ASD. DLA Piper Dinu SCA lansează Ediția 2019 a Concursului de Eseuri

27 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 551

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat al Asociației Studenților în Drept (ASD), DLA Piper Dinu SCA, în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept, vine cu o propunere interesantă pentru studenții din anul III, prin lansarea unei noi ediții a Concursului de Eseuri.

Cei interesați să se înscrie sunt rugați să rezolve următoarea speță! Astfel, vor putea avea ocazia să cunoască echipa DLA și să participe împreună cu ceilalți finaliști la o dezbatere interactivă.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Speță:

„A. Societatea X SA vă solicită o opinie juridică cu privire la posibilitatea de a acorda un împrumut în valoare de 10.000.000 de EUR Societății Y SRL, în cadrul căreia are o participație de 60% din capitalul social. Următoarele aspecte suplimentare trebuie luate în considerare: 

– Societatea X SA nu este bancă sau IFN și nici nu are înscrisă în obiectul de activitate acordarea de împrumuturi; 

– Împrumutul se acordă fără dobândă; și

– Cele două societăți au un administrator comun.

Pentru ipoteza în care părțile doresc ca împrumutul descris la punctul A de mai sus să fie garantat cu o ipotecă imobiliară de rang I, formulați o opinie juridică cu privire la opțiunile de creare a unei ipoteci imobiliare (inclusiv cu indicarea opțiunilor privind obiectul ipotecii) și prezentarea avantajelor si dezavantajelor fiecărei opțiuni, ținând cont de următoarele aspecte:

– Bunul imobil in discuție este o construcție viitoare;

– Construcția nu a fost efectiv începută, dar Societatea Y SRL a obținut autorizația de construire;

– Construcția va fi edificată de Societatea Y SRL pe terenul unei alte societăți, Societatea Z SRL.

Opinia juridică trebuie să aibă în vedere prevederile Codului Civil și ale Ordinului 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară.”

Câștigătorii concursului de eseuri vor beneficia de premii în valoare de 1000, 600 și respectiv 400 de euro.

Eseurile trebuie rezolvate până pe data de 6 martie 2019 și trimise la adresa de e-mail: [email protected], iar finaliștii se vor anunța pe data de 15 martie 2019. Susținerea eseurilor, sesiunea de Q&A și desemnarea câștigătorilor se vor ține la sediul DLA Piper pe data de 22 martie 2019. Eseul trebuie să fie redactat în limba română, font Times New Roman 11, single line spacing și să se încadreze în 5 pagini.

Conferintele Video Universul Juridic

 

ASD. DLA Piper Dinu SCA lansează Ediția 2019 a Concursului de Eseuri was last modified: februarie 27th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter