Asociația Studenților la Drept, Iași. Săptămâna Masteratelor de la Drept – Ediția a III-a 2017

17 mart. 2017
Vizualizari: 1256

Potrivit comunicatului din data de 15 martie 2017, Asociația Studenților la Drept, Grupul de Inițiativă al Masteranzilor la Criminalistică, împreună cu studenții de la Facultatea de Drept, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează în perioada 27 martie – 2 aprilie 2017, Săptămâna Masteratelor de la Drept. Proiectul se va derula pe parcursul unei săptămâni, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și vine în sprijinul celor interesați de aprofundarea cunoștintelor în domeniul juridic.

Cultura juridică, în România, nu a fost promovată la adevăratul ei nivel, fiind pusă într-un con de umbră. Diferențele dintre ceea ce este prezentat în mediul televiziunii sub forma serialelor cu foarte mare priză la public și ceea ce se întâmplă în realitate sunt foarte mari. Tocmai din aceste motive organizatorii consideră ca fiind potrivită informarea tinerilor cu privire la tot ceea ce presupune activitatea de jurist.

Progresul tehnologic, circulația informațiilor, necesitatea combaterii fenomenului infracțional atât la nivel național, cât și internațional, în baza tratatelor ratificate de țara noastră a oferit posibilitatea înnoirii mecanismelor folosite în acest domeniu, a însușirii noilor tehnici de investigare, precum și crearea cadrului universitar de formare a viitorilor juriști.

În cadrul acestui proiect se vor organiza mai multe conferințe, cu prilejul cărora studenți ai facultății, profesori universitari și invitați de la diferite instituții vor trata și vor dezbate împreună cu participanții diferite probleme din domeniul dreptului afacerilor, dreptului european, științelor penale și criminalisticii.

Conferințele incluse în această serie sunt următoarele:

  • 27 martie, ora 12:00, Conferința de Dreptul Afacerilor – Antreprenoriat: de la teorie la practică;
  • 30 martie, ora 12:00, Conferința de Drept European – Uniunea Europeană între interesele naționale și interesul comun;
  • 31 martie, ora 10:00, Conferința de Științe penale – Crimă fără pedeapsă;
  • 1-2 aprilie, Conferința națională de criminalistică.

 

Prezentăm în continuare și alte conferințe incluse în acest eveniment.


Conferința de Dreptul Afacerilor – Ediția a III-a 2017

Antreprenoriatul este un subiect de actualitate, majoritatea studenților visează să fie pe picioarele lor și să-și inființeze o afacere profitabilă. În același timp, cele mai recente studii arată că în doi ani mare parte dintre societățile nou înființate vor falimenta.

Invitații vor prezenta aspecte legate de domeniul afacerilor, aspecte nu doar teoretice, ci și practice. Antreprenorii vor aduce în discuție experiența lor, mai vastă sau mai puțin vastă și vor răspunde cu sinceritate întrebărilor venite din partea publicului. Tema aleasă este una mai mult decât potrivită pentru o conferință de dreptul afacerilor și se adresează atât studenților de la master, specializarea Dreptul Afacerilor, cât și tuturor celor interesați de antreprenoriat sau care doresc să își deschidă o afacere.

Cei care doresc să participe sunt așteptați luni, 27 martie, ora 12:00 în amfiteatrul III.9!


Conferința de Drept European – ediția a III-a 2017

Evenimentul se va desfășura în contextul în care la data de 25 Martie 2017 se împlinesc 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, ocazie cu care va avea loc o întâlnire a șefilor de state și de guverne pentru a trasa limitele viitoarei cooperări la nivel european.

Desigur, întrebarea principală, la care se va încerca oferirea unor răspunsuri, este: „Unde se va situa România în această nouă ordine europeană?”

Cei interesați pot participa la această conferință joi, 30 martie 2017 în amfiteatrul P.10 al Facultății de Drept, la ora 12:00 pentru a descoperi perspectivele asupra acestui subiect de actualitate.


Conferința de Științe Penale – Ediția a III-a 2017

Având ca tematică justificarea infracțiunii de omor, conferința este orientată pe abordarea interdisciplinară a diverselor circumstanțe ce pot legitima comiterea infracțiunilor prevăzute în Codul penal, în art. 188 și 189.

Perspectiva filosofică concentrează problematica existenței unor justificări empirice în măsură să salveze omul de propriul cod moral. Acțiunile impulsive și vindicative, premeditate sau nu, reprezintă nu numai reacții la factori externi sau stimuli psihologici, ci pot semnifica împlinirea unei predestinări față de care ființa are libertatea să se lege, prin recunoașterea unor valori, sau să se elibereze, prin negarea acestora și afirmarea unei independențe totale.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Doritorii sunt așteptați să participe la conferință vineri, 31 martie, ora 10:00 în amfiteatrul I.1!

Asociația Studenților la Drept, Iași. Săptămâna Masteratelor de la Drept – Ediția a III-a 2017 was last modified: martie 21st, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: