Conferință „Forumul Dreptului Muncii; Cu cine modernizăm România?”, ediția a VII-a

426       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința „Forumul Dreptului Muncii; Cu cine modernizăm România?”, ediția a VII-a 📅 05 noiembrie 2019 București Conferința „Forumul Dreptului Muncii; Cu cine modernizăm România?”, ediția a VII-a

Data 05 noiembrie 2019
Locația Aula Carol I, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București (Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București)

Recomandări

Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează „Forumul Dreptului Muncii; Cu cine modernizăm România?”, ediția a VII-a.

Evenimentul va avea loc la data de 5 noiembrie 2019, fiind găzduit de Aula Carol I, Etaj 2 a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București (Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București).

În ultimii 10 ani, populația totală a României a scăzut cu 4,8%, în timp ce resursele de muncă cu 9%, una dintre cele mai mari rate din UE, se arată în Barometrul forței de muncă realizat de PwC.

Din păcate, forța de muncă necalificată a crescut în ultimii ani. Deficitul de forță de muncă mediu calificată se va accentua în următoarea perioadă dacă nu se face ceva concret pentru dezvol­tarea învățământului profesional și a uceniciei.

Actualul Executiv a avut și are ținte foarte ambițioase pentru stimularea creării de noi locuri de muncă și pentru ca angajații să primească salarii decente și motivante, care să stopeze migrația forței de muncă în statele bogate. România a pierdut peste 3 milioane de oameni (în general forță de muncă bine calificată – medici, profesori, ingineri, maiștri, muncitori, constructori, etc.) după 1990.

Alături de reducerea birocrației și a corupției, de diminuarea fiscalității și dezvoltarea infrastructurii, flexibilizarea pieței muncii este o cerință majoră a companiilor românești și multinaționale.

În cadrul Forumului Dreptului Muncii vor fi prezentate soluții pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor și pentru corelarea programei școlare cu cerințele pieței (învățământul profesional dual).

Forumul Dreptului Muncii va arăta câte litigii de muncă există în prezent pe rolul instanțelor și cât de afectat este bugetul instituțiilor de stat, al companiilor private și de stat care au fost date în judecată de foști angajați disponibilizați. În acest context, vom afla ce soluții propun avocații pentru soluționarea rapidă a conflictelor de muncă și pentru diminuarea pierderilor societăților private, precum și a instituțiilor și companiilor de stat. Totodată, vom arăta avantajele unor soluții sofware în domeniul resurselor umane. Concluziile evenimentului vor fi prezentate în revista Legal Magazin.

Audiență

Manageri, antreprenori, directori juridici și de resurse umane din firme private, din societăți multinaționale, din companii și instituții de stat, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspecției Muncii, ANOFM, avocați, magistrați, profesori de Dreptul Muncii, mediatori, experți în legislația muncii, ONG-uri, mass-media.

Teme de discuție

Litigii de muncă – jurisprudență, restrospectivă a ultimilor doi ani;

Codul Muncii  – factor de echilibru pe piața muncii;

Dinamica pieței muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare din România;

Noi reglementări în legislația muncii – ucenicia la locul de muncă, telemunca;

Disponibilitatea și competența resurselor umane;

Perspectivele angajării de forță de muncă în următorii ani;

Viitorul învățământul profesional dual în România;

Soluții software în domeniul resurselor umane.

 

Propuneri vorbitori

Ligia Deca, Consilier de Stat, Departamentul Educație și Cercetare, Administrația Prezidențială

Reprezentant Ministerul Muncii și Justiției Sociale

Alma Manuela Ciornei, Judecător, secția a VIII-a, Tribunalul București

Mihail Adrian Oprescu, Inspector General de Stat, Inspecția Muncii

Mihnea Costoiu, Rector, Universitatea Politehnică București

Ion Gabriel Bratu, Președinte, Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România

Reprezentant Partener 1

Reprezentant Partener 2

 

Agendă:

09,00-09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09,30-11,30: Sesiunea I (Legislație)

11,30-12,00: Business networking coffee break

12,00-14,00: Sesiunea a II-a (HR)

14,00-15,00: Prânz de lucru, networking

 

Taxa de participare este de 300 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin trei zile înaintea evenimentului. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

 

 

Contact:

Roxana Biga, Project Manager; 0743.292.252, [email protected]

Mircea Fica, Editor, 0732.903.216, [email protected]

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568,  [email protected]


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința „Forumul Dreptului Muncii; Cu cine modernizăm România?”, ediția a VII-a was last modified: august 20th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter