Bogdan Ionescu: Arbitrajul – repere esentiale și practică arbitrală comentată. Alexandru Boroi, Simona Anghel: Fișe de drept penal pentru admiterea în magistratură și avocatură. Nasty Marian Vlădoiu: Diplomația economică – genotip al diplomației comerciale

1 mai 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 784
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Bogdan Ionescu:  Arbitrajul – repere esentiale și practică arbitrală comentată

Bogdan Ionescu: Arbitrajul - repere esentiale și practică arbitrală comentata

Bogdan Ionescu: Arbitrajul – repere esentiale și practică arbitrală comentata

Informația esențială, din perspectiva subsemnatului, se caracterizează printr-o mare bogăție ideatică, prin utilitate, practicabilitate, dar în același timp printr-o armonie a proporțiilor și o foarte ușoară accesibilitate, apropiere.

Ne dorim să citim lucrări astfel construite, cum deopotrivă tindem să creăm lucrări de o atare factură. Nu vrem ca și cărțile noastre să stea „cuminti” în biblioteci. Le dorim în „valtoarea luptei”, abundând de sublinieri, de însemnări, cu marginile filelor uzate, cu paginile îngălbenite, pătate, toate semne ale vieții și trecerii ei.

Credem cu tărie că prezenta lucrare poate oferi, chiar și unui profan în arbitraj, un bagaj informațional cu mult peste medie, iar pe anumite aspecte particulare, chiar de o mare finețe și subtilitate.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Alexandru Boroi, Simona Anghel: Fișe de drept penal pentru admiterea în magistratură și avocatură

Alexandru Boroi, Simona Anghel: Fișe de drept penal pentru admiterea în magistratură și avocatură

Alexandru Boroi, Simona Anghel: Fișe de drept penal pentru admiterea în magistratură și avocatură

Pentru orice student la drept care aspiră la o carieră în domeniul juridic este esențial raportul optim dintre cantitatea și calitatea informațiilor necesare promovării examenului și timpul alocat asimilării acestor informații.

Tocmai de aceea, Fișele de drept penal pentru admiterea în magistratură și avocatură au fost concepute mai ales pentru candidații care se pregătesc pentru aceste examene de admitere în profesie; cuprinsul lucrării este structurat astfel încât participanții la examene să dobândească o viziune clară și de ansamblu asupra întregii materii. Informațiile sunt ușor accesibile și sistematizate într-o formă logică adaptată conceptului recapitulativ.
Această nouă ediție a Fișelor de drept penal:
• cuprinde informații actualizate conform modificărilor aduse prin O.U.G. nr. 18/2016, Legea nr. 75/2016 și Legea nr. 116/2016;
• încorporează în cadrul fișelor texte de lege ale Codului penal, pentru facilitarea studiului;
• include jurisprudență obligatorie în materie penală, respectiv Decizii ale Curții Constituționale, Decizii în recursuri în interesul legii și privind dezlegarea unor probleme de drept în materie penală ale Înaltei Curți de Casație și Justiție;
• informațiile sunt redate sub forma schemelor și a tabelelor;
• aduce ca noutate numeroase exemple practice, pentru înlesnirea procesului de învățare/reținere și înțelegere și, în special, pentru antrenarea și dezvoltarea procesului de aplicare a informațiilor în contextul grilelor tip spete;
• restructurează cele 17 tabele comparative, în format separat și extins. Tabelele cuprind comparații interinstituționale, spre exemplu recidiva postcondamnatorie și recidiva postexecutorie, tentativă perfectă și tentativă imperfectă, legitimă apărare și starea de necesitate, amânarea aplicării pedepsei și suspendarea sub supraveghere;
• este tipărită în același format mare (20×24 cm), care s-a bucurat de mare succes la ediția precedentă, fiind adaptat conceptului de fișe, tabele și scheme și care poate fi ușor de citit, subliniat și adnotat.

Lucrarea a fost pusă în acord cu propunerea de tematică pentru concursul de admitere la INM și concursul de admitere în magistratură, sesiunea august-octombrie 2017, publicată în urma întâlnirii consultative a reprezentanților INM cu facultățile de drept, desfășurată în data de 3 martie 2017.

Un aspect deloc de neglijat este calitatea autorilor, respectiv prof. univ. dr. Alexandru Boroi fiind unul dintre specialiștii de top ai dreptului penal român, iar Simona Anghel, procuror (care a promovat ea însăși examenul de admitere la INM pe bază acestor fișe), doctorand și asistent universitar.

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Nasty Marian Vlădoiu: Diplomația economică – genotip al diplomației comerciale

Nasty Marian Vlădoiu: Diplomația economică – genotip al diplomației comerciale

Nasty Marian Vlădoiu: Diplomația economică – genotip al diplomației comerciale

Lucrarea distinsului profesor Nasty Marian Vladoiu – Diplomația economică – genotip al diplomației comerciale – este mai mult decât oportună, contribuind la o mai adecvată cunoaștere a rolului diplomației în „noua economie”. Lucrarea sintetizează rezultatele studiilor de profil și dezvoltă un cadru original care integrează dezbateri privind societatea viitorului, perspectivele diplomației, guvernarea inteligentă, rolul actorilor cu sau fără învestiri oficiale, conduită morală și profesională a acestora oferind posibilitatea cititorului de a-și creiona o imagine cu privire la cele două fațete ale diplomației: comercială și economică.

Dr. ec. Radu Golban

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

Bogdan Ionescu: Arbitrajul – repere esentiale și practică arbitrală comentată. Alexandru Boroi, Simona Anghel: Fișe de drept penal pentru admiterea în magistratură și avocatură. Nasty Marian Vlădoiu: Diplomația economică – genotip al diplomației comerciale was last modified: aprilie 27th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter