Conferinţă Conferinţa Baroului Bihor şi INPPA: „Aplicarea codurilor fundamentale în Anul Centenarului Marii Uniri”

2263       0

[Cum a fost] Conferinţa Baroului Bihor şi INPPA: „Aplicarea codurilor fundamentale în Anul Centenarului Marii Uniri” 📅 27 ianuarie 2018 Oradea [Cum a fost] Conferinţa Baroului Bihor şi INPPA: „Aplicarea codurilor fundamentale în Anul Centenarului Marii Uniri”

Data 27 ianuarie 2018
Locația Hotel Ramada
Taxa 200 LEI

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, Baroul Bihor, în colaborare cu Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, a organizat conferința cu tema „Aplicarea codurilor fundamentale în Anul Centenarului Marii Uniri”. Evenimentul a reunit la Hotel Ramada din Oradea sute de avocați și alți specialiști în drept din Bihor și județele învecinate, într-un format dinamic fiind abordate de către toți lectorii probleme punctuale ce au rezultat din aplicarea în practică a Noilor Coduri.

În prima parte a zilei au avut loc dezbateri pe teme de drept civil și procedură civilă, lectori fiind domnii av. dr. Traian Cornel Briciu, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România (U.N.B.R.) și director al I.N.P.P.A., av. dr. Claudiu Constantin Dinu, responsabil pregătire continuă I.N.P.P.A. – drept privat, av. dr. Mircea Ursuța, membru în Comisia de elaborare a proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod de procedură civilă, Bogdan Dumitrache, executor judecătoresc, membru în comisia de elaborare a NCC, în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a NCC și în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare NCPC. Aspecte cu privire la aplicarea Codului de procedură civilă, judecata în prima instanță și căile de atac, respectiv implicațiile în materia executării silite au fost doar câteva din temele dezbătute, pe parcursul a patru ore, de lectori împreună cu participanții la conferință.

După prânz, au început lucrările secțiunii de drept penal/procesual penal. Domnul av. dr. Petruț Ciobanu, vicepreședinte al U.N.B.R., responsabil pregătire continuă I.N.P.P.A. – drept public și prodecan al Baroului București, a conferențiat în prima parte a secțiunii despre problema dreptului la apărare în actuala legislația penală. A urmat domnul dr. Mihail Udroiu, judecător la Curtea de Apel din Oradea, formator la Institutul Național al Magistraturii și membru în Comisiile de elaborare a proiectului NCP și a NCPP, domnia sa punând în discuție subiectul „Ridicarea măsurilor asiguratorii – aporii jurisprudențiale”. Nu în ultimul rând, domnul av. dr. Mihai Adrian Hotca, lector I.N.P.P.A. și membru în comisia de elaborare a proiectului legii de punere în aplicare a NCP, a discutat cu avocații prezenți la Hotel Ramada despre probleme de drept privind infracțiunile din Legea nr. 31/1990.


Având în vedere solicitările foarte numeroase de înscriere la conferință, termenul pentru înscriere a fost extins până pe data de 25.01.2018, ora 14.00.

Baroul Bihor în colaborare cu Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților organizează conferința cu tema „Aplicarea codurilor fundamentale în Anul Centenarului Marii Uniri”, la Hotel Ramada din Oradea.

Potrivit unui comunicat publicat de organizatori, ca urmare a participării la acest eveniment se vor acorda puncte pentru asigurarea obligațiilor de pregătire profesională continuă, conform Programelor întocmite de organele profesiei.

Redăm în rândurile următoare programul conferinței:

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Secțiunea de drept civil/procesual civil

09.00 – 09.30 – Înregistrarea participanților

09.30 – 13.30 – Dezbateri pe teme de drept civil și procedură civilă

13.30 – 14.30 – Pauză de masă

Secțiunea de drept penal/procesual penal

14.30 – 18.30 – Dezbateri pe teme de drept penal și procedură penală

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Prezentarea lectorilor:

Civil și procedură civilă:

  • Dl. av. dr. Traian Cornel BRICIU – Vicepreședinte U.N.B.R., Director I.N.P.P.A.;
  • Dl. av. dr. Claudiu Constantin DINU – responsabil pregătire continuă I.N.P.P.A. – drept privat;
  • Dl. av. dr. Mircea URSUȚA – lector I.N.P.P.A., membru în Comisia de elaborare a proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod de procedură civilă;
  • Dl. exec. jud. Bogdan DUMITRACHE – executor judecatoresc, membru în comisia de elaborare a NCC, în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a NCC și în comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare NCPC;

Teme: Aspecte cu privire la aplicarea Codului de procedură civilă. Judecata în prima instanță și căile de atac. Implicații în materia executării silite.

Penal și procedură penală:

  • Dl. av. dr. Petruț CIOBANU – Vicepreședinte al U.N.B.R., responsabil pregătire continuă I.N.P.P.A. – drept public, Prodecan al Baroului București;

Temă: Dreptul la apărare în actuala legislație penală.

  • Dl. jud. dr. Mihail UDROIU – judecător la Curtea de Apel Oradea, formator la I.N.M., membru în Comisiile de elaborare a proiectului NCP și a NCPP.

Temă: Ridicarea măsurilor asiguratorii – aporii jurisprudențiale.

  • Dl. av. dr. Mihai Adrian HOTCA – lector I.N.P.P.A., membru în comisia de elaborare a proiectului legii de punere în aplicare a NCP;

Temă: Probleme de drept privind infracțiunile din Legea nr. 31/ 1990.

Conferința va avea un format dinamic, fiind abordate de către toți lectorii probleme punctuale ce au rezultat din aplicarea în practică a Noilor Coduri.

„Având în vedere faptul că se dorește a fi o conferință interactivă, rugăm toți participanții să transmită orice problemă de drept, ce o doresc a fi supusă discuției în cadrul conferinței, pe adresele de e-mail : baroul.bihor@gmail.com sau mircea.ursuta@gmail.com, până la data de 20.01.2018”, se menționează în comunicat.

Taxa de participare este de 200 de lei și se va achita în contul RO20BRDE050SV64779580500, deschis la BRD Oradea pe numele Baroului Bihor, cod fiscal 16071369.

Pentru avocații stagiari, taxa de participare este de 100 de lei.

În taxa de participare sunt incluse: mapa de conferință, pauzele de cafea și masa de prânz.

În vederea participării, cei interesați vor depune o declarație de participare, la care vor atașa o copie a ordinului de plată (care face dovada efectuării plății). Depunerea declarației de participare și a ordinului de plată pentru taxa de participare se poate face prin e-mail, la adresa baroul.bihor@gmail.com sau se poate depune la secretariatul Baroului Bihor, între orele 9.00 și 15.00.

Data-limită pentru înscrieri este 22 ianuarie 2018, ora 14.00.

Problemele ce vor fi abordate vor fi aduse la cunoștință după primirea sugestiilor de la participanți și centralizarea acestora.

Pentru mai multe detalii – baroul.bihor@gmail.com sau tel. 0259/411.799.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[Cum a fost] Conferința Baroului Bihor și INPPA: „Aplicarea codurilor fundamentale în Anul Centenarului Marii Uniri” was last modified: ianuarie 29th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: