Avocatul Poporului. Solicitare adresată Ministrului Sănătății privind clarificarea metodologiei de supraveghere a Sindromului respirator acut

30 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 507

Instituția Avocatul Poporului (www.avp.ro) a publicat un comunicat prin intermediul căruia solicită Ministrului Sănătății clarificări privind metodologia de supraveghere a Sindromului respirator acut cu noul coronavirus, document elaborat de către Institutul Național de Sănătate Publică (ultima modificare în 28 aprilie 2020), în prezent și după 15 mai 2020.

Astfel, cu ajutorul metodologiei poate fi cunoscută situația epidemiologică a Sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) și pot fi recomandate măsuri sau intervenții pentru prevenirea apariției unor asemenea cazuri sau a unei epidemii pe teritoriul național.

Având în vedere cele anterior menționate, Avocatul Poporului solicită Ministrului Sănătății lămurirea următoarelor aspecte:

„- Cum se va adapta metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) după încetarea stării de urgență pe teritoriul Românei?

– Are în vedere Ministerul Sănătății completarea sistemului de prioritizare a testării pentru COVID-19? Cu titlu de exemplu, va fi avută în vedere și categoria contacților asimptomatici ai cazurilor confirmate cu COVID-19?

– Cunoscând faptul că testul pentru diagnosticare moleculară (Real Time PCR) stabilește dacă virusul COVID-19 este sau nu prezent în organismul pacientului, iar obținerea rezultatului, la nivel teoretic, durează câteva ore de la momentul recoltării, vă rugăm să ne precizați care este durata medie de eliberare a acestor rezultate în prezent și ce măsuri intenționați să luați în vederea scăderii acestei durate?

– Există în prezent un set de măsuri pentru situația transmiterii comunitare  a COVID-19 și cum se pliază metodologia de testare mai sus indicată pe acest subiect?”

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
Avocatul Poporului. Solicitare adresată Ministrului Sănătății privind clarificarea metodologiei de supraveghere a Sindromului respirator acut was last modified: aprilie 30th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter