Conferință [CUM A FOST] Conferința Data Protection; Soluții și responsabilități, ediția a VI-a

1781       0
2 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 52 voturi, medie: 3,50 din 5 (2 votes, average: 3,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Conferința Data Protection; Soluții și responsabilități, ediția a VI-a 📅 12 decembrie 2018 București [CUM A FOST] Conferința Data Protection; Soluții și responsabilități, ediția a VI-a

Data 12 decembrie 2018
Locația Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica nr. 4, Sector 3, București (vis-a-vis de Banca Națională a României)

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 30 de zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic au organizat miercuri, 12 decembrie 2018, Conferința Data Protection; Soluții și responsabilități, ediția a VI-a.

 

În aceasta Conferință, temele de discuție au fost:

– „Pentru cine este important Regulamentul General privind Protecția Datelor și de ce?”

– „Procedura de efectuare a investigațiilor Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal”

– „Lista operațiunilor pentru care este obligatorie realizarea evaluării impactului asupra protecției datelor cu caracter personal”

– „Ce trebuie să facă operatorii economici în următoarele 6 luni, ce pot să facă avocații și cum?”

– „Analiza problemelor juridice pe care le ridică noua reglementare”

– „Identificarea zonelor de impact aduse de GDPR”

– „Metode de evaluare a impactului GDPR asupra organizației”

– „Ce este o Evaluare a Impactului asupra Protecției Datelor (DPIA)?”

– „Când trebuie efectuată DPIA și de către cine?”

– „Când trebuie consultată Autoritatea de Supraveghere (ANSPDCP)?”

– „Implicațiile de natură etică în respectarea protecției datelor personale”

– „Corelația dintre dreptul la protecția datelor, Legea nr. 554/2001 privind accesul liber la informații de interes public și gestiunea proiectelor finanțate de autorități publice”

 

Conferința a fost împarțită în trei sesiuni.

În Sesiunea I, începută de la ora 9:30, au luat cuvantul Oana Luisa Dumitru, Șef Birou Relații Internaționale, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Emil Munteanu, Managing Partner, Power Net Consulting – „Rezultatele studiului de piață privind stadiul conformării companiilor la 6 luni de la intrarea în vigoare a GDPR; Portofoliul de soluții de securitate IT recomandate în contextul GDPR”

Maria Maxim, Avocat Partener, Wolf Theiss – „GDPR post implementare”

Ovidiu Seceleanu, Software Sales Director, High-Tech Systems & Software (HTSS) – „Aplicație Dataklas GDPR și demo”

 

În Sesiunea a II-a, începută la ora 12:00, au luat cuvantul Bogdan-Petru Mihai, Avocat Partener, Mușat și Asociații – „Relația operator-împuternicit”  

Raul Felix Hodoș, Avocat Partener, Hodoș și Asociații – „Impactul GDPR asupra prelucrării datelor financiare ale persoanelor fizice”

Drd. Alexandru Georgescu, dr. Irina Alexe, cercetător științific asociat la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și Daniel-Mihail Șandru, Coordonator al Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române – „Ciocnirea valorilor: legea română privind liberul acces la informațiile de interes public și protecția datelor personale”

Iurie Cojocaru, Asociat Manager, Practica de Data Protection, NNDKP – „Drepturile fundamentale: protecție în contextul RGPD”

Cătălin Giulescu, Expert responsabil privind protecția datelor personale

 

În cadrul Sesiunii a III-a, începută la ora 14:45, au luat cuvantul  Raluca Comănescu, Avocat Partener, Grecu & Asociații – „Transferul de date cu caracter personal. Măsuri adecvate de protecție pentru operatorii de date organizați în GRUPURI DE INTREPRINDERI”

Conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș și Carina Csiszar – cercetător, Centrul de cercetare pentru Protecția Datelor – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș – „Corelația dintre dreptul la protecția datelor, Legea nr. 544/2001 privind accesul liber la informații de interes public și gestiunea proiectelor finanțate de autorități publice”

Lect. dr. Vasile-Adrian Cămărășan, șef serviciu control intern, integritate și protecția informațiilor în cadrul ASF, DPO al ASF, lector în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Abordarea sistemică și procesuală a măsurilor tehnice și organizatorice de conformare la RGPD”

Avocat Ruxandra Sava, Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E), Fondatoare LegalUp.ro – „Cine implementează GDPR? Interdependența tehnic-juridic. Provocări și soluții pentru o comunicare eficientă”

Cristian Ducu, General Manager, European Ethics & Compliance Association – „Relația DPO, (Ethics &) Compliance Officer și Legal Manager”

Drd. Ionuț Riteș, expert în Managementul Informațiilor – „Protecția persoanelor care gestionează date cu caracter personal”

 

 

 


Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează miercuri, 12 decembrie 2018, Conferința Data Protection; Soluții și responsabilități, ediția a VI-a.

Prezentare

La nivel mondial, doar 9% dintre companii respectau regulamentul european pentru protecția datelor, care a intrat în vigoare în 25 mai 2018. General Data Protection Regulation sau, pe scurt, GDPR, este cea mai mare schimbare legislativă la nivelul Uniunii Europene din ultimii 20 de ani și va aduce amenzi usturătoare (care pot merge până la 20 milioane de euro sau până la 4% din cifra de afaceri mondială totală anuală) pentru companiile și autoritățile publice care nu îl respectă.

Toate companiile, indiferent de dimensiune, ar trebui să procedeze la efectuarea unui dublu audit –  legal și IT – pentru a se conforma noilor reglementări. Companiile care procesează date pe scară largă sau procesează categorii speciale de date, precum și autoritățile publice trebuiau să aibă un Data Protection Officer în funcție, la data de 25 mai 2018, când a intrat în vigoare noua legislație comunitară, în toate statele membre UE.

Cele mai expuse vor fi în mod evident firmele care prelucrează un număr mare de date cu caracter personal (mall-uri online, retaileri, asigurători, bănci), companiile care prelucrează categorii speciale de date, cum ar fi datele privitoare la sănătate (clinici, spitale) și cele care transmit date către țări din afara UE (companii de turism, companii aeriene etc.).

De remarcat faptul că la nivelul Uniunii Europene au început să se acorde amenzi consistente. Astfel, Spitalul Barreiro din Portugalia a fost amendat cu 400.000 de euro de către Autoritatea portugheză pentru protecția datelor pentru nerespectarea Regulamentului UE privind protecția generală a datelor (GDPR), prin faptul că nu a separat drepturile de acces la datele pacienților.

Conferința cu tema Data Protection; Soluții și responsabilități își propune să vină în sprijinul companiilor și autorităților și să clarifice o serie de aspecte prevăzute în Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal precum:

– Principalii operatori vizați;

– Evaluarea contractelor existente în vederea stabilirii conformității cu prevederile Regulamentului:

– Evaluarea politicilor, procedurilor și notificărilor aferente prelucrării datelor cu caracter personal;

– Evaluarea necesității numirii unui responsabil cu protecția acestor date;

– Etape de urmat și Recomandări.

Teme de discuție

– „Pentru cine este important Regulamentul General privind Protecția Datelor și de ce?”

– „Procedura de efectuare a investigațiilor Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal”

– „Lista operațiunilor pentru care este obligatorie realizarea evaluării impactului asupra protecției datelor cu caracter personal”

– „Ce trebuie să facă operatorii economici în următoarele 6 luni, ce pot să facă avocații și cum?”

– „Analiza problemelor juridice pe care le ridică noua reglementare”

– „Identificarea zonelor de impact aduse de GDPR”

– „Metode de evaluare a impactului GDPR asupra organizației”

– „Ce este o Evaluare a Impactului asupra Protecției Datelor (DPIA)?”

– „Când trebuie efectuată DPIA și de către cine?”

– „Când trebuie consultată Autoritatea de Supraveghere (ANSPDCP)?”

– „Implicațiile de natură etică în respectarea protecției datelor personale”

– „Corelația dintre dreptul la protecția datelor, Legea nr. 554/2001 privind accesul liber la informații de interes public și gestiunea proiectelor finanțate de autorități publice”

 

Propuneri vorbitori

Oana Luisa Dumitru, Șef Birou Relații Internaționale, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Maria Maxim, Avocat Partener, Wolf Theiss

Tema: „GDPR post implementare”

Ovidiu Seceleanu, Software Sales Director, High-Tech Systems & Software (HTSS)

Tema: „Aplicație Dataklas GDPR și demo”

Răzvan Grigorescu, Manager Securitatea Informației (CISO), CEC Bank

– Raul Felix Hodoș, Avocat partener, Hodoș și Asociații

Tema: „Impactul GDPR asupra prelucrării datelor financiare ale persoanelor fizice”

– Drd. Alexandru Georgescu, dr. Irina Alexe, cercetător științific asociat la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și Daniel-Mihail Șandru, Coordonator al Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române

Tema: „Ciocnirea valorilor: legea română privind liberul acces la informațiile de interes public și protecția datelor personale”

Bogdan-Petru Mihai, Avocat partener, Mușat și Asociații

Tema: „Relația operator-împuternicit”  

– Drd. Ionuț Riteș, expert în Managementul Informațiilor

Tema: „Protecția persoanelor care gestionează date cu caracter personal”

Iurie Cojocaru, Asociat Manager, Practica de Data Protection, NNDKP

Tema: „Drepturile fundamentale: protecție în contextul RGPD”

– Lect. dr. Vasile-Adrian Cămărășan, Șef serviciu control intern, integritate și protecția informațiilor în cadrul ASF, DPO al ASF, lector în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Tema: „Abordarea sistemică și procesuală a măsurilor tehnice și organizatorice de conformare la RGPD”

– Raluca Comănescu, Avocat Partener, Grecu & Asociații

Tema: „Transferul de date cu caracter personal. Măsuri adecvate de protecție pentru operatorii de date organizați în GRUPURI DE INTREPRINDERI”

– Avocat Ruxandra Sava, Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E), Fondatoare LegalUp.ro

Tema: „Cine implementează GDPR? Interdependența tehnic-juridic. Provocări și soluții pentru o comunicare eficientă”

Cristian Ducu, General Manager, European Ethics & Compliance Association

Tema: „Relația DPO, (Ethics &) Compliance Officer și Legal Manager”

Emil Munteanu, Managing Partner, Power Net Consulting

Tema: „Rezultatele studiului de piață privind stadiul conformării companiilor la 6 luni de la intrarea în vigoare a GDPR, precum și portofoliul de soluții de securitate IT recomandate în contextul GDPR”

– Conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș și Carina Csiszar – cercetător, Centrul de cercetare pentru Protecția Datelor – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș

Tema: „Corelația dintre dreptul la protecția datelor, Legea nr. 544/2001 privind accesul liber la informații de interes public și gestiunea proiectelor finanțate de autorități publice”

Cătălin Giulescu, Expert responsabil privind protecția datelor personale

 Agendă:

09.00-09.30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09.30-11.30: Sesiunea I

11.30-12.00: Business networking coffee break

12.00-14.00: Sesiunea a II-a

14.00-14.40: Business lunch & networking

14.45-18.00:  Sesiunea a III-a

 

Programul conferinței:

Sesiunea I (09.30-11.30)

Oana Luisa Dumitru, Șef Birou Relații Internaționale, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Emil Munteanu, Managing Partner, Power Net Consulting – „Rezultatele studiului de piață privind stadiul conformării companiilor la 6 luni de la intrarea în vigoare a GDPR; Portofoliul de soluții de securitate IT recomandate în contextul GDPR”

Maria Maxim, Avocat Partener, Wolf Theiss – „GDPR post implementare”

Ovidiu Seceleanu, Software Sales Director, High-Tech Systems & Software (HTSS) – „Aplicație Dataklas GDPR și demo”

 

Sesiunea a II-a (12.00-14.00)

Bogdan-Petru Mihai, Avocat Partener, Mușat și Asociații – „Relația operator-împuternicit”  

Raul Felix Hodoș, Avocat Partener, Hodoș și Asociații – „Impactul GDPR asupra prelucrării datelor financiare ale persoanelor fizice”

Drd. Alexandru Georgescu, dr. Irina Alexe, cercetător științific asociat la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și Daniel-Mihail Șandru, Coordonator al Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române – „Ciocnirea valorilor: legea română privind liberul acces la informațiile de interes public și protecția datelor personale”

Iurie Cojocaru, Asociat Manager, Practica de Data Protection, NNDKP – „Drepturile fundamentale: protecție în contextul RGPD”

Cătălin Giulescu, Expert responsabil privind protecția datelor personale

 

Prânz (14.00-14.40)

 

Sesiunea a III-a (14.45-18.00)

Raluca Comănescu, Avocat Partener, Grecu & Asociații – „Transferul de date cu caracter personal. Măsuri adecvate de protecție pentru operatorii de date organizați în GRUPURI DE INTREPRINDERI”

Conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș și Carina Csiszar – cercetător, Centrul de cercetare pentru Protecția Datelor – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș – „Corelația dintre dreptul la protecția datelor, Legea nr. 544/2001 privind accesul liber la informații de interes public și gestiunea proiectelor finanțate de autorități publice”

Lect. dr. Vasile-Adrian Cămărășan, șef serviciu control intern, integritate și protecția informațiilor în cadrul ASF, DPO al ASF, lector în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Abordarea sistemică și procesuală a măsurilor tehnice și organizatorice de conformare la RGPD”

Avocat Ruxandra Sava, Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E), Fondatoare LegalUp.ro – „Cine implementează GDPR? Interdependența tehnic-juridic. Provocări și soluții pentru o comunicare eficientă”

Cristian Ducu, General Manager, European Ethics & Compliance Association – „Relația DPO, (Ethics &) Compliance Officer și Legal Manager”

Drd. Ionuț Riteș, expert în Managementul Informațiilor – „Protecția persoanelor care gestionează date cu caracter personal”

 

Taxa de participare este în valoare de 200 lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni

Evenimentul va avea loc miercuri, 12 decembrie 2018, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica nr. 4, Sector 3, București (vis-a-vis de Banca Națională a României).

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] Conferința Data Protection; Soluții și responsabilități, ediția a VI-a was last modified: decembrie 13th, 2018 by Universul Juridic
39 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter