Baroul Dolj. Acordarea Premiului „Avram Iancu” pentru anul 2017 domnului prof. univ. dr. Valeriu Stoica

31 oct. 2017
Vizualizari: 1045

Potrivit comunicatului din data de 27 octombrie 2017, Baroul Dolj a organizat un eveniment special în data de 30 octombrie 2017, cu ocazia acordării Premiului „Avram Iancu” pentru anul 2017 domnului VALERIU STOICA, avocat și profesor universitar, pentru activitatea profesională deosebită, cu rezultate remarcabile în planul jurisprudenței, doctrinei și în cel al operei de legiferare, întru respectarea ideii călăuzitoare din testamentul Eroului Națiunii Române, potrivit căreia „luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile națiunei”.

Astfel, la inițiativa decanului Baroului Dolj, avocat Lucian Bernd Săuleanu, Consiliul Baroului Dolj a hotărât, în ședința din 14 mai 2015, reluarea tradiției interbelice și acordarea Premiului „Avram Iancu” confraților care se remarcă în activitatea profesională, apărarea drepturilor și libertăților omului și apărarea statului de drept. Premiul a fost înființat în anul 1924, spre cinstirea și eternizarea marelui erou al Națiunii Române Avram Iancu, care a făcut parte din ordinul profesional al avocaților.

Acordarea în acest an a Premiului „Avram Iancu” domnului prof. univ. dr. Valeriu Stoica este motivată de activitatea remarcabilă în domeniul dreptului, ce se întinde pe mai bine de 40 de ani.

Am avut plăcerea de a-l întâlni astăzi pe domnul Valeriu Stoica, avocat și profesor universitar, care a primit, din partea Baroului Dolj, premiul «Avram Iancu» 2017. Baroul Dolj este singurul din țară care acordă, la ora actuală, o astfel de distincție, în intenția de a oferi modele colegilor avocați și, în cuvintele domnului Stoica, acest premiu este și «un semn de solidaritate în interiorul comunității noastre»”, a precizat Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj.

Sursa informației

Baroul Dolj. Acordarea Premiului „Avram Iancu” pentru anul 2017 domnului prof. univ. dr. Valeriu Stoica was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: