Conferință Conferința Mediul de afaceri sub lupa Consiliului Concurenței, ediția a V-a

362       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința Mediul de afaceri sub lupa Consiliului Concurenței, ediția a V-a 📅 19 iunie 2019 București Conferința Mediul de afaceri sub lupa Consiliului Concurenței, ediția a V-a

Data 19 iunie 2019
Locația Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea București
Taxa 300 lei

Recomandări

Miercuri, 19 iunie 2019, Editura Universul Juridic organizează Conferința Mediul de afaceri sub lupa Consiliului Concurenței, ediția a V-a.

Conferința va avea loc în Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea București,  începând cu ora 09.00.

Prezentare

Activitatea Consiliului Concurenței se desfășoară pe două componente principale: una preventivă, de monitorizare a piețelor și supraveghere a actorilor de pe aceste piețe și una corectivă, menită să restabilească și să asigure dezvoltarea unui mediu concurențial normal.

Astfel, misiunea autorității române de concurență poate fi definită sintetic ca fiind aceea de a proteja și de a stimula concurența pe piața românească în vederea dezvoltării unui mediu concurențial normal, pentru ca, în final, să se asigure o promovare cât mai bună a intereselor consumatorilor.

Consiliul Concurenței încurajează întreprinderile să își dezvolte programe eficiente de conformare cu regulile de concurență, pentru a preveni participarea la încălcări ale legii care ar expune întreprinderile sancțiunilor pecuniare ori de altă natură sau unor prejudicii de imagine.

Prevenirea practicilor anticoncurențiale este mult mai eficientă decât investigarea și sancționarea încălcărilor. Este de așteptat ca prin asumarea unor politici clare, ferme și eficiente, întreprinderile – indiferent de dimensiune, obiect de activitate, prezență geografică – să manifeste un interes direct de a se proteja împotriva vulnerabilităților și amenințărilor ce generează riscuri de încălcălcare ale normelor de concurență.

Consiliul Concurenței rămâne una dintre cele mai puternice autorități, cu o experiență bogată și un renume format, în special, prin sancțiunile mari aplicate în ultima perioadă. Anul 2018 a fost unul cu un potențial foarte mare din perspectiva sancțiunilor cumulate, fiind al doilea în topul amenzilor. În 2018, Consiliul Concurenței a aplicat amenzi de 435.194.856 lei (93 milioane euro), cu 253,5% mai mult decât în anul anterior.

Consiliul Concurenței a avut anul trecut calitate procesuală în 237 dosare privind concurența, față de 189 în 2017. Procentul hotărârilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, favorabile Autorității de Concurență este 94%, în creștere cu 4,4% față de anul anterior. Anul trecut, Curtea de Apel București a menținut 94% din valoarea totală a amenzilor contestate.

În cea de-a cincea ediție a conferinței cu tema MEDIUL DE AFACERI SUB LUPA CONSILIULUI CONCURENȚEI, vom dezbate probleme importante pentru companii, instituții de stat, asociații patronale și profesionale. Evenimentul va fi unul interactiv, urmând să fie prezentare mai multe studii de caz.

 

Teme de discuție

Concurența în mediul online;

Concurența neloială – practică judiciară recentă, studii de caz, concurența neloială ca problemă a IMM-urilor;

Noutăți legislative în materia concurenței – legislația națională (proiectul de modificare a legii), legislația unională (directive) etc.;

Politica de discount în retail (e.g. Black Friday) – intre mit, legalitate și ilicit;

Procedurile de inspecție și investigare informatică folosite de Consiliul Concurenței;

Spețe recente din dreptul comunitar cu un impact deosebit;

Conformarea cu legislația concurenței;

Acțiunile în despăgubire pentru încălcări ale legislației concurenței;

Tendințe privind operațiunile de concentrare economică;

Componenta penală a dreptului concurenței;

Abuzul de poziție dominantă și modalitățile în care acesta operează;

Avantajele politicii de clemență;

 

Vorbitori

Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței (confirmat)

Judecător, Curtea de Apel București

Germin Petcu, Avocat Partener, Dobre, Tulei & Asociații (confirmat)

Ștefan Botezatu, Managing Partner, Botezatu și Asociații (confirmat)

Mihai George Popa, Director Juridic, E.ON România (confirmat)

Livia Zamfiropol, Avocat Partener, DLA Piper (confirmat)

 

Audiență: Directori juridici din companii românești și multinaționale din următoarele sectoare economice: Telecom, Energie, Farma, Automotive, Financiar-Bancar, Transporturi, Construcții, FMCG; Publicitate;  Directori Corporate Affairs și Directori Compliance; Avocați specializați în Dreptul Concurenței; Reprezentanți ai băncilor, societăților de asigurări, firmelor de leasing, fondurilor de investiții etc.; Reprezentanți/directori juridici ai companiilor și instituțiilor de stat; Reprezentanți asociații profesii liberale; Reprezentanți autorități de reglementare; Mass Media.

 

Agenda:

09,00-09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09,30-11,30: Sesiunea I

11,30-12,00: Business networking coffee break

12,00-14,00: Sesiunea a II-a

14,00-15,00: Business lunch &  networking

15,00-16,30: Sesiunea a III-a

 

Taxa de participare este 300 de lei (TVA inclus) și oferă accesul general la conferință, documentație, prezentări, pauzele de cafea și prânzul de lucru.

 

Contact:

Mircea Fica, Editor, 0732 903 216, [email protected]

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744656568, [email protected]

Roxana Biga, Project Manager; 0736.366.192, [email protected]

 

 

 

*Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare - Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Conferința Mediul de afaceri sub lupa Consiliului Concurenței, ediția a V-a was last modified: mai 16th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter