CCIR. Bugetul de stat 2021 – Investițiile, cheia relansării economiei românești

22 feb. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 33

Potrivit paginii oficiale (ccir.ro), Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) consideră că implementarea cât mai rapidă a propunerilor de redresare economică cuprinse în Bugetul de Stat 2021 este singura soluție viabilă pentru realizarea unei reforme reale în societatea românească, la toate nivelurile.

Astfel, CCIR consideră că alocarea unor sume foarte importante la capitolul investiții reprezintă cheia relansării economice și, în același timp, un act de responsabilitate din partea Guvernului României. În ceea ce privește anul 2021, investițiile sunt estimate la 5,50% din PIB, iar din totalul investițiilor, 32,1 miliarde de lei vor fi din fonduri europene și 29,3 miliarde lei din fonduri naționale.

În acest context, președintele CCIR a declarat: „De fiecare data, când ni s-a oferit ocazia, noi, cei de la CCIR am ridicat problema alocării de către guvernele existente la acea dată a unor sume foarte mici pentru investiții. Totodată, am atras atenția asupra importanței atragerii de fonduri europene. Din punctul nostru de vedere, rezolvarea acestor două probleme reprezintă unica soluție de redresare pe termen mediu și lung a economiei românești. De asemenea, mediul de afaceri consideră că acestea sunt prioritățile. Astfel, ne bucură faptul că pentru prima oară după foarte mult timp, Guvernul României pune pe masă un proiect de buget atât de ambițios, în care sumele alocate pentru investiții sunt fără precedent”.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați sursa informației.

 

Sursa informației

🔔Vezi și CCIR. Webinar-ul cu tema „Brexit – Înțelegere și adaptare a mediului antreprenorial”

CCIR. Bugetul de stat 2021 – Investițiile, cheia relansării economiei românești was last modified: februarie 22nd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter