Conferință [Cum a fost și reportaj foto] Conferinţa internaţională bienală a Facultăţii de Drept din cadrul Universității de Vest din Timişoara – Ediţia a XI-a

3144       0
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Cum a fost și reportaj foto] Conferinţa internaţională bienală a Facultăţii de Drept din cadrul Universității de Vest din Timişoara – Ediţia a XI-a 📅 28 - 29 octombrie 2016 Timișoara [Cum a fost și reportaj foto] Conferinţa internaţională bienală a Facultăţii de Drept din cadrul Universității de Vest din Timişoara – Ediţia a XI-a

Data 28 - 29 octombrie 2016
Locația Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 1 noiembrie 2016: Cum a fost și reportaj foto

În zilele de 27 și 28 octombrie, Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a găzduit cea de-a XI-a ediție a Conferinței științifice internaționale bienale, care anul acesta a avut tema “Tendințe actuale în domeniul nerespectării și apărării drepturilor de proprietate intelectuală”.

Conferința a fost organizată de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara în colaborare cu Editura Universul Juridic și Revista Română de Dreptul Proprietății Intelectuale (RRDPI), editată de Asociația Științifică de Dreptul Proprietății Intelectuale (ASDPI), iar dezbaterile au fost purtate în jurul nerespectării drepturilor de autor, procedurilor civile în materia proprietății intelectuale, infracțiunilor din domeniul proprietății intelectuale, proprietății intelectuale în afaceri, precum și pe marginea subiectului legat de tehnologie și internet în proprietatea intelectuală.

Campanie Craciun UJmag 2020

În cadrul conferinței a avut loc lansarea a două volume In Honorem, unul dedicat profesorului Ion Lulă, iar celălalt profesorului Gheorghe Mihai, acțiuni organizate la inițiativa comunității academice a Facultății de Drept din Timișoara.

Manifestarea științifică s-a desfășurat pe secțiuni tematice, fiecare cu o tematică proprie, după cum urmează: Secțiunea Drept civil și drept procesual civil (Executarea obligațiilor civile), Secțiunea Dreptul afacerilor (Modernizarea dreptului societăților. Influențe, direcții, obiective), Secțiunea Dreptul proprietății intelectuale (Tendințe actuale și transformări în domeniul apărării drepturilor de proprietate intelectuală), Secțiunea Drept public (Achizițiile publice, între standardele europene și reglementările naționale), Secțiunea Științe penale (Evoluții și tendințe în dreptul penal contemporan), Secțiunea Drept european și internațional (Interacțiunea sistemelor în ordinea juridică europeană și internațională), Secțiunea Drept comparat și interdisciplinaritate (Despre juriști) și Secțiunea Teoria dreptului (Principiile generale ale dreptului în raționamentul juridic).

Ediția din acest an s-a bucurat de participarea specialiștilor din cele mai importante centre universitare din țară, între care amintim pe prof. univ. dr. Ioan MacoveiAntagonism sau concordanță între creativitate și apărarea dreptului de autor, prof. univ. dr. Viorel Roș (președinte ASDPI, director RRDPI) – Fiscalizarea drepturilor de proprietate intelectuală, prof. univ. dr. Răzvan DincăCalitatea procesuală activă în acțiunile privind apărarea drepturilor de proprietate intelectuală, prof. univ. dr. Gabriel OlteanuStocarea în “cloud”, copia privată și remunerația compensatorie, prof. univ. dr. Teodor BodoașcăContribuții la conceptualizarea reglementărilor juridice privind protecția creației intelectuale, prof. univ. dr. Constantin DuvacImplicațiile noii legislații penale în materia drepturilor de proprietate intelectuală, conf. univ. dr. Nicoleta BuzatuParticularitățile cercetării locului faptei în cazul accesului ilegal la un sistem informatic, conf. univ. dr. Paul PopoviciMuzeele și proprietatea intelectuală, conf. univ. dr. Mihai OlariuUnele aspecte privind dreptul de citare în dreptul român, conf. univ. dr. Gheorghe Gheorghiu, Claudiu FerauAspecte comparative privind noutatea și activitatea inventivă, lect. univ. dr. Nicoleta Rodica DominteValențele aculturației limitei User Generated Content în spațiul european al dreptului de autor, lect. univ. dr. Alin Speriusi-VladSpecificitatea acțiunii civile din domeniul proprietății intelectuale, dr. Sonia Florea (avocat Florea Gheorghe și Asociații, lector INPPA) – Plagiatul și încălcarea drepturilor de autor, dr. Ciprian Romițan (vice-președinte ASDPI, redactor-șef RRDPI) – Indicațiile geografice protejate, Gabriel Turcu (avocat Turcu & Turcu) – Contribuții ale jurisprudenței românești în domeniul proprietății industriale, Magda Popescu (avocat Gavenea & Popescu) – Legătura între încălcările de dreptul proprietății intelectuale și riscurile de securitate cibernetică, Ana Maria Marinescu (director general al organismului de gestiune colectivă PERGAM) – De lege ferenda: implementarea în România a Directivei privind gestiunea colectivă, Monica Boța Moisin (avocat Baroul București) – Exercițiu de arhitectură legislativă: elementele componente ale unui sistem de protecție a design-ului identitar în România, Adina Scrioșteanu (director executiv Uniunea Producătorilor de Fonograme din România) – Noile provocări ale industriei muzicale în contextul pieței digitale.

Galerie foto


Conferințele științifice internaționale bienale organizate de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, intrate deja în tradiție, au ajuns la ediția a unsprezecea. Desfășurată anul acesta în perioada 28-29 octombrie, conferința urmărește consolidarea caracterului său de excelență. Sunt invitați să participe, în principal, profesori și cercetători de la instituții de învățământ și cercetare de prestigiu din România, precum și de la facultățile partenere din străinătate.

Conferința se desfășoară pe următoarele secțiuni:

Secțiunea Drept civil și drept procesual civil: Executarea obligațiilor civile

Secțiunea Drept public: Achizițiile publice, între standardele europene și reglementările naționale

Secțiunea Științe penale: Evoluții și tendințe în dreptul penal contemporan

Secțiunea Dreptul afacerilor: Modernizarea dreptului societăților. Influențe, direcții, obiective

Secțiunea Dreptul proprietății intelectuale: Tendințe actuale și transformări în domeniul apărării drepturilor de proprietate intelectuală

Secțiunea Drept european și internațional: Interacțiunea sistemelor în ordinea juridică europeană și internațională

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Secțiunea Drept comparat și interdisciplinaritate: Despre juriști

Secțiunea Teoria dreptului: Principiile generale ale dreptului în raționamentul juridic

În cadrul conferinței vor fi lansate două volume In Honorem dedicate profesorului Ion Lulă și profesorului Gheorghe Mihai, la inițiativa comunității academice a Facultății de Drept din Timișoara, editate de către Editura Universul Juridic.

Programul conferinței va putea fi consultat la adresa www.drept.uvt.ro.

[Cum a fost și reportaj foto] Conferința internațională bienală a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara – Ediția a XI-a was last modified: noiembrie 1st, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter