Cerere de suspendare a deciziei de angajare a răspunderii solidare. Restituirea cauțiunii. Recurs (NCPC)

18 dec. 2017
Vizualizari: 1135
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SCAF) nr. 1546/2017

NCPC: art. 9, art. 22 alin. (6), art. 406 alin. (1), art. 493, art. 1064 alin. (1) și (4)

1. Prin sentința nr. 247 din 4 octombrie 2016, Curtea de Apel Galați, secția de contencios administrativ și fiscal, a respins cererea reclamantei SC A. SRL de suspendare a Deciziei de angajare a răspunderii solidare nr. 29551 din 04 august 2016 emise de pârâta Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați-Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea – Serviciul Colectare și Executare Silită Persoane Juridice – Compartiment Insolvabilitate și Răspundere Solidară.

Pentru soluționarea cererii de suspendare, reclamanta a făcut dovada consemnării unei cauțiuni de 15.246,07 lei prin recipisa de consemnare nr. 667298/1 din 21.09.2016.

2. Împotriva acestei hotărâri, a formulat recurs reclamanta, înregistrat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția de contencios administrativ și fiscal, la data de 11.11.2016, solicitând admiterea recursului și, pe fond, admiterea cererii de chemare în judecată, astfel cum a fost formulată.

3. La data de 06.04.2017, în cursul procedurii de filtrare a recursului prevăzute de art. 493 C. proc. civ., recurenta a depus declarație, autentificată de Biroul Individual Notarial B., prin care a arătat că renunță la judecarea cauzei ce formează obiectul Dosarului nr. x/44/2016, recurs, aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția de contencios administrativ și fiscal.

Totodată, a solicitat restituirea cauțiunii depuse pentru soluționarea cererii de suspendare.

4. Înalta Curte reține că manifestarea de voință, în sensul de a se renunța la judecata recursului, reprezintă o desistare, un act de dispoziție al recurentului care nu este supus cenzurii instanței, conform principiului disponibilității care guvernează procesul civil, prevăzut de art. 9 C. proc. civ.

Văzând dispozițiile art. 406 alin. (1) C. proc. civ., în conformitate cu care se poate renunța oricând la judecată, fie verbal în ședință de judecată, fie prin cerere scrisă, și având în vedere dispozițiile art. 22 alin. (6) C. proc. civ., potrivit cărora judecătorul trebuie să se pronunțe asupra a tot ce s-a cerut, fără însă a depăși limitele învestirii, în afară de cazurile în care legea ar dispune altfel, Înalta Curte va lua act de cererea recurentei de renunțare la judecată.

Avându-se în vedere cererea recurentei SC A. SRL de renunțare la judecata recursului, Înalta Curte, în temeiul art. 1064 alin. (1) și (4) C. proc. civ., va dispune și restituirea cauțiunii consemnate pentru soluționarea fondului cauzei.

Curtea ia act de renunțarea recurentei-reclamante SC A. SRL la judecata recursului formulat împotriva sentinței civile nr. 247 din 4 octombrie 2016 a Curții de Apel Galați, secția de contencios administrativ și fiscal.

Dispune restituirea către recurentă a cauțiunii consemnate la Curtea de Apel Galați, secția de contencios administrativ și fiscal, în cuantum de 15.246,07 lei.

Sursa informației: www.scj.ro.

Cerere de suspendare a deciziei de angajare a răspunderii solidare. Restituirea cauțiunii. Recurs (NCPC) was last modified: decembrie 17th, 2017 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.