organizarea unui parcurs al evenimentului care să conțină abordări ce pornesc de la simplu către complex, de la conceptele și principiile generale către elementele specifice aplicabile domeniilor de interes, în care fiecare participant să poată găsi soluțiile și răspunsurile atât de necesare conformării la cerințele Regulamentului GDPR în activitatea proprie.

 

 Acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

 

Printre temele abordate în sesiunile conferinței:

 

  • Rolul și competențele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
  • Respectarea obligației de transparență în prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Legalitatea transferului de date cu caracter personal
  • Rolul și activitatea responsabilului cu protecția datelor, în cadrul operatorului
  • Limitele prelucrării datelor cu caracter personal
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul relațiilor de muncă
  • Respectarea drepturilor persoanelor vizate
  • Protecția datelor cu caracter personal – proces continuu în activitatea operatorilor și a persoanelor împuternicite
  • Evaluarea impactului asupra protecției datelor cu caracter personal
  • Respectarea GDPR în contextul prelucrării datelor financiar-bancare
  • Tratarea încălcărilor de securitate a datelor cu caracter personal
  • Proceduri specifice autorităților și organismelor publice

 

 

Speakeri și teme:

  • Alina SĂVOIU, Director, Direcția Juridică și Comunicare, ANSPDCP – Rolul și competențele ANSPDCP;
  • Dr. Gabriela ZANFIR-FORTUNA, Specialist în protecția datelor, Senior Counsel for the Future of Privacy Forum – Hotărârea Schrems II – Invalidarea deciziei privind Privacy Shield UE-SUA;
  • Alin POPESCU, Fondator și CEO la avocatnet.ro – Protecția datelor colective. De ce e importantă și de ce ar trebui să beneficieze de o reglementare similară GDPR?
  • Florența RĂDUCANU, Director General, ARGO Security SRL – Scurtă prezentare serviciile de pază și securitate și prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • Dr. Cătălina GOANȚĂ, Assistant Professor of Private Law & Technology, Maastricht University, și drd. Alexandru ȘOTROPA, Maastricht University, Olanda – Explorarea recentei spețe CJUE Orange România;
  • Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA) , Președinte al Consiliului de Administrație al Institutului European din România;
  • Cătălin GIULESCU, Specialist în protecția datelor cu caracter personal;
  • Conf. univ. dr., av. Ciprian PĂUN, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca;
  • Lector univ. dr., av. Raul-Felix HODOȘ, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș;
  • Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Directorul Centrului de Studii pentru Protecția Datelor;
  • Asist. univ. Silviu-Dorin ȘCHIOPU, Facultatea de Drept, Universitatea „Transilvania” din Brașov – Despre legalitatea unui act administrativ cu caracter normativ care impune obligația înregistrării unor date cu caracter personal: triajul observațional al clienților unităților de cazare;
  • Marius DUMITRESCU, Data Management and Compliance Solutions Specialist, NeoPrivacy Romania;
  • Lect. univ. dr. Vasile-Adrian CĂMĂRĂȘAN, CIPP/E, Facultatea de Istorie și Filosofie, Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca;
  • Av. Raluca COMĂNESCU, , SCA Grecu și Asociații, și av. Georgiana TRIFAN, Senior Associate, SCA Grecu și Asociații – Impactul GDPR în industria sportivă în contextul pandemiei de coronavirus;
  • Ionuț SAVU, Șeful Oficiului Responsabilului cu Protecția Datelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Rolul și competențele responsabilului cu protecția datelor;
  • Bogdan MANOLEA, Director Executiv, Asociația pentru Tehnologie si Internet (ApTI);
  • Flavius FLOREA, Technology and data protection lawyer  – Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul furnizării de servicii online;
  • Dr. Ana-Maria GOLDAN, Asistent universitar asociat, Facultatea de Drept, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași – «Mères de l’ombre» Nașterea sub anonimat sau protejarea identității mamelor în dreptul francez;
  • Bogdan PANAIT, Managing Partner, Prescure & Partners, Fondator LEXDATA – Paradigma instruirii online, între revoluție sau evoluție a transferului de date în sistemul educațional;
  • Av. Aura-Elena AMIRONESEI, – Publicitatea online prin real-time bidding (RTB) și Facebook Ads, încotro? Efectele hotărârii Schrems II;
  • Ionuț RITEȘ, Expert în protecția informațiilor clasificate – Managementul protecției persoanelor deținătoare de date și informații cu caracter sensibil;
  • Daniela CIREAȘĂ, Vicepreședinte al Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor, Specialist în protecția datelor – Ce a însemnat anul 2020 pentru Responsabilul cu protecția datelor?

 

Program:

Luni – 14 decembrie 2020
Panel 1 – orele 16.00 – 18.00

1. Alina SĂVOIU – director Direcția Juridică și Comunicare – A.N.S.P.D.C.P. – Rolul si competențele A.N.S.P.D.C.P.
2. Florența RĂDUCANU – Director general ARGO Security SRL –Prelucrarea datelor cu caracter personal în serviciile de pază și Securitate.
3. Lector univ. dr. Felix-Raul HODOȘ – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureș – Aplicarea GDPR în activitatea profesiilor liberale.
4. dr. Cătălina GOANȚĂ – assistent professor – Maastricht University – Olanda – Explorarea recentei spețe CJUE – Orange România;
5. drd. Alexandru SOTROPA – Maastricht University – Olanda – Explorarea recentei spețe CJUE – Orange România;
6. Cătălin GIULESCU – specialist protecția datelor, director DEPABD – Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri statistice – considerații cu privire la liberul acces la informațiile de interes public constând în date statistice rezultate din prelucrarea datelor cu caracter personal.
7. Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU – decan Facultatea de Comunicare și Relații Publice – Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Președinte al Consiliului de Administrație al Institutului European din România – TBD
8. dr. Gabriela ZANFIR-FORTUNA – specialist în protecția datelor – Senior Counsel for the Future of Privacy Forum – Hotărârea Schrems II – invalidarea deciziei privind Privacy Shield UE-SUA.

Panel 2 – orele 18.00 – 21.00

1. Flavius FLOREA – Technology and data protection lawyer at KPMG Legal – Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul furnizării de servicii online.
2. Lector univ. dr. Adrian Vasile CĂMĂRĂȘAN – CIPP/E, Facultatea de Istorie și Filosofie, Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Managementul măsurilor tehnice și organizatorice – proces de consolidare instituțională;
3. dr. Ionița COCHINȚU – cadru didactic asociat, Facultatea de Administrație Publică – S.N.S.P.A. – Protecția datelor în contextul prelucrării datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale și combaterii infracțiunilor sau al executării pedepselor, măsurilor educative și de siguranță, precum și privind libera circulație a acestor date.
4. Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureș, Directorul Centrului de Studii pentru Protecția Datelor – Critici privind proiectul de lege privind organizarea profesiei de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal.
5. Marius DUMITRESCU – Președinte Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor – Critici privind proiectul de lege privind organizarea profesiei de responsabil cu protecția datelor cu caracter personal.

 

Marți – 15 decembrie 2020
Panel 1 – orele 16.00 – 18.00

1. Alin POPESCU – CEO avocatnet.ro – Protecția datelor colective. De ce e importantă și de ce ar trebui să beneficieze de o reglementare similară GDPR?
2. Bogdan MANOLEA – Director executiv Asociatia pentru Tehnologie si Internet – APTI – Datele personale in scopuri electorale – ce am aflat din alegerile din 2020.
3. dr. Ana-Maria GOLDAN – asistent univ. asociat Facultatea de Drept a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași – ,, «Mères de l’ombre» Nașterea sub anonimat sau protejarea identității mamelor în dreptul francez;
4. Asist. univ. drd. Silviu Dorin SCHIOPU – Universitatea Transilvania din Brașov – Despre nelegalitatea unui act administrativ cu caracter normativ care impune obligația înregistrării unor date cu caracter personal: triajul observațional al clienților unităților de cazare.
5. av. Aura-Elena AMIRONESEI – drd. Facultatea de Drept a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași – Publicitatea online prin real-time bidding (RTB) și Facebook Ads, încotro? Efectele Hotărârii Schrems II.
6. Av. Raluca COMĂNESCU & av. Georgiana TRIFAN – SCA Grecu și Asociații – Impactul GDPR în industria sportivă în contextul pandemiei de Coronavirus.

Panel 2 – orele 18.00 – 20.00

1. Conf. univ. dr. av. Ciprian PĂUN – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Caracterul “echitabil” al prelucrării datelor cu caracter personal.
2. Marius DUMITRESCU – Președinte Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor – Confidențialitatea actului medical.
3. Bogdan PANAIT – Managing Partner Prescure & Partners, fondator LEXDATA – Paradigma instruirii online, între revoluție sau evoluție a transferului de date în sistemul educational.
4. Daniela CIREAȘĂ – Vicepreședinte Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor – Ce a însemnat anul 2020 pentru Responsabilul cu protecția datelor?
5. Ionut RITEȘ – Protecția Informațiilor Clasificate, CDEP – Managementul protecției persoanelor deținătoare de date si informatii cu caracter sensibil.

 

 

Comitetul științific:

Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU – Școala Națională de Științe Politice și Administrative

Conf.univ. dr. Maria DUMITRU – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureș

Conf. univ. dr. av. Ciprian PĂUN – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Lector univ. av. Raul-Felix HODOȘ – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureș

Dr. Catalina GOANȚĂ – assistent profesor, Maastricht University, Olanda

Comitetul de organizare:

Nicolae CÎRSTEA – Președintele Grupului Editorial Universul Juridic

Lector asociat dr. Doru DOROBANȚU – Universitatea Politehnica din București

Asistent univ. drd. Silviu-Dorin ȘCHIOPU – Universitatea „Transilvania” din Brașov

 


Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană  și include următoarele beneficii:

 

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate 4k

– Acces la înregistrarea video la 3 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– 20% reducere la următoarele conferințe

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac doar pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


 







Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555[email protected]

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected]
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a IX-a. Online was last modified: februarie 8th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter