Conferința internațională privind justiția juvenilă „Let’s talk, Let’s walk together” – București

1651       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința internațională privind justiția juvenilă

„Let’s talk, Let’s walk together”

 

30 septembrie – 1 octombrie 2015

Palatul Parlamentului

Administrația Națională a Penitenciarelor,

în parteneriat cu

Organizația Meridianos din Spania

Destinată, în principal, specialiștilor și practicienilor din domeniul justiției juvenile, conferința lansează, cu această ocazie, invitația spre dialog și reflecție publică privind posibilele direcții de acțiune pentru îndeplinirea dezideratului „justiției prietenoase cu copilul” în România. În egală măsură, acțiunea se adresează tuturor actorilor interesați de la nivelul comunității, care exercită un rol educațional și corecțional activ, conex problematicii minorilor identificați cu vulnerabilități (inclusiv a celor aflați în conflict cu legea).

Grija pentru populația tânără – copii și adolescenți – constituie una dintre preocupările europene de maximă actualitate, reflectată în principalele direcții de acțiune promovate la nivelul statelor membre și ale Comisiei Europene. Una dintre provocările majore subscrise acestei problematici, care reclamă un răspuns urgent, coordonat și eficient, vizează tinerii cu risc de excluziune socială și, în mod particular, minorii care au săvârșit fapte sancționate penal.

Cu această ocazie, se intenționează crearea spațiului favorabil atât pentru dezbaterea, cât și pentru promovarea unor idei inovative privind justiția pentru minori, care să permită familiarizarea cu schimbările legislative implementate la nivel european și accesul la bunele practici existente în alte țări.

Detalii privind programul conferinței, precum și alte informații, pot fi vizualizate prin accesarea paginii web a evenimentului: www.youthjustice.eu.

Consultați sursa informației, anunțul publicat de Administrația Națională a Penitenciarelor (www.anp.gov.ro).

Conferința internațională privind justiția juvenilă „Let’s talk, Let’s walk together” – București was last modified: august 21st, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter