[Rapoartele comisiilor de evaluare și punctajele obținute la evaluarea lucrărilor] Concursul de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ (4 ianuarie – 1 iunie 2016)

26 apr. 2016
Vizualizari: 1175

Despre

  • 12 posturi vacante de judecător la ÎCCJ
  • Condiții de înscriere
  • Termen-limită pentru înscrieri: 20 ianuarie 2016
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 26 aprilie 2016: Rapoartele comisiilor de evaluare și punctajele obținute la evaluarea lucrărilor

INM a publicat rapoartele comisiilor de evaluare pentru Secția a II-a civilă, Secția penală și Secția de contencios administrativ și fiscal, precum și tabelul cu punctajul obținut la proba constând în evaluarea lucrărilor candidaților, după cum urmează:


CSM a aprobat organizarea, prin intermediul INM, la București, în perioada 4 ianuarie – 1 iunie 2016, a concursului de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ, în condițiile art. 52 – 527 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, rep., cu modif. și compl. ult., precum și ale Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ.

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr ele 12 posturi vacante de judecător la ÎCCJ, respectiv 4 posturi la Secția a II-a civilă, 4 posturi la Secția penală și 4 posturi la Secția de contencios administrativ și fiscal.

Concursul constă într-o probă având ca obiect evaluarea actelor întocmite de candidați sau care privesc activitatea acestora, un interviu susținut în fața Plenului CSM și o probă scrisă cu caracter practic, în funcție de specializarea secției, la una din grupele de materii, după cum urmează:

• Secția a II-a civilă – la materiile drept civil, dreptul familiei și drept internațional privat:
• Secția penală – la materia drept penal;
• Secția de contencios administrativ și fiscal – la materiile drept administrativ, drept financiar și fiscal și dreptul muncii.

La aceste materii se adaugă, pentru toate secțiile. procedura civilă sau procedura penală, în funcție de specializarea judecătorului ori procurorului, determinată de secția ÎCCJ pentru care candidează, precum și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

La elaborarea subiectelor pentru proba scrisă cu caracter practic se vor avea în vedere jurisprudența ÎCCJ și cea a Curții Constituționale.

Înscrierea

Se pot înscrie la concurs judecătorii și procurorii care au cel puțin gradul de curte de apel sau parchet de pe lângă curtea de apel și care îndeplinesc condițiile minime de vechime prevăzute de art. 52 alin. (3) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, rep. cu modif. și compl. ult., care la ultimele 3 evaluări au avut calificativul „foarte bine” și nu au fost niciodată sancționați disciplinar.

Cererile de înscriere la concurs se depun la CSM, până la data de 20 ianuarie 2016, conform calendarului de desfășurare a concursului aprobat. În cuprinsul cererii se va menționa în mod obligatoriu secția la care se solicită promovarea. Fiecare candidat poate formula o singură opțiune, asupra căreia are dreptul de a reveni până la data expirării termenului de înscriere.

Cererile de înscriere vor fi însoțite de declarațiile prevăzute la art. 48 alin. (10)-(12) din Legea nr. 303/2004 rep., cu modif. și compl. ult., și de curriculum vitae.

La cererea de înscriere pot fi atașate maximum 10 lucrări întocmite de candidați, cum ar fi hotărâri judecătorești cu obiect diferit ori, după caz, alte acte întocmite de candidați sau care privesc activitatea acestora din întreaga carieră de judecător ori procuror, în copii certificate.

De asemenea, candidații pot depune și lucrări de specialitate publicate, dacă este cazul, precum și orice alte înscrisuri considerate relevante.

Consultați și calendarul detaliat al concursului, tematica și bibliografia de concurs, precum și alte documente relevante publicate de INM:

Sursa informației este INM (www.inm-lex.ro).

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
[Rapoartele comisiilor de evaluare și punctajele obținute la evaluarea lucrărilor] Concursul de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ (4 ianuarie – 1 iunie 2016) was last modified: aprilie 26th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: