Conferință [CUM A FOST] Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie – Suceava, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic

242       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie – Suceava, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic 📅 15 aprilie 2021 Suceava [CUM A FOST] Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie – Suceava, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic

Data 15 aprilie 2021
Locația Aula Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava

Suceava și-a reafirmat și de această dată poziția importantă pe care dorește să o ocupe în sistemul de învățământ național, reacționând cu multă căldură și susținere la proiectul nostru – „Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic” –, care și-a derulat, în Aula Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, cea de-a doua etapă.

Am fost onorați să-i avem la prezidiul evenimentului nostru pe domnii Prorectori Mihai Dimian și Ștefan Purici, care au adresat participanților un cuvânt de bun venit și au intervenit pe parcursul discuțiilor, expunând puncte de vedere și perspective care au animat discuțiile și dezbaterile noastre.

Ne-am bucurat să-l revedem pe domnul Vasile Păvăleanu, un reputat penalist și profesor al Facultății de Drept din Suceava. Perspectiva pe care Domnia Sa ne-a împărtășit-o de la pupitrul conferinței a contribuit semnificativ la aprofundarea discuțiilor din Aulă, relevându-le substanța. Profesorii Antonio Sandu și Răzvan Viorescu s-au implicat în eveniment, prezentându-și, fiecare, viziunea asupra subiectului abordat – „Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie”.

Mulțumim participanților, mulțumim conducerii Universității și domnului Rector Valentin Popa pentru susținerea acestui eveniment.

Felicitări Universității „Ștefan cel Mare” și cadrelor didactice pentru ceea ce am văzut la Suceava. Plecăm încredințați că Universitatea, chiar dacă este situată, din punct de vedere geografic, în nordul țării, își propune să devină un centru al evenimentelor și dezbaterilor de interes pentru societate.

Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie – Suceava, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic


Aula Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va găzdui joi, 15 aprilie 2021, începând cu ora 17.00, dezbaterea „Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie”, organizată de Grupul editorial Universul Juridic, dezbatere ocazionată de lansarea lucrării Adevărul în căutare de minister, semnată de avocatul Florentin Țuca, Managing Partner al Casei de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații din București.

Acum câțiva ani a fost anunțată înființarea noii Facultăți de Drept, care urma să funcționeze în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Era surprinzătoare pentru mediul juridic această inițiativă, pe care mulți dintre noi am privit-o cu oarecare rezerve. A trecut un număr de ani și Facultatea de Drept din Suceava își câștigă, pe zi ce trece, locul binemeritat în cadrul Facultăților de Drept din România. Avem, la Universitatea din Suceava, un management care asigură acestei instituții tot ceea ce este necesar pentru tinerii care urmează cursurile unei universități de prestigiu.

După o perioadă greu încercată, în care județul și municipiul Suceava au fost sub asaltul pandemiei, suntem bucuroși să venim, în acest oraș plin de istorie, cu o dezbatere ofertantă, care reflectă parcursul sinuos al procesului democratic din România.

Evenimentul are ca partener Facultatea de Drept a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și va fi transmis LIVE, pe Portalul Universul Juridic și pe Facebook.

În prezența doamnei conf. univ. dr. Camelia Ignătescu, Decanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a domnului prof. univ. dr. Ioan Chelaru, Președintele Uniunii Juriștilor din România, a domnilor prof. univ. dr. hab. Antonio Sandu și conf. univ. dr. Răzvan Viorescu (Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava), a domnului  jud. Cristinel Grosu, Președintele Curții de Apel Suceava, a domnului Nicolae Cîrstea, Președintele Grupului Universul Juridic, și, firește, a invitatului special al manifestării, domnul avocat Florentin Țuca, publicul spectator va avea ocazia să parcurgă momente de bucurie intelectuală, în compania unor voci care contează în spațiul juridic național.

Florentin Țuca nu este doar un lider al generației sale, ci și un reputat profesionist, un avocat care strălucește de fiecare dată când vremea și vremurile îi permit. Am descoperit, cei care îi urmărim expunerile publice și scrierile, personalitatea unui filozof prin excelență. Este o constatare obiectivă, rezultată și dovedită cu prisosință prin prisma ideilor exprimate în dezbateri juridice sau evenimente profesionale, a disertațiilor susținute în fața studenților facultăților de drept, a schimburilor de replici cu colegii avocați și cu alți reprezentanți ai comunității juridice și nu numai.

Proiectul „FLORENTIN ȚUCA ȘI PRIETENII DIN UNIVERSUL JURIDIC” este unul care încununează toate acestea, dorind să aducă vibrație și culoare în zona juridică, atât de încărcată și chiar lovită uneori din toate direcțiile. Pretextul nostru îl reprezintă apariția lucrării Adevărul în căutare de minister, pe care o lansează autorul Florentin Țuca.

Proiectul va debuta cu organizarea a trei conferințe, respectiv:

– BOTOȘANI – 15 aprilie, ora 11.00: Drepturile omului – produsele de lux ale modernității

– SUCEAVA – 15 aprilie, ora 17.00: Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie

– IAȘI – 16 aprilie, ora 12.00: Virusarea legitimității în post-democrație

Este, fără îndoială, o dovadă în plus că Florentin Țuca tratează cu seriozitate nu doar profesia de avocat, nu numai poziția de vârf pe care o ocupă în cadrul uneia dintre cele mai importante societăți de avocatură, ci și pe aceea de autor care își respectă cititorii, revelându-le, prin cuvintele, opiniile, opera sa, crezul unui gânditor al timpurilor moderne.

Găsim aici ipostaze interesante (uneori chiar extrem de interesante!) prin care autorul animă, cu har, paginile acestei cărți. Ne delectează constatările pe care doar un ochi fin și o minte ascuțită le-ar putea întrevedea în conjuncturi particulare. Ne revoltăm împreună cu autorul în fața unor detalii ale unor expuneri pe care le-am fi intuit foarte greu sau deloc și consimțim plenar atunci când acesta transmite, cu umor și, de ce nu, cu patos și dramatism, puncte de vedere și observații pertinente.

Ne bucurăm deplin, așadar, că Universul Juridic lărgește comunitatea deja existentă prin intermediul acestui proiect, ale cărui etape le vom parcurge, în 2021, împreună cu prietenii noștri, cu întregul corp de profesioniști, alături de care ne-am regăsit în fiecare an dintre cei 20 pe care îi aniversăm și pentru care suntem recunoscători tuturor celor care ne-au primit, încurajat și cu care am lucrat în acest unic, provocator, dar, mai ales, minunat „univers juridic”.

Conferințele vor fi transmise LIVE, pe Portalul Universul Juridic și pe Facebook, la data și ora afișate.

*  Ținând cont de restricțiile acestei perioade și de numărul de persoane limitat, accesul la acest eveniment se va face exclusiv pe bază de invitație.


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și participarea dumneavoastră la eveniment semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] Atentatele contemporane la adresa libertății de expresie – Suceava, 15 aprilie. Florentin Țuca și prietenii din Universul Juridic was last modified: aprilie 16th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter