Bogdan George Ilea: Una dintre provocările majore ale avocaturii, ca profesie, este relația cu celelalte profesii

8 apr. 2016
1 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 51 vot, medie: 4,00 din 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 846
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul Av. Bogdan George Ilea – Decanul Baroului Sălaj – a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 24 martie 2016, cu tema Maratonul „Legal Point” – 2016 (IV):

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

Nu pot să nu fac o legătură între scăderea numărului de tranzacții imobiliare în contextul crizei imobiliare și extinderea (trendul, tendința) de a răpi avocaturii câteva atribuții prin extinderea atribuțiilor notarilor. Cred că aceste lucruri sunt corelative și deloc întâmplătoare.

La fel, nu este întâmplător, cred eu, includerea în anumite texte din Codul civil ori alte legi speciale, a unor prevederi cu privire la care există condiția formei autentice ad validitatem. Cred că asta este una dintre provocările majore ale avocaturii ca profesie, relația cu celelalte profesii. Mă refeream la notari.

De asemenea, ultima modificare a statutului profesiei de executor judecătoresc în care s-a introdus prevederea că avocatul nu poate încasa în numele clientului său, de la executorul judecătoresc, sume provenite din distribuirea sumelor încasate cu ocazia executării silite decât în contextul în care deține o procură autentică.

Iată, așadar, că din perspectiva Uniunii Executorilor Judecătorești, împuternicirea avocațială întocmită cu respectarea legii privind organizarea profesiei de avocat are o valoare inferioară unei împuternici autentificate de către un notar. Iată că un act emis de către un avocat nu este un act autentic din perspectiva reprezentanților Uniunii Executorilor Judecătorești.

👍Vezi: EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 8 – Mihăiță Bubatu și Bogdan George Ilea: Maratonul Legal Point – 2016 (IV)

Bogdan George Ilea: Una dintre provocările majore ale avocaturii, ca profesie, este relația cu celelalte profesii was last modified: noiembrie 3rd, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter