APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

6 ian. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 469
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
 Legea societăților nr. 31/1990, legislație conexă și jurisprudență: noiembrie 2019. Ediție tipărită pe hârtie albă

Legea societăților nr. 31/1990, legislație conexă și jurisprudență: noiembrie 2019. Ediție tipărită pe hârtie albă

Legea societăților nr. 31/1990, legislație conexă și jurisprudență: noiembrie 2019. Ediție tipărită pe hârtie albă

Culegerea Legea societăților nr. 31/1990, legislație conexă și jurisprudență: noiembrie 2019 (ediția a 5-a, rev.) cuprinde dispozițiile Legii nr. 31/1990 actualizate, incluzând decizii ale Curții Constituționale, decizii de admitere a recursurilor în interesul legii, hotărâri prealabile, denumiri marginale ajutătoare, index, note redacționale, scurte extrase relevante din legi incidente și jurisprudență relevanță, în vederea creării unui instrument cât mai eficient și mai ușor de utilizat de către practicieni, dar și de către publicul larg.

Prezenta lucrare mai conține și alte 18 acte normative uzuale actualizate (integrale sau în extras) care vin în completarea dispozițiilor Legii nr. 31/1990 (a se vedea Cuprins).

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 Agenda avocatului 2020, Ediție spiralată

Agenda avocatului 2020, Ediție spiralată

 

Agenda avocatului 2020, Ediție spiralată

Agenda este împarțită astfel:

1. Jurnal de Instanță și opis corespunzător cauzelor gestionate

2. Calendar 2020

3. Termene de judecată 2021

4. Zile de sărbatori legale 2020

5. Obligații profesionale periodice

6. Informații relevante

1. JURNALUL DE INSTANȚĂ

Jurnalul de Instanță este expresia scriptică a activității practice întreprinse de avocat. Născut din dorința de a aduna într-un cadru unitar toate notele și consemnările volante, aflat în prezent la a doua ediție, îmbunătățită conform sugestiilor utilizatorilor, Jurnalul răspunde atât unui imperativ circumscris dezvoltării profesionale, cât și plăcutei nostalgii aduse de rememorarea experiențelor noastre. Fiind unul dintre pilonii pe care se sprijină Agenda Avocatului, Jurnalul de Instanță a revoluționat nu doar piața editorială, ci în special modul de organizare practică a avocatului litigant. Este, în alte cuvinte, una dintre principalele resurse ale succesului.

Recomandări privind utilizarea

1. Prima pagină a fiecărei file este menită să înglobeze termenele de judecată acordate într-o cauza determinată, precum și observațiile avocatului (i) înainte de termen, (îi) în timpul ședinței de judecată și (iii) după termen.

2. Pagina secundă a fiecărei file este destinată creionării pledoariei finale, cu o formă tripartită: pețitul, principalele argumente și concluziile. Sunt evidențiate, deopotrivă, cheltuielile de judecată, data pronunțării soluției și consemnarea succintă a acesteia. Introspecția este provocată prin secțiunea finală în care vor fi notate, în legătură cu expunerea pledoariei și dezbaterile finale: (i) aspectele pozitive, (îi) aspectele critice și (iii) sugestiile formulate în scopul îmbunătățirii prestațiilor viitoare.

3. Citatele unice pentru fiecare pagină au fost atent culese pentru a oferi inspirație cotidiană și recomandări exprimate de unele dintre cele mai autorizate voci ale universului juridic, în general, și ale constelației avocațiale, în special.

4. După împlinirea unor intervale temporale determinate – spre exemplu, trimestrial, semestrial sau anual –, recomandăm parcurgerea și analiză filelor completate, atât sub aspect statistic, cât mai ales din prisma dezvoltării abilităților profesionale. În timp, Jurnalul de Instanță va deveni o oglindă fidelă a observațiilor și evoluției avocatului.

5. Un opis destinat indicării cauzelor și filelor corespondențe deschide Jurnalul de Instanță, facilitând consultarea rapidă a elementelor de interes.

6. În noua ediție, filele sunt prinse într-o spiră care permite răsfoirea ușoară. Copertă este cartonată și rezistentă, special concepută pentru utilizări frecvențe.

7. Într-o eventuală structură disponibilă în variantă premium, după epuizarea filelor, un nou set al Jurnalului de Instanță va putea fi achiziționat și încorporat în Agendă Avocatului.

Aveți sugestii? Aveți atenția noastră

Cunoscând faptul că activitatea avocațială răspunde constant unor provocări dintre cele mai diverse, vor fi apreciate în mod deosebit recomandările și sugestiile pe care utilizatorii le vor trimite la adresă de corespondența electronică redacție [at] universuljuridic.ro.

Acestea vor fi analizate și, după caz, pot constitui temeiuri ale unor ediții viitoare îmbunătățite.

La fel ca fiecare avocat în parte, Jurnalul de Instanță și Agenda Avocatului își găsesc sensul în permanență căutare și implementare a celor mai bune versiuni.

2. CALENDAR 2020

-spațiu generos optimizat pentru a nota termenele de judecată și întâlnirile zilnice

-separarea clară a celor trei perioade diurne: dimineață, după-amiază, seară

-marcarea corespunzătoare a vacanței judecătorești

-pentru fiecare săptămâna, două secțiuni dedicate sarcinilor prioritizate, conforme recomandărilor celor mai buni experți în productivitate:

3. TERMENE DE JUDECATĂ 2021

Pagină dedicată la finalul calendarului pentru notarea termenelor de judecată acordate la începutul anului viitor.

4. ZILE DE SĂRBĂTORI LEGALE 2020

Pagină dedicată exclusiv enumerării sărbătorilor legale în care activitatea instanțelor este suspendată, pentru a facilita organizarea activităților personale.

5. OBLIGAȚII PROFESIONALE PERIODICE

O filă cuprinzând obligațiile profesionale periodice incluzând poliță de asigurare profesională, taxele datorate UNBR și Baroului, precum și douăsprezece secțiuni pentru consemnarea veniturilor lunare necesare pentru calcularea contribuției la Casă de Asigurări a Avocaților, cu referințe privind cotă datorată și plafonul incident.

6. INFORMAȚII RELEVANTE

Date relevante (adrese, numere de telefon, numere de fax, program de lucru) despre instanțe, parchete, administrații financiare, inspectorate de poliție, oficii ale registrelor comerțului, precum și ale altor instituții și autorități publice, conturi ale trezoreriilor din țara, taxe judiciare de timbru.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!

 

 Codul de procedură penală adnotat. Vol. I. Partea generală 2019

Codul de procedură penală adnotat. Vol. I. Partea generală 2019<

Codul de procedură penală adnotat. Vol. I. Partea generală 2019

Am reunit în această lucrare tot ceea ce este astăzi relevant, din punct de vedere jurisprudențial, pentru înțelegerea, interpretarea și aplicarea corectă a Codului de procedură penală.

Sub fiecare normă citată am redat, sintetic, un extras din deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului (în cauzele contra României), ale Curții de Justiție a Uniunii Europene (chiar dacă nu priveau în mod direct România), dar și din deciziile obligatorii ale Curții Constituționale și ale ÎCCJ, pronunțate în recursuri în interesul legii sau în dezlegarea unor chestiuni de drept.

Mai mult, constatând ca, pentru atingerea scopului propus, adesea este foarte utilă și cunoașterea argumentelor cuprinse în deciziile de respingere pronunțate de către Curtea Constituțională, cu privire la excepțiile de neconstituționalitate ridicate, sau de către ÎCCJ, cu privire la sesizările pentru pronunțarea unor decizii obligatorii pentru interpretarea legii și lămurirea unor chestiuni de drept, am făcut efortul de a le evalua și pe acestea, din anul 2014 și până în prezent, și a le include, acolo unde acestea conțineau elemente semnificative pentru corectă înțelegere a normei procedural-penale vizate.

Suplimentar, am strâns deciziile de speță ale ÎCCJ (și nu numai), din perioadă recentă, mai exact cea a ultimilor 10 ani, care sunt de actualitate și pot prezența interes pentru întregirea informației juridice necesare în cunoașterea corectei interpretări și aplicări a legii.

Lucrarea se dorește mai mult decât un compendiu de decizii reprezentative și utile. Am încercat să și corelăm informația prezentată și, uneori, să o și comentăm, punctual, prin intervenții minimale, în note de subsol.

Pentru cei care nu găsesc în jurisprudență răspunsul la problemele pe care normă de procedură le ridica, am încercat să direcționăm efortul de documentare prin menționarea, sub fiecare normă, a articolelor publicate în principalele reviste de specialitate, deoarece, uneori, doctrina reușește să ridice nu doar întrebări încă neadresate de jurisprudență, avansând posibile răspunsuri la acestea, dar și să comenteze, mai mult sau mai puțin pertinent, unele soluții jurisprudențiale.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: ianuarie 6th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter