Conferință Conferința Națională „GDPR – Data Privacy Observer 2024”, 25 ianuarie 2024

2694       0

Conferința Națională „GDPR – Data Privacy Observer 2024”, 25 ianuarie 2024 📅 25 ianuarie 2024 Conferința Națională „GDPR – Data Privacy Observer 2024”, 25 ianuarie 2024

Data 25 ianuarie 2024
Locația Aula Carol I a Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, ora 9:30

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare, în principiu, de către INPPA.

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul UNBR.

Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal (RRPSDCP) și Grupul editorial Universul Juridic, cu sprijinul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), al Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD), al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și al Colegiului Consilierilor Juridici București (CCJB), vor organiza joi, 25 ianuarie 2024, începând cu ora 09:30, Conferința „GDPR – Data Privacy Observer 2024” și cea de-a treia ediție a Galei Premiilor RRPSDCP.

Evenimentul, care prefațează ZIUA EUROPEANĂ A PROTECȚIEI DATELOR, se va desfășura cu prezență fizică, pe parcursul a aproximativ 8 ore (10:00-18:00, cu pauză), în Aula Carol I a Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, fiind transmis și online, LIVE, la standarde profesionale, pe portalul premium al organizatorului, www.universuljuridic.ro. 

 Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor cu tradiție a organizatorilor, este un deosebit prilej de analiză și dezbatere cu privire la situația și perspectivele protecției datelor cu caracter personal, rolului și influenței noilor tehnologii, prin prisma contextului regional, european și internațional actual. 

Marcată de prezența unor personalități importante în domeniu, juriști, specialiști în securitatea datelor și practicieni, Conferința se va desfășura în două secțiuni distincte, moderate de lect. univ. dr. Doru Dorobanțu. 

 Agenda evenimentului și parteneriatele sunt în curs de structurare. 

Comitetul științific:

1. Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU – Școala Națională de Studii Politice și Administrative

2. Prof. univ. dr. Augustin FUEREA, Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București

3. Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Comitetul de organizare:

1. Nicolae CÎRSTEA, Președinte, Grup editorial Universul Juridic

2. Conf. univ. dr. Raul-Felix HODOȘ

3. Lect. univ. dr. Doru DOROBANȚU

 

Programul Conferinței naționale ”GDPR – Data Privacy Observer 2024” 

Joi,  25 ianuarie 2024 

9.30 – 10.00 Înregistrarea participanților, welcome coffee 

10.00 – 10.45  Sesiune de deschidere 

  • Nicolae CÎRSTEA – președinte grup editorial Universul Juridic 
  • Ancuța Gianina OPRE – Președinte, ANSPDCP 
  • Liana TUDORACHE – Prodecan, Colegiul Consilierilor Juridici București (CCJB) 
  • Ionuț SAVU –  Șeful Oficiului Responsabilului cu Protecția Datelor Personale din M.A.I. 
  • Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU – Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membru al consiliului consultativ al Observatorului european al mass-mediei digitale (EDMO) – Partea întunecată a revoluției AI: provocări, riscuri, amenințări; 

 

10.45 – 14.00 SESIUNEA 1-A 

  • Dan Cîmpean – Director general, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Reprezentant al României în ECCC Governing Board – Protecția datelor, viața privată și noile tehnologii;
  • Av. Iurie COJOCARU, Partener, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Cerințele de protecție a datelor cu caracter personal decurgând din Regulamentul privind datele (Data Act) recent intrat în vigoare ;
  • Av. Silvia SANDU –Partener, Bohălțeanu & Asociații – Utilizarea WhatsApp în context profesional; 
  • Prof. univ. dr.Cristian JURA, Secretar de stat, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) – Aplicarea GDPR pe durata procedurilor CNCD; 
  • Av. Ciprian TIMOFTE – Partener, Țuca Zbârcea și Asociații – Incidentele de securitate – tips  & tricks. 
  • Prof. univ. dr. Augustin FUEREA, Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București – Implicarea profesiilor juridice, dar nu numai, în activitatea de protecție a  datelor cu caracter personal; 
  • Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU, Director, Centrul de Studii pentru Protecția Datelor, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș – Privire critică asupra reglementărilor naționale în domeniul protecției datelor; 
  • Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU, coordonator Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române – Rolul autorității de supraveghere a datelor în protejarea dreptului la internet; 
  • Lect. univ. dr. av. Dana VOLOSEVICI Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Managing Partner, Volosevici &Plăcintă, – Specificitatea aplicării GDPR în relații de muncă, în societățile multinaționale; 
  • Adrian BACIU – Director Securitate Corporativă & DPO, ASIROM SA – Atacurile cibernetice de tip Ransomware – execuție și prevenție; 
  • Av. Elena GRECU, Managing Partner, Grecu Lawyers – Utilizarea AI pentru a detecta și preveni încălcările GDPR; 

14.00 – 14.45 Pauză de prânz 

 

14.45 – 17.00 SESIUNEA A 2-A 

  • Cristina CHIRIAC – Președinte, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) 
  • Daniela CIREAȘĂ – Președinte, Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) – Imprevizibila evoluție a aplicării RGPD în sistemul public de învățământ din România; 
  • Conf. univ. dr. av. Raul-Felix HODOȘ – Președinte, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Târgu Mureș (SOROCAPP) – Limitele prelucrării automate a datelor cu caracter personal în activitățile comerciale ; 
  • Cătălin GIULESCU – Director general, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor din cadrul M.A.I., Specialist GDPR – Noile tehnologii și responsabilitățile privind prelucrarea datelor cu caracter personal; 
  • Conf. univ. dr. av. Răzvan VIORESCU, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava – Dreptul avocaților de a avea acces la datele cu caracter personal necesare îndeplinirii atribuțiilor, prevăzut expres de lege (responsabilități și riscuri); 
  • Lect. univ. dr. Vasile-Adrian CĂMĂRĂȘAN, CIPP/E, Departamenttul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca – Oportunități și constrângeri în prelucrarea datelor cu caracter personal in contextul noilor provocări tehnologice; 
  • Cătălina PANTILIMON – Specialist GDPR, Privacy Magistrus – Protecția datelor și noile tehnologii 
  • Drd. Silviu-Dorin ȘCHIOPU – Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu – Scurte considerații asupra art. 66 din Legea învățământului preuniversitar privind supravegherea audio-video a beneficiarilor primari în sălile de clasă; 
  • Daniel MANEA, specialist GDPR, Privacy Magistrus – Pregătirea DPO în contextul noilor tehnologii; 
  • Bogdan PANAIT – Fondator LEXDATA, Managing Partner, Prescure și Asociații – Previziuni și oportunități pentru îmbunătățirea cooperării între țările membre în cazurile transfrontaliere. 

17.00 – 18.30  Gala premiilor RRPSDCP  și cocktail de socializare 

 

Temele principale ale Conferinței vor fi: 

  • Protecția datelor, viața privată și noile tehnologii 
  • Propuneri de îmbunătățire sau completare a unor norme ori instituții juridice existente 
  • Riscuri și responsabilități privind prelucrarea datelor de către entități private și instituții publice.

La încheierea celor două paneluri vor fi lansate atât ediția nr. 2/2023 a Revistei Române pentru Protecția și Securitatea Datelor cu CaracterPersonal, cât și ediția specială a revistei LEGAL MAGAZIN, dedicată temei GDPR, o apariție mult așteptată, ce va include subiecte de maxim interes, la zi, în materia protecției datelor cu caracter personal. 

În cadrul Galei Premiilor Revistei Române pentru Protecția și Securitatea Datelor cu CaracterPersonal, ca urmare a deliberării juriului constituit din membrii boardului revistei, vor fi acordate premii de excelență ce își propun să răsplătească contribuția unor persoane și organizații din România la eforturile de conștientizare și implementare a normelor privind protecția datelor cu caracter personal în 2023. 

 Ceremonia de decernare a Premiilor va fi urmată de un cocktail de socializare. 

Parteneri:

Parteneri Instituționali:

ASCPD

TAXA DE PARTICIPARE:

 – prezență în sală – 500 lei + TVA (taxa include masa de prânz,  mapa conferinței) 
 – dacă din diverse motive, deși vă doriți participarea, nu puteți fi prezenți fizic în sală, există varianta prezenței online, la prețul de 300 lei + TVA


BENEFICII INCLUSE ÎN TAXA DE PARTICIPARE: 

  • speakeri profesioniști din ariile legislativă, teoretică și practică ale domeniului 
  • acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD – numai pentru participarea online 
  • acces la înregistrarea video, în cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel târziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)  
  • 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie. 
  • acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care conferă suplimentar beneficiile: 
  • minimum 20% reducere la cărțile Editurii Universul Juridic 
  • 10% reducere la cărțile altor edituri 

ACCES LA VIZIONAREA VIDEO LIVE ȘI A ÎNREGISTRĂRII VIDEO A EDIȚIEI INDIVIDUALE/SERIEI: 

  • fiecare ediție se transmite live la data și ora afișate 
  • accesul la vizionarea video live și a înregistrarii video a ediției individuale/seriei se realizează prin autentificare cu user și parolă în Portalul Universul Juridic. Detalii privind modalitatea de acces sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după completarea formularului de mai jos și achitarea taxei de participare 
  • din punct de vedere tehnic, nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale, conexiunea la internet fiind suficientă

 

 

Cumpără acum!


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

Conferința Națională „GDPR – Data Privacy Observer 2024”, 25 ianuarie 2024 was last modified: ianuarie 22nd, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: