[UPDATE: Rezultate obținute la SCAF] Concurs de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ (3 ianuarie – 31 mai 2017)

19 mai 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 3166
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 19 mai 2017: Rzultatele obținute de candidații înscriși la Secția de contencios administrativ și fiscal (SCAF)

INM a emis în data de 16 mai 2017 un comunicat cu tabelul rezultatelor obținute de candidații înscriși la Secția de contencios administrativ și fiscal la Concurs de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ (3 ianuarie – 31 mai 2017).

Tabelul cu rezultatele:


Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Sursa informației

Update 11 mai 2017: Proba interviului Concursului de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ din perioada 3 ianuarie – 31 mai 2017

Potrivit comunicatului din data de 9 mai 2017, INM a publicat calendarul desfășurării interviului  pentru Concursul de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ, ce se desfășoară în perioada 3 ianuarie – 31 mai 2017.

Astfel:

– în ziua de 16 mai 2017, vor susține interviul candidații admiși după
prima probă, care s-au înscris pentru Secția de contencios administrativ și
fiscal;
– în ziua de 17 mai 2017, vor susține interviul candidații admiși după
prima probă, care s-au înscris pentru Secția penală;
– în ziua de 18 mai 2017, vor susține interviul candidații admiși după
prima probă, care s-au înscris pentru Secția a II-a civilă.

De asemenea, INM a dat publicității și tabelul cu rezultatele finale obținute la proba constând în evaluarea lucărilor candidaților.


 Update 28 aprilie 2017: Rezultatele Concursului de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ din perioada 3 ianuarie – 31 mai 2017

Potrivit comunicatului din data de 26 aprilie 2017, INM a publicat tabelul cu punctajul obținut la proba constând în evaluarea lucrărilor candidaților la Concurs de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ, ce se desfășoară în perioada 3 ianuarie – 31 mai 2017.

De asemenea, INM a dat publicității și următoarele rapoarte de evaluare ale candidaților, conținând și punctajul obținut de aceștia:


Update 3 februarie 2017: Lista finală a candidaților care îndeplinesc condițiile legale de participare la concurs

Potrivit comunicatului din data de 3 februarie 2017, INM a publicat:


Update 30 ianuarie 2017: Lista candidaților înscriși 

INM a publicat lista candidaților înscriși la Concursul de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ organizat în perioada 3 ianuarie – 31 mai 2017. 


4 ianuarie 2017: Concurs de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ (3 ianuarie – 31 mai 2017)

Institutul Național al Magistraturii organizează în perioada 3 ianuarie – 31 mai 2017, la București, concursul de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 17 posturi vacante de judecător la ÎCCJ, respectiv:

  • 3 posturi la Secția a II-a civilă,
  • 6 posturi Ia Secția penală și
  • 8 posturi la Secția de contencios administrativ și fiscal.

Concursul constă într-o probă având ca obiect evaluarea actelor întocmite de candidați sau care privesc activitatea acestora, un interviu susținut în fața Plenului CSM și o probă scrisă cu caracter practic, în funcție de specializarea secției, la una din grupele de materii, după cum urmează:

Secția a II-a civilă – la materiile drept civil, dreptul familiei și drept internațional privat (Tematica și bibliografia);

Videoconferința regională de insolvență Buzău

Secția penală – la materia drept penal (Tematica și bibliografia);

Secția de contencios administrativ și fiscal – la materiile drept administrativ, drept financiar și fiscal și dreptul muncii (Tematica și bibliografia).

La aceste materii se adaugă, pentru toate secțiile, procedura civilă sau procedura penală, în funcție de specializarea judecătorului ori procurorului, determinată de secția Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru care candidează, precum și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.

La elaborarea subiectelor pentru proba scrisă cu caracter practic se vor avea în vedere jurisprudența Înaltei Curți și cea a Curții Constituționale.

Se pot înscrie la concurs judecătorii și procurorii care au cel puțin gradul de curte de apel sau parchet de pe lângă curtea de apel, îndeplinesc condițiile minime de vechime prevăzute de art. 52 alin. (3) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, rep., cu modif. și compl. ult., au obținut calificativul „foarte bine” la ultimele 3 evaluări și nu au fost niciodată sancționați disciplinar.

Cererile de înscriere la concurs se depun la Consiliul Superior al Magistraturii până la data de 19 ianuarie 2017, conform calendarului de desfășurare a concursului aprobat. În cuprinsul cererii se va menționa în mod obligatoriu secția la care se solicită promovarea. Fiecare candidat poate formula o singură opțiune, asupra căreia are dreptul de a reveni până la data expirării termenului de înscriere.

Calendarul concursului

Cererile de înscriere vor fi însoțite de declarațiile prevăzute la art, 48 alin. (10)-(12) din Legea nr. 303/2004 rep., cu modif. și compl. ult., și de curriculum vitae.

La cererea de înscriere pot fi atașate, în copii certificate și în format electronic, în măsura în care există în acest format, maximum 10 lucrări întocmite de candidați, cum ar fi hotărâri judecătorești cu obiect diferit ori, după caz, alte acte întocmite de candidați sau care privesc activitatea acestora din întreaga carieră de judecător ori procuror.

De asemenea, candidații pot depune și lucrări de specialitate publicate, dacă este cazul, precum și orice alte înscrisuri considerate relevante.

Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ

Sursa informației

[UPDATE: Rezultate obținute la SCAF] Concurs de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ (3 ianuarie – 31 mai 2017) was last modified: mai 22nd, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter