Baroul București. Rezultatul întâlnirii cu conducerea ÎCCJ privind accesul avocaților în sediul Înaltei Curți

19 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 234
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Baroul București (www.baroul-bucuresti.ro) a publicat o informare cu privire la  rezultatul întâlnirii avute cu conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție, din data de 16 noiembrie 2020, având ca obiect reglementarea unor condiții facile de acces în sediul Înaltei Curți, inclusiv în spațiile destinate avocaților, precum și sprijinirea realizării contactului avocaților cu justițiabilii aflați în stare de deținere, în special în cazurile în care se asigură asistență judiciară obligatorie.

Astfel, părțile au convenit rezolvarea problemelor care au făcut obiectul întâlnirii, după cum urmează:

Inteligența artificială în materie penală

1. Accesul avocaților în spațiile Înaltei Curți de Casație și Justiție se va realiza, ca regulă, la orele estimate de completul de judecată și aduse la cunoștința celor interesați în termen util.Întrucât magistrații din completurile de judecată ale Înaltei Curți de Casație și Justiție nu vor lua cauzele înainte de orele fixate, chiar dacă, în raport de specificul unei ședințe de judecată, ar apărea intervale de timp liber, avocaților li se recomandă să evite să se prezinte la sediile instanței supreme cu mult timp anterior orei estimate.

În cazul în care condițiile climaterice o vor impune, conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție va lua măsurile necesare pentru a permite avocaților, chiar dacă s-au prezentat înaintea termenului estimat, accesul în spațiile destinate acestora și, în general, în locurile comune, în limita posibilităților.

Accesul la serviciile de registratură și arhivă se desfășoară în continuare în condiții normale.

Avocaților li se recomandă ca, pentru prevenirea aglomerării în sălile de judecată și, în general, în incinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, să evite prezentarea părților în cauzele în care au mandat, afară de situațiile în care prezența acestora este obligatorie, potrivit legii sau dispozițiilor instanței.

2. Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și al Secției Penale au asigurat că luarea de contact a avocaților cu justițiabilul în orice formă (telefonic, online etc) este recunoscută ca fiind valabilă, de către completurile de judecată.

Baroul București va continua demersurile pentru ca, în colaborare cu conducerile penitenciarelor din București și din apropierea capitalei, să permită luarea contactului de către avocat cu clientul său, în variantă online, în condiții de securitate și cu asigurarea confidențialității convorbirii.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Baroul București. Activitatea Filialei București-Ilfov a C.A.A. se suspendă în perioada 16-19 noiembrie 2020

Baroul București. Rezultatul întâlnirii cu conducerea ÎCCJ privind accesul avocaților în sediul Înaltei Curți was last modified: noiembrie 19th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter