Baroul București. Comunicat către Ministerul Justiției și Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Eficientizarea procesului privind dobândirea sau redobândirea cetățeniei române

9 iun. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 539

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Baroul București a transmis un comunicat către Ministerul Justiției și Autoritatea Națională pentru Cetățenie prin care dorește ca cele două instituții să ia măsurile corespunzătoare pentru ca procesul dobândirii sau redobândirii cetățeniei române să se realizeze mai eficient.

Baroul dorește în principal ca măsura administrativă potrivit căreia cererile de obținere sau reobținere e a cetățeniei române se operează exclusiv pe baza uner progranrari prealabile on line, să fie înlăturată deoarece a existat un număr considerabil de persoane care nu au reușit să obțină cetățenia pentru că această programare on line nu permite efectuarea de programări multiple prin intermediul aceleiași adrese de e-mail.

Baroul București susține că „Într-adevar această măsură stingherește libertatea absolută a clientului de a își alege avocatul si, pe de alta parte, nu constituie cea mai fericită manieră de îndeplinire a obligației pozitive a tuturor organelor administrației de a asigura desfășurarea nestingherită a activității avocatului”.

De aceea, se dorește ca Ministerul Justiției și Autoritatea Națională pentru Cetățenie să ia măsurile pe care le vor considera adecvate pentru îndeplinirea corespunzătoare a obligațiilor pozitive și negative care îi incumba în temeiul dispozițiior Legii 51/1995 cu modificările și completările ulterioare.

Redăm mai jos conținutul comunicatului:

Baroul București. Comunicat către Ministerul Justiției și Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Eficientizarea procesului privind dobândirea sau redobândirea cetățeniei române was last modified: iunie 9th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter